Tuzlusu Akvaryumuma İlk Başlama


İzmirliyeniyetmeÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2023
İl: Izmir
Mesaj: 36
İzmirliyeniyetmeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2023 22:37
Tuzlu su akvaryumuna başlamak istiyorum ama hangi balıklardan başlamalıyım yardim ederseniz sevinirim ve şöyle bir durum var soğutucu filtre ve LED olmadan normal bı deniz gibi olsun istiyorum sadece su balık mercan kum taş vb şeyler başka hiçbir şey olmadan eğer derseniz ki sogutucusuz falan olmaz diye bütçeme uygun yaparım yani kısaca sorularım şu

1. Başlangıç için tuzlu su balığı hangisi olabilir
2. Ledsiz sogutucusuz ve filtresiz olabilir mi
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vedat79Çevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 262
vedat79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2023 23:08
Akvaryumun ölçülerini, hacmini bilmiyorum. Filtresiz zor olur çok sık su değişimi ihtiyacı doğar bu da dengelerini bozar tecrübe ister. Filtresiz hafta da bir su değişimi ile sürdürülebilir ama kaliteli kaya, akvaryuma uygun dalga motoruna önem vermek lazım. Işık konusu; mercan istediğinizi belirtmişsiniz ışık olmadan mercan olmaz. Soğutucu ise diğer ekipmanların yanında en son düşünülecek kısım. Kısaca filtresiz, imkansız değil çok zor, ışık olmadan imkansız.
Tavsiyem tankınıza göre ekipman almanız. Su oturduktan sonra palyaço ve damsel türeleri başlangıç için olabilir. Mercan olarak xenia ve polip türleri olabilir. Forumda yada başka sitelerden daha çok okuyup araştırmanızı tavsiye ederim.

Beğenenler: [T]241042,akvaryum imparat[/T]
Teşekkür Edenler: [T]241042,akvaryum imparat[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir