Tür tavsiyesi,


musty.skrÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 164
musty.skrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2014 01:59
[QUOTE=darkaura]Cüce ciclidin bir sürü türü var. Ama hemen hepsi bölgecidir. Diğer cichlidler gibi sürü yada koloni halinde yaşamazlar. Bir alana fazla sayıda koyduğunuzda kavga ederler. Ancak eş olmuş çiftler sürtüşmez. Sizin ölçülerinizde 1 çift tam idealdir. Ben kişilik olarak bolivian ram tavsiye ederim ama kribensis çok dayanıklıdır ve çok kuvvetli bir üreme iç güdüsü vardır. Cüce demenize gerek yok kribensis derseniz pek çok akvaryumcuda bulursunuz ama dişi erkek ayrımını iyi araştırarak gidin, bu konuda akvaryumculara sakın güvenmeyin. Onlara sorarsanız tetraların bile "erkek, dişi" ayırıp verirler. [/QUOTE]
Bir çift Ciclidin kribensis ve birazda tetra ekleyelim en yakın zamanda ;) Akvaryumcudan nasıl ayırt edeceğim dişi erkek uyumlu çift orası da biraz muamma ellerine düştük bakalım :)


[QUOTE=Berat_Çelikbaş]Öncelikle tankın çok güzel, benim tavsiyem (valifera,kılıçkuyruk,moli,lepistes..) gibi balık türlerinden oluşan bir canlı doğuran akvaryumu yapmalısın .

Iyi balıklar..[/QUOTE]
Merhaba,
Tavsiyeniz için teşekkürler, ;)  daha önce canlı doğuran türleri bakmıştım, bu sefer tetra olsun istedim.
Saygılarımla. 
musty.skr2014-07-17 02:04:13

Merhaba, 
Bu gün gidip 1 çift "Cichlid kribensis" aldım çok sevimliler maşallah, :)
(üreme dönemlerinde akvaryumda ki canlılara sıkıntı olabilecekleri bilgisini verdiler, hatta o dönemde diğer balıkları çıkarman bile gerekebilirmiş, umarım sorun yaşamam :/ ) 
Buyrun buda son hali, ;)

Cichlid kribensis'ler ;) 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir