Sump Hakkında


skykhanÇevrim Dışı

Kayıt: 04/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 79
skykhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2008 13:08
Arkadaşlar yeni akvaryumum için sump sistemi yapıldı, fakat ben daha önce hiç sump kullanmadığım için kafamda bazı soru işaretleri var. Sistemi daha kurmadım, kafa motoru takılmamış halde şu anda, akvaryum 120*50*60, Malawi besliyeceğim.
Sump sisteminin resmi aşağıda.
Bu sump sistemi kule tipi mi oluyor acaba,
Sizce hangi malzemeleri nasıl yerleştirmeliyim,
Netten araştırdığım kadarıyla boru sistemi durso tipi,
Sump boyutları 80*35*45 sizce yeterli mi,

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim...






a

fgf

asd




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış ERÇevrim Dışı

[B]5387,3[/B]
Kayıt: 26/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 2835
Barış ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2008 13:44
Bu görüntülerden çözmek kolay değil.Gördüğüm kadarıyla sadece sumpın tankı var.Sorunuza yanıt bulabilmek için ana tanka bağlantı yaptığınız noktayı fotoğraflamalısınız.Çünkü over flow box(kule tipi) yada normal sumplarda da altta aynı tank kullanılıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre.znÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 66
emre.znÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2008 19:35

Merhabalar,

Öncelikle akvaryum dünyasına hoş geldiniz.
Sağlıklı balıklar için en iyi filtreleme seçeneği (ev kullanıcıları için) sumpdır, ve oluşturacağınız bu filtrasyon tankınıza yeterlidir.
Gelelim sump nasıl dolacak sorusuna:
 
suyun ilk geçeceği kısım olan iniş borusundan hemen sonraki kısım olan mavi hazneye elyaf koyacaksınız, bu katı maddeleri kaba yem ve pislikleri, partikülleri temizleyecek olan mekanik filtrasyon kısmı oluyor, daha sonra elyafı geçen su mavi haznenizde bulunun bir sürü delikden yağmurlama dediğimiz şekilde alt tarafa akacak,  yani su havalanacak ve bol oksijene kavuşacak, bu aşamada biyolojik filtrasyon başlıyor, su oksijen alırken bir tarafda bazı zararlı gazlar havaya karışıp sudan uzaklaşacak. şu an sünger olan kulenizde süngerin üzerine seramkik halkalar yada lav taşı kırığı bunların üzerine bioball koymalısınız. Sudaki zararlı maddeler serbest olarak dolanır, onlarla beslenip onları yok eden bakteriler ise bir yere tutunarak yaşar, biz bu aşamada onlara ev sağlıyoruz. Ancak bu yararlı bakterilerinde bir kısmı tamamen suyun içinde bir kısmı ise suyun dışındaki ortamarda yaşar, bioball lar suyun dışında kalan kısım, sünger ise altında kalan kısım olarak ev sahipliği yapacak. Biolojik kısım
 
yani şöle:
su elyafdan geçecek
yağmurlama  ile bioball ara dökülecek,
ordan seramik halka/ lav taşı kırığı/ elektrik hortumu parçaları (ucuz olan) kısma gelecek,
sonra kalın sünger tabakasından geçecek
kulenin en altından ilk hazene seviyesine kadar zeolit koyarsanız (bende öle)  zararlı gazlardan tamamen korunmuş olursunuzki yüzde yüz olmasda suyunuz çok büyük oranda koruncak, buda kimyasal filtreleme kısmıdır.
 
motor olarak heaila tavsiye ederim çok yada iri balık besleyeceksiniz 6540 modeli tam size göre daha az sayıda küçük türler beslecekseniz 6520/10 alabilrisiniz hem suyun içinde hem suyun dışında kullanılabilir motorlardır bunlar, motorun konduğu hazneye ısıtıcıyda koyabilirsinz.
 
Bu arada iniş borusunun başında ki deliğe bir hava hortumu vanası takarsanız, ses ve inen su miktarının hızını ayarlayabilirsiniz.
 
yanlız şöle bir şey  diyeceğim,
 
taşırma kutusundaki iniş borusunun ağzını en aşağıya kadar uzatsaydınız,  taşırma kutusunun içinide biolojik filtre malzemesi ile doldurup elstra kazanç elde ederdiniz, o aşağıya bakan borunun ucuna ek boru yapıtırın tangitle, borunun alt trafınıda delikler açın, sonra taşırma kutusunun içine seramik alka sünger , değişik alternatiflerini forumda bulacağınız malzemelerle doldurabilirsiniz.
 
hee unutmadan biabolları elyafa kadar doldurmayın elyafla bioball lar arasında en az 1cm olsunki su havayla çok tems etsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir