Tropheus Duboisi Güncesi (Fotoğraflar geldi 13'te)
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2008 05:54
Merhabalar Mustafa bey.
Gerçekten de Nereden ,Nereye dedirten yazınızı soluksuz olarak okudum.
Sizi paylaşımlarınızdan , sabrınızdan dolayı tebrik ediyorum.
İçimdeki heyecanı daha da bir alevlendirdiniz.
Halihazırda 135*65*65 boyutlarında olan (brüt 570 lt ) karma Malawi tankımı Tropheus tankına dönüşüm yapmaya hazırlanıyorum.Amacım elimdeki metaryalleri kulanarak,beni büyülemiş olan Tropheus Sp. Black Bemba türünden 20 adetlik bir koloni oluşturmak.
Benim ,sizden öğrenmek istediğim ebatlarını belirtmiş olduğum tank da 20 adetlik bir koloni ,tek tür olarak uygunmudur? Yoksa sayıda azaltma yapmalımıyım?
Saygı ve sevgilerimle
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2008 10:41
Teşekkürler.
İmza kısmınıza isminizi ve soyisminizi yazmanızı rica edeceğim.
O akvaryumunuza 20 adet bemba uygundur. Başka bir tür eklemez ve balıklarınızı 3-5 cm boyunda alırsanız harika bir koloni oluşturabilirsiniz.
Sevgiler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2008 10:35
Merhabalar;
Bu sabah çok ilginç bir olayla karşılaştım. Ağzı dolu dişilerimden biri iki dudağının arasında bir taş kırığı ile geziyordu. Yaklaşık 4mm çapında fakat sivri uçlu. akvaryumun karşısına oturdum ve bir süre seyrettim. Dışarı atmasını bekledim atmadı. Herhalde dedim, "bölgesinde bu taşı buldu ve rahatsız oldu, atacak yer arıyor". 5 dakikaya yakın o taşla gezdi ve atmadı. En son o taşı ağzının içine aldı. Taş dudaklarının arasındayken kursağı şiş idi. Ağzının içine aldığında haliyle biraz daha şişti. Neden böyle birşey yaptı anlayamadım. Üç olasılık düşündüm.
1- Aslında ağzı boş ve çiftleşmek istemediğinden ötürü erkeği uzak tutabilmek için böyle yapıyor. Çünkü baskın erkeğim ağzı dolu dişilere hiç bir şekilde yanaşmyor.
2- Bir şekilde yumurtlama problemi var, yumurtlayamıyor ve kendisini ve annelik içgüdülerini bu şekilde tatmin ediyor. Akvaryumda dokuz dişi olduğu için birbirinden ayıramıyorum. Sürekli olarak ağzı dolu dişiler gezdiği için de hangisi yavruları salıyor, hangisi yutuyor ya da atıyor seçemiyorum.
3- Ağzında yavru var, son dönemleri, serbest yüzme evresine geçmişler ve anne yem yerken ağzından kaçmasınlar diye önlerine taş koyuyor. :)
Bu olasılılardan başka birşey gelmiyor aklıma. Daha önce böyle birşey duyan, gören, yaşayan var mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2008 10:49
Mustafa bey,
4-5 ay kadar önce akvaryumda egg thumbler üzerine bir deneme yapmıştım ve yumurta olarak da duboisi yumurtaları oldukça büyük olduğu için mısır taneleri kullanmıştım. Deney bittikten sonra düzeneği kaldırırken mısırlardan bir kısmı akvaryuma düştü bende topladım. Bir süre sonra dişilerimden biri ağzını doldurdu ve genelde 5-10 gün arası tutarken bu sefer 15 günden fazla tuttu. Bende yine yavrular heba olacak korkusuyla kusturdum ve ağzından benim akvaryumdan toplarken gözden kaçırdığım birkaç mısır tanesi çıktı. Sanırım annelik güdüsü ağır basıyor ve yumurtaya benzettiği şeyleri de ağzında tutabiliyor.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2008 11:02
Mustafa,benim tropheus'larla ilgili böyle bir tecrübem olmadı ama malawi türleri içinde özellikle iri ırk haplochromis türleri içinde kusturduğum (özellikle kral dişilerinin)ağızlarında yumurtaya benzer taşlar vardı.Bunu neden yapıyorlar,bende anlayabilmiş değilim.Sanırım annelik iç güdüsü.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2008 21:33
Çıkan kum tanelerinin sebebi iç güdüsel diye düşünüyorum.Gödeki çiftleşme fotograflarında genelde balıklar düz zeminde, ince kum üzerinde çiftleşiyorlar.Annenin ağzına o anda kaçması tamamen annenin iç güdüsel davranışından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2008 21:42
İyi günler bende yunusumu kustururken ağzından midye kırıkları çıktı çiftleşme anında hızla yumurtayıda alırken tahminim taşlarıda alıyor olabilir diye düşünmüştüm saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2008 00:19
Benimkide ağzına alıyor. Özellikle bir dişimin ağzında 1 adet yavru var ve her yem zamanı minicik midye kabugunu ağzından atıyor yemleme bittiğinde geri alıyor belkide yavru oyun oynasın diye alıyorlarda olabilir annelik işte :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2008 16:11
Benimde başıma benzer olaylar geldi ama ben içgüdüsel değil de yanlışlık sonucu ağzına aldıkları kanaatindeyim.
Adanus Tropheus 2008-04-12 16:12:22
Midye kırığıyla birlikte gelen birçok çakıl taşı şaşıracak derecede yumurtaya benziyor.Hatta bu çakıllar yüzünden birçok yavru kaybettiğimide düşünüyorum.
Malum ağızda diğer yumurtalarla birlikteyken diğerlerini patlatmış olabilir.Balığı kusturduumda birçok yumurtayı patlamış halde bulmuştum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2008 22:00
Bana göre dişi balık taşı yumurtaya benzetiyor,içgüdüsel olarak onu bırakmak istemiyor.Benzer bir olayı yıllar önce sarıprenses beslerken görmüştüm...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir