TAIWAN BEE AKVARYUMU HK


ismailsevikÇevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 43
ismailsevikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2014 08:50
Merhabalar Arkadaşlar,
Günaydın

2 karides akvaryumumdan sonra  1 tane de Taiwan Bee akvaryumu kurmaya karar verdim. Fakat kullanacağım toprak konusunda kararsızım. Tecrübeli arkadaşlarımızın tanklarında gördüğüm kadarıyla hep Ada toprak mevcut. Fakat bu toprağında maliyeti yüksek. En azından internette görebildiğim fiyatlar 170-200 TL arası 9L'lik fiyatları. Bu fiyat normal midir ? Ada Toprak şart mıdır ? 

Hagen kum Ada toprağa göre maliyet olarak düşüktür. Taiwan bee akvaryumda Hagen kullanmak sakıncalı mıdır ?

40x40x40' lık şirin bir tank planlıyorum. Tahminen 5 kilo kadar kum yeter. Taban filtre + Pipo filtre ile filtreleme yapmayı düşünüyorum. Yatı kökü + birazda moss koysam diyorum.

Değerli görüşleriniz rica olunur.

Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MCorbaciÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2011
İl: Karabük
Mesaj: 199
MCorbaciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2014 00:14
Taiwan bee karides oldukça narin ve ince ayar akvaryum düzeni isteyen canlılardır. Özellikle musluk suyu değil osmoz suyu kullanmak, tds değerlerini istenilen seviyeye getirme ve sabitleme gibi fazlaca detay isteyen bir tür, Ada amazonia gerek kalitesi gerekse akvaryuma yaptığı katkı açısından muhteliflerine göre bariz üstünlüğü sebebiyle çok fazla tercih ediliyor. Ada amazonia yerine önerebileceğim tek taban malzemesi Hard akadama toprağı olur, amazonia kadar olmasa da bu üründe fiyatlı bir ürün ancak dediğim gibi bu kadar detay gerektiren bir tür olduğundan her türlü ekipmanda kaliteyi aramak zorunda kalacaksınız. Bu sebeple biraz maliyetli olduğunu düşünüyorum taiwan bee akvaryumlarının. başka bir sitenin linkini vermek isterdim bu konuda detaylı bilgi için ancak yasak olup olmadığından emin değilim özel mesaj atarsanız karidesler hakkında daha detaylı bilgiler bulacağınız bir site önerebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlkaseltzerÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2014
İl: Izmir
Mesaj: 115
AlkaseltzerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2014 00:19
Bakmayı çok istediğim ama benimde imkanlarımın henuz el vermediği 1 tür :) Alternatif bende aradım ama bulamadım eğer bulursanız ve paylaşırsanız sevinirim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir