Tanganyika ' ya balık salmak.
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2011 14:00
Iyi günler arkadaşlar .
Şu an okuduklarıma göre Tanganyika gölünde balık azaldığı için ve balıklar için bir tehdit oluşturmamak için gölden balık çıkarmak yasakmış. Eğer böyleyse F0 işi büyük bir yalan. Ve gölden balık çıkarıldığında bu balıklar gölün yanındaki çiftliklere konuluyormuş. Ayrıca bu balıklar burda bide ürüyor ise ki büyük olasılıkla ürüyor. Onca kişi boşa para veriyor. Bunun nedenide gölde balık azaldığından anladığım kadarıyla. Acaba diyorumki yavrulardan bir parti hazırlanıp göle salınsa bunlar tekrar göle adapte olabilir mi ? Yaşayabilirler mi , böyle birşey olabilir mi ? Açıklarsanız sevinirim.
Saygılar ...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2011 14:38
F0 olarak adlandırılan balıkların çoğu bahsettiğiniz gibi göl kenarında bulunan çiftliklerde üretimdir. illaki hakiki F0 larda vardır ama kim bilir!!!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2011 21:30
Aynı göle ait tür akvaryumda dahi beslense, göle salındığında doğal ortamına adapte olacaktır diye düşünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2011 21:37
Afrikaya gidip kendin tutmadığın sürece hiç bir sertifikalı balığın dahi f0 olduğuna inanmıyorum...öyle acayip fiyatlara balık alınmasınada karşıyım f0 diye... Güzel balığa varım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2011 22:10
[QUOTE=Cmshn]Göle salmayı nasıl planlıyorsun?[/QUOTE]
Yok canım şimdilik öyle bir planım yokta, acaba böyle birşey mümkün mü diye sordum. Eğer mümkünse hem gelecek adına balıkları güvence altına almış oluruz hemde ilerde belki gerçek f0 balıklarımız olur. kasakalaWErman Abinin dediğide çok doğru türünün iyi örneği almakta mantıklı ama safkan balık olunca insanın içi kıpırdıyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2011 00:56
Şunu hala anlamış değiliz, keramet o gölün suyunda.İster havuzda yetişsin ister çiftlikte, o gölün suyu olmadığı zaman o balıklara bu renkleri vermeniz imkansız.O kadar yerli üretim tropheus var piyasada özellikle moorii grubu balıklar bakın bakalım hangisi afrikadan gelen balıklar gibi renk alıyor yada ağız yapısına sahip oluyor.Balık afrikada o gölün suyunu soluduğu sürece benim gözümde F0dır, gerisi teferruat.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2011 16:01
Ben tamamen F0'a karşıyım,eğer elimizde bulunan cinsler yeterli besin,filtrasyon ve hacimde yetiştirilirse F0lardan bile daha kaliteli balıklar üretilebilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2011 23:34
[QUOTE=COBRA]Şunu hala anlamış değiliz, keramet o gölün suyunda.İster havuzda yetişsin ister çiftlikte, o gölün suyu olmadığı zaman o balıklara bu renkleri vermeniz imkansız.O kadar yerli üretim tropheus var piyasada özellikle moorii grubu balıklar bakın bakalım hangisi afrikadan gelen balıklar gibi renk alıyor yada ağız yapısına sahip oluyor.Balık afrikada o gölün suyunu soluduğu sürece benim gözümde F0dır, gerisi teferruat.[/QUOTE] Tanganyikadan Su taşıyıp akvaryuma koysanız dahi, O renkleri yakalayamazsınız. Suda değil keramet beslenmede. Doğada çok çeşitli bir diyetleri var. Ben Frontosaların Renklerinin daha çok beslenme ile farklılık gösteriğine inanıyorum. Ya Balık yemleri nelerden yapılıyor Danichi haricinde çok çeşitli malzeme kullanan bir yem firması daha bilmiyorum. Bu arada Göl'e adepte olmaları sorun olmaz. Doğuştan ne yapacaklarına o balıklar programlıdır. 1 hafta içerisinde ölmezlerde, Normal yaşamlarına dönerler ama kayıplar illa ki olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 00:04
[QUOTE=TuranH] [QUOTE=COBRA]Şunu hala anlamış değiliz, keramet o gölün suyunda.İster havuzda yetişsin ister çiftlikte, o gölün suyu olmadığı zaman o balıklara bu renkleri vermeniz imkansız.O kadar yerli üretim tropheus var piyasada özellikle moorii grubu balıklar bakın bakalım hangisi afrikadan gelen balıklar gibi renk alıyor yada ağız yapısına sahip oluyor.Balık afrikada o gölün suyunu soluduğu sürece benim gözümde F0dır, gerisi teferruat.[/QUOTE] Tanganyikadan Su taşıyıp akvaryuma koysanız dahi, O renkleri yakalayamazsınız. Suda değil keramet beslenmede. Doğada çok çeşitli bir diyetleri var. Ben Frontosaların Renklerinin daha çok beslenme ile farklılık gösteriğine inanıyorum. Ya Balık yemleri nelerden yapılıyor Danichi haricinde çok çeşitli malzeme kullanan bir yem firması daha bilmiyorum. Bu arada Göl'e adepte olmaları sorun olmaz. Doğuştan ne yapacaklarına o balıklar programlıdır. 1 hafta içerisinde ölmezlerde, Normal yaşamlarına dönerler ama kayıplar illa ki olacaktır. [/QUOTE]
Benim bahsini yaptığım konu Tanganyika kenarında bulunan havuzlar veya çiftlikler için yazılmıştır yoksa emin olun F0lar üzerinde oldukça bilgiye sahibim.Benim diğer arkadaşlara cevap niteliğinde yazdığım bu yazılar gölden F0 gelmiyor yada bu balıkların suyuda dahil gölle hiçbir bağlantısı yok diyenler içindi.Yinede sizin bahsettiğiniz o besin çeşitliliği göl suyunun kimyasal yapısında saklı sonuç olarak keramet yine o gölün suyunda .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2011 11:30
Ha evet aslında onu diyecektim çiftlikler suyu musluktan doldurmuyor heralde gölden getiriyor.F0 diye bahsedilen balıklar gölün suyuna adapte olmuş balıklar, gölden çıkarılıp getirilen değil. Gerekilen çiftliklerde yapılıyor demek.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2011 12:00
Büyük havuzlarda gösteri amacıyla beslenen yunuslar veya balinalar belli bir süreden sonra okyanuslara bırakılıyor. Bence bir sorun olmaz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2011 12:15
[QUOTE=sahsuvar01]
Büyük havuzlarda gösteri amacıyla beslenen yunuslar veya balinalar belli bir süreden sonra okyanuslara bırakılıyor. Bence bir sorun olmaz.[/QUOTE]
Bahsettiğiniz olay her zaman yapılamıyor ve avcılık dürtülerini harekete geçirmek için uzun ve meşekkatli bir adaptasyon süresinden sonra doğaya bırakılıyor yada başarılı olamayanlar geri dönüyor.Yanlız bahsedilen canlılar memelidirler ve balıkların bu kadar zorlanacağını sanmıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir