TROPHEUSDA KİM KARAR MEKANİZMASI


fidangülÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 460
fidangülÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2011 22:09
Peter schupke`nin yazmis oldugu Aqualog: African Cichlids II, Tanganyika I Tropheus adli kitabinda kasakalawe ve mpulungu`nun ayni baligin farkli ticari isimleri oldugu yazmaktadir.

Metin Emre Gurbuz DEN ALINTIDIR 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

redrainÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/09/2007
İl: Çanakkale
Mesaj: 1630
redrainÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2011 04:40
[QUOTE=citronx]Bir zamanlar uzman akvarist diye bir üye tanımlaması vardı sitede. O arkadaşlar bu tanımı alırken,gerek balık hakkındaki gerçekten bilimsel ve uzman yorumları gerekse balıktan aldıkları yavruları,diğer türlerden daha o boyda ayırt edici özelliklerinden bahsetmelerinden dolayı,resmen bilir kişi gibiydiler. Ancak o zamanlarda da açıkçası tropheus konusunda evet,tamam bu dur diyemeyen arkadaşlarımızda olmuştur belki. 
Uzman Akvaristlik; ilerleyen zamanda yönetimin bana göre de haklı gerekçeleriyle, bu üyelik şeklini gözden geçirip kaldırması sonucunda aslında bizler içinde kötü sonuçlanmıştı. Uzun zamandır foruma girmediğimden bilgim yok,belki böyle bir çalışma vardır açıkçası bilemiyorum. Tropheusların özellikle de yavru balıkların en azından piyasada bol olan türlerin fotoğraflarıyla birlikte ayırt edici özelliklerinden ve detaylarından bahsedilen bir başlık yada makale faydalı olabilir. Hatta o makale mesaja açık bırakılıp,acil durumlarda yardıma ihtiyaç duyan arkadaşlar tarafından kullanılabilir kesinlikle. 

[/QUOTE]
Faruk abi çok güzel yazmışsın.Fakat böle bir resim çalışması için kişinin o türün yavrularının hepsini öncelikle beslemiş olması veya besleyen bir tanıdığından gözlem yapmış kısacası tecrübe etmesi lazım.Ben kendi açımdan söylüyorum belki tartışmalara sebebiyet verecek bir konu ama Redrainbow Kambwimba,kasanga,kantalamba aynı balık sadece çıktıkları koylar farklı zaten ama birbirine de çok yakınlar.Fakat bizim Türkiye'mizde öle üstad adamlar varki fotoğraftan bile gövdesindeki sarılık daha fazla kafası daha koyu yüzgeçleri daha mavi gibi direk Ad Konings(tanımayan yoktur bilmeyenler araştırabilir)bile kesin ayrımlar belirtmemişken bizler ayırabiliyoruz.Şimdi diyeceksiniz bu işin ticaretini yapanlar balığı kambwimba diye getiriyor veya kantalamba farketmez.Onlara o zaman çıktıkları koydan gelen balıktır.Bazılarıda kasangadan geliyordur.Demek istediğim anlatabildim mi bilmem ama piyasada çok bilmişler bu işten pirim yapcak kişiler oldukça bu işler daha zor.Ayrıca tüm yavruların belirgin ayrımları için iyi bir fotoğraf makinesiyle çeşitli açılardan fotoğraflar çekilmesi lazım.Hadi bu balık sayısını şimdilik gündemdekiler için sınırlandıralım 20-30 arası diyelim.Bir de hem bilgili,hem elinde balıklar hemde güzel bir fotoğrafçı olmak herkesin olamayacağı birşey.
En azından yavru balıkları olan bir arkadaştan bilgili kişi gidip fotoğraf çekmesi(eğer fotoğraf çekmesini mümkün değilse donanımlı bir forumdan fotoğrafçı veya arkadaşıda olabilir) ile yavaş yavaş bir kaynak oluşturulabilir.Kısacası bir ekip kurulabilir.
Uzun oldu ama aklıma gelenleri belirtmek istedim.Okuyanlara teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cirolÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 148
cirolÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2011 14:29
Tüm yazılanları okudum ve gerçek'ten tropheus'ta tecrübeli üstad'ların bir ekip oluşturulması çok iyi olur.Benim bilgilerinden çok faydalandığım ve aktarmış olduğu bilgileri uygulayıp sonuç aldığım Bülent ÖNER var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak DenizÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 2467
Burak DenizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2011 12:38
Tek kişilik değilde grup olarak karar verilmesi bence uygundur ekip oluşturulsa iyi olur...Göz%20Kirpma

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir