Tropheus r.r.k neden?


DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2010 21:00
Metin  Bey,
 
Bülent Beyin çok üstüne gitmişsiniz. İnsanlar kendi tecrübelerini paylaşabilirler. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmamış bir şeyi önermezler. Önerebiliriz. Buna engel yok. Ancak sizin öneriniz veya bizim kanıtlanmamış önerimiz sonucunda çıkabilecek komplikasyonların bedelini öneren olarak bizler veya sizler ödemeyeceğimiz için bildiğimiz doğruyu söylemek en doğru adım olduğundan Bülent bey böyle bir cevap yazmış olabilir.
 
Mesela sizin yaşamış olduğunuz şeyler genelde bilimsel olarak yanlış sayılabilecek bilgiler barındırıyor. Koloni çok farklı bir kelimedir. Sözlerinizde sürü kelimesi anlamına ulaşıyor. Tropheuslar doğal ortamlarında 12 saatten fazla beslenirler ve hep tek tek rastlarsınız çünkü koloni yapısına sahip olsada aynı anda bölgecidir. En güzel beslenme oranı 20 adet ve üstüdür. Sizler veya besleyen diğer arkadaşlar maddi koşullar nedeni ile az sayıda bakıyorlar. Sorun çıkmaması doğru olduğu anlamına gelmiyor. Sadece bazı akvaryumlara baktığınızda kendi akvaryumlarımızda görmediğimiz güzellikleri görebiliyoruz. Türünün özelliklerini inanın bana yüksek sayılarda muhteşemce gösteriyorlar. Ben gerçek hobicinin balık sayısından maddi imkanlar nedeni ile az çok feragat etmesini anlarım ama idealin altında sayız az diye küçük akvaryumu asla anlamayacağımı belirteyim. Ne alaka gibi gözüksede Red rainbowlarda sayı mümkün olduğunca artırılmalı ve erkek sayısı çok tutulmamalı. Çok tutulmamalı derkende atıyorum 20 dişiye 3 erkekte yapmayın. 1 e 4 d güzel olur en az. Yemleme konusuna gelince günde olabildiğince sık ama her balığın eşit oranda az miktar yiyebileceği kadar yemlemek inanın farkı gösterecektir. Su değişimi haftada iki kez yapılmalı. Ve oran %30 a yakın olmalı. Dizayn saklanma yeri olmadan kanyon şeklinde olmalı ve ışık şiddetli olmamalı ve özellikle Red Rainbow gibi narin olduğunu düşündüğünüz bir varyant için ışığınızı günde 1 kez açılıp 1 kez kapandığı sonra rastgele açılıp kapanmadığı bir düzende çalıştırmalısınız. Açıkcası ben narin olduklarını düşünmüyorum ama sahipleirnin psikolojisine bu söylediğim teknikler yararlı olup balıkların cevap vermesini sağlayacaktır diye düşünüyorum.
Saygılaırmla
 
Bülent beyede bir cevabım olacak bu cümlesine karşı.  "Tropheus'larda hiyararşi, yemlenirken ortadan kalkar"   Doğru cümle hiyerarşi olup olmadığı farkedilmez. Ancak bu doğal hayatta değil akvaryum ortamımızda bu durum söz konusudur. Doğal ortamda bir tropheusun beslendiği bölgeye rahatça girilemez. Akvaryumlarımızdada genelde sadece baskın erkeğin bölgesine yemleme zamanıda rahat girilmez. Çünkü zaten balıklar rahatça yem buldukları için bölge sadece üreme bölgesi olrak belirlendiği için beslenme kavgası olmaz. Doğadada üreme bölgesi beslenme bölgesinin çok küçük bir parçasıdır.
 
Saygılarımla
selimay2010-12-13 21:04:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

destan38Çevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2010
İl: Içel
Mesaj: 23
destan38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2010 21:49

Selim bey cok teşekkür ederim bu konudaki bilginizi paylaştığınız için.ben bu konuyu tartışma konusu olsun diye yazmamıştım sadece başımdan gecen ve yaşayan biri olarak deneyimimi anlattım elbet bu deneyimim başkaları icin farklı kabul edile bilir,sadece benim anlatmaya calıştığım bülent beyin başkalarının deneyimini yok sayması ve kendi deneyimi varsa onu paylaşmaması,benim yorumumu kendi deneyimiyle eleştire bilir.buna bişey diyemem.sizin ve bülent beyin anlattıklarını bende biliyorum,bilmek cok ayrı ama yaşayıp gömek cok farklı.bu bilgilerimizi kullanmıyorum anlamına gelmesin bilgilerin eşiğinde bu türü beslemeye calışıyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

recaitdağÇevrim Dışı

Kayıt: 21/06/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 174
recaitdağÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2010 23:15
Metin bey şu imzanızı düzenleyin Tropheus moori kasanga veya Tropheus moori red rainbow kasanga yazın artık.RRK en sevdiğim ve sattığıma pişman olduğum tropheus moori varyatesidir yeterli uygun tankı hazırlarsanız sorunsuz yoluna devam eder.Yemleme stili sizin besleme düzeninize bağlıdır verdiğiniz yemlerde değerlere dikkat ettiğniz sürece bloat riskini en aza indirirsiniz.Bu balıklar doğada 12 saat besleniyorlar da acaba sizin verdiğiniz yemlerdeki değere doğada ulaşabiliyorlarmı tartışılacak konu bu bence.1e3d veya 1e4d adetli 15 li grup olarak beslerseniz seyir zevkine doyamazsınız buda imkan meselesi .Ben bu balığı beslerken hiç ışığı sevdiremedim ışık yakınca akvaryumum bomboştu 2 adet rrk kaybım oldu oda benim hatam.Herkes kendi akvaryumunda bi deney yapar gibi yaşar bu balığı fakat hata yaptığında çok geç kalmış olur bence bu balık doğru bakıldığında kaya gibi sağlam ufacık bi hatada da bebek kadar narindir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

destan38Çevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2010
İl: Içel
Mesaj: 23
destan38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2010 18:52

Anlatmaya calıştığımda aynen buydu, recai bey..Herkes kendi akvaryumunda bi deney yapar gibi yaşar bu balığı fakat hata yaptığında çok geç kalmış olur bence bu balık doğru bakıldığında kaya gibi sağlam ufacık bi hatada da bebek kadar narindir.  ağzınıza sağlık ...



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

polom81Çevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2008
İl: Konya
Mesaj: 235
polom81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2010 20:26
Aslında bakım iyiyse hiçte narin bir tür değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

destan38Çevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2010
İl: Içel
Mesaj: 23
destan38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2010 20:21

Bakım kötü olunca narin bi türmü oluyo?Tebessüm


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir