tatlı su taşırma sistemi ile temizlik


mahmutanganikaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2014
İl: Manisa
Mesaj: 1
mahmutanganikaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2014 16:44

Merhaba arkadaşlar;

Daha önce deniz akvaryumu olarak kullanılan 150*60h*50 ölçülerindeki akvaryumu tatlı su akvaryumu olarak kullanmaya başladım. SUmp döngüsü olarak tuzlu suda ololduğu gibi pislikler su yüzeyine  tatlı suda çıkmıyor. ÜStten tasırma sisteminde sadece suyun temizliğii yapılmış oluyo, tabandaki balık pislikleri vs. temizlenmiş olmuyor.
 
YApmak istediğimse akvaryumda 2 taşırma sistemi var 5 cm aralıklarla üst üstte bunun birisini dipe boru yardımıyla indirsem dipten  pislikleri sifonlama  yaptırarak alttaki sumpa gönderebilirmiyim. Alttan sifonlama yaptırılabilirmi?
 
KOnu hakkında bilgisi olan varsa tecrübelerinden yararlanmak isterim
Şimdiden teşşekürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sebceragÇevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 136
sebceragÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2014 06:13
Tabandan pislikleri almak zorunda değilsiniz. Gözünüze batıyorsa dörtgen pvc boruların altına çekiş delikleri açıp üst kısımda taşırmayı aşmasını sağlarsanız çekim dipten olmuş olur...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErdalEKERÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2007
İl: Ankara
Mesaj: 10
ErdalEKERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2014 11:04
Sump sisteminde de akvaryumun tabanına yakın yerden suyu çekebilmeniz mümkün. Bunun için akvaryumunuz tadilata uygun mu bilmiyorum ama  http://www.evdeustavar.com/akvaryuma-sump-baglama-yontemleri/  adresindeki sump bağlama yöntemlerinden 3. yöntemi kullanabilirsiniz. Tabi dediğim gibi akvaryumunuz tadilata uygun ise.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir