sumpla ilgili???
vala akın bey resimde görülen tank ve sump bana ait ve 2 gündür sorunsuz bir şekilde çalışıyor siz'in senaryo'ya uymadı ama gayet iyi çalışıyor.
saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Selamlar ;
Ömer Bey bunun senaryo ile alakası yok.Yanlış anlaşılmasın ama sump ve akvaryum oranınıza baktığım zaman bu uygulamayı daha yeni kullandığınız ve çokta fazla araştırma yapmadığınız düşünceleri uyanıyor bende.Benim size yaptığım uyarıları Emrah Bey'de yaptı.Elbetteki temennim sisteminizi sorunsuz bir şekilde kullanmanızdır.Ama kimse kusura bakmasın benim örnek olarak farklı bir forumdan taşıdığım mesajlardan birisinin sahibi sanırım Türkiye'nin en büyük tuzlu su ithalini yapan firmanın sahibi.Unutmayın bilgi paylaştıkça çoğalır ve doğru bulunur.Kişisel tanışıklığımız bulunmaması sebebi ile bana "sen değil "siz" diye hitap etmenizi rica edeceğim.Sağlıklı balıklar dilerim.
Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
bu arada abmin 800 lt. deniz akvaryumu var sump sistemi 80 lt.
ve iki senedir çalışıyor.
bence sump sisteminin haçimle ilgilisi yok benim fikrim.
teşekürler.sadece fikrimi söylemek istedim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Selamlar ;
Ömer Bey söylediklerimden alınmadığınızı bilmek isterim.Çünkü sizi kırmak veya rencide etmek gibi bir niyetimiz yok.Ben farklı bir düşünce taşıyorum ve bunun aksi ispat edilmediği sürecede inandığım düşünceyi savunacağım.
Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
akın bey niye alınayım burda sadece fikirlerimizi tartışıyoruz bunda birbirimize kızaçak bir şey yok çok güzel bir paylaşım.hata şu an düşünüyorum acaba büyütsemi diye sumpu sağolasın.
saygılar,sevgiler...
(dikkat edersen daha tam bitmedi tank benimle paylaşmak istediğin bir fikir varsa dinlemeye hazırım)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Selamlar ;
Refik Bey yukarıdaki yazınızda " Sump'ın bir avantajı da akvaryumdaki su miktarının sürekli aynı kalmasıdır, yani buharlaşmayla azalan su sadece sump'taki su seviyesini azaltacaktır ".
Bu bilgiyi nasıl edindiniz, tecrübenizle mi sabittir bilmiyorum ama benim evimde kullandığım akvaryum ( Akvaryumun üzeri açık, kapak yok ) ve sump'ta eşit miktarda buharlaşma yaşanıyor.O zaman bende benim akvaryumumda bir gariplikmi var diye düşünüyorum.
Ayrıca buharlaşma sonrası ilave edilecek su genellikle göz kararı ile ilave edildiğinden, oranın tutturulamaması sonucunda taşma riski muhakkak olacaktır.Bana her seferinde motorun fişini çekip akvaryumdan taşan su ile sump'ın dolmasını bekleyip, suyu bu yöntemle tamamlamak biraz zul geliyor.Ben genellikle göz kararı su ilave ediyorum.
Yukarıdaki resimde görülen benim akvaryumum.Tam belli olmuyor ama ben dirsekli sistemi uygulamadım akvaryumuma.Sump'a inişi dirsek vasıtasıyla değil, sifon benzeri bir edevatla yaptık.Delikle üst kuşak arasında 1 cm. kadar fark var ve su daima delik seviyesinin üzerinde.
Birde yukardaki denkleme bir çözüm üretelim artık, akvaristler de rahatlasınlar.
Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sump'ın bir avantajı da akvaryumdaki su miktarının sürekli aynı kalmasıdır, yani buharlaşmayla azalan su sadece sump'taki su seviyesini azaltacaktır. Bunu ben henüz tecrübe etmedim ama daha önce sump yapan arkadaşlar paylaşmışlardı mantıklı da geldi. Sizin akvaryumunuzda da buharlaşmaya bağlı olarak su seviyesinde bir değişiklik olmaması lazım.
Sizin akvaryumda su seviyesi nasıl deliğin üstünde pek anlayamadım, eğer öyleyse pek normal bir durum değil. Pompalama esnasında deliğin alt tarafından 2-3 cm kadar kabarma yapması normal ona diyecek birşeyim yok. Ama su seviyesi deliğin tamamını aşmışsa bir sorun var gibi geldi bana.
Bende hala tezimin arkasındayım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir