Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2011 14:25
[QUOTE=ruffles05] Mehmet bey neyi  savunduğunuzu unutarak başkalarını zan altında bırakarak, başkalarına sataşarak konuyu dağıtıp yine bir karmaşaya götürüyorsunuz.Zaten türkiyedeki önemli tropheus bakıcıları, konuya vakıf olan insanlar metin  beyin tecrübesini biliyor ben bile(sadece 1,5-2 yıldır tropheus baktığım kadarıyla) direk biliyor olmasam bile dolaylı olarak gerek onun tecrübesini gerek iyi niyetini gerek öyle birşeye ihtiyacı olmadığını biliyorum.Add konings sanki size röportaj vermiş gibi naklettiniz direk bilir kişiye soruldu ve bu teziniz düştü.Savunduğunuz balıkla linklerini verdiğiniz balıklar zaten birbiriyle tam anlamıyla tezat.Reklamsa ben yapıyorum evet metin beyi hiç tanımama rağmen link verdiği balıklar sizin verdiklerinizden kat kat güzel.Vede türkiyede ilangi yok diyenler(üzerinize alınmayın) sadece bunu söyleyen(zaten önceki msglarda açıkca gözüküyor) üzerine alınsın yine tezleri çürümüş oldu.Metin bey biliyorum bu konu hakkında cevap vermiceksiniz ama şunu söyleyim sizden ricam yavrularınızı hobicilere satmanız bu şekilde türkiyedeki ilangilerin rengi bir ton daha açılabilir.
[/QUOTE]

Ben kimseyi zan altında bırakmadım reklam içeriyor dedim benim kişisel düşüncem saygı duymalısınız
konuyu dagıtanlar çok çok iyi belli ( kimse üstüne alınmasın )  türkiyede ilangi yok diyen kimse yanlış düşünüyor diye 50 defa yazdım ve bir çok kişi yazdı bunu devamlı dile getirmek altında bir art niyet ararım. ? ( İŞİN KISACASI BEN PES EDİYORUM TÜRKİYEDE Kİ BÜTÜN BALIKLAR İLANGİ SİZİN DEDİGİNİZ OLSUN HERPSİ ORJİNAL SAFKAN HANİ BİZ BİLMİYORUZ YA ORJİNALİ İLERDE ÖGRENİRSEK SORUMLU TUTCAKLARIMDA ONLARDIR ) 

NOT : KİŞİSEL SORUNLARI ARTIK SOHBETTEN HALLEDELİM KONUYA DEVAM EDİLECEKSE ŞAYET BENİ İLGİLENDİRMİYOR BU SAATTEN SONRA İSTER KÜFÜR EDİLSİN İSTER İLANI BURAYA AÇILSIN İSTER GÖL BİLİMCİSİ İLAN EDİLSİN İSTER REKLAM YAPILSIN.

Yukarıdaki gayetr açık bana yönelik yapılmadıkça beni ilgilendirmiyor benim tavsiyemi dinlicek olan varsa benim tavsiyem konuyu dagıtmayın konu dışı konulara şahsıma hakaret olmadıkça katılmıcam.
ZeUss2011-06-04 14:29:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2011 23:45
Bu konu hakkındaki Afrikadan son gelen haberleri paylaşmak istedim.
 


Bu arada eklemek istiyorum birileri bizleri bu konuda oldukça acımasızca eleştirdi, eleştirmeyede devam ediyorlar.Hepsinin canları sağolsun.Bizler gerçekleri söylediğimiz için çok aşırı tepkiler aldık, yıpratıldık ama diğer yandanda birçok kişininde bilinçlendiğini gördükçe mutlu olduk.Birde şu konuda çok haksızlığa uğradık, çok yıpratıldık.Bizler burda kimsenin balığına kötü demedik açık konuşayım şahsım adınada kimsenin balığına kötü diyecek hakkı asla kendimde görmedim ama bazen öyle lanse edildikki bunlar ilanginin pazarını düşürüp kendi balıklarını satacaklar konumuna bile getirildik, gerçekten yazık.Şahsım adına öyle bir girişimim olsaydı beslediğim 4 tür tropheusun tamamı revaçta olan ilgi gören balıklar olurdu ama sizlerinde bildiği gibi hepsi daha az ilgi gören ve yavrularını ortalama bir kasangadan, kasakaleweden yada ne bileyim bize ilangi olarak gelen balıklardan daha zor elimden çıkaracağım türler.Burda 32 sayfadır aslında anlatılanın tek şeyin sarı balıkla bu balıkların aynı balık olmadığı ve literatüre o sarı balığın ilangi olarak girdiğiydi ama bunu anlamakta ve kabullenmekte o kadar zorlandıkki bir hobiciden çok bir ticaretçi gibi olaya yaklaştık, yazılı belgeler istedik hemde asıl kanlı canlı belgeler gözümüzün önündeyken.Ben isterdimki Burak arkadaşım gibi bu türü besleyen birkaç kişinin daha evet bu balıkları besliyoruz ama bu balıklar gerçekten o dediğiniz sarı balıklarla alakası yok, malesef diyemedik dememeyede devam ediyoruz.Aksine gerçek ilangi budur, muhteşem ilangi budur, güneş balçıkla sıvanmaz, bırakın onlara kulak asmayın gibi gibi laflar kullanıyoruz.İşte bizim hobicilik anlayışımız bu.Şimdi sizlere soruyorum tanıtım formlarında rağbet gören balıkların adı nkamba bay veya başka bir isimde olsaydı bu balıklara yine övgü dolu sözler söylemeyecek miydik?Elbetteki söyleyecektik.Bence balık güzelse beğeniliyorsa ismi ne olursa olsun aynı takdiri almalıdır.Neyse artık sağlık olsun herkesin kendi takdiridir diyorum ve şahsım adına bu konudaki misyonumu artık tamamladığımı düşünüyorum. Aldığım tepkilere, eleştirilere bir son vermek adına ve hala bu balıkların ilangi olduğunu savunan arkadaşları balıklarıyla başbaşa bırakmak adına konudan çekiliyorum ve Mehmet arkadaşım gibi şahsıma yapılan eleştirlerin dozu hakaret boyutuna kaçmadıkça yazı yazmayacağım.Zaten aynı şeyleri tekrar tekrar yazmanında bir anlamı yok.
 
   
COBRA2011-06-06 01:12:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak DenizÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 2467
Burak DenizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 12:24
Konu git gite kötü sonuçları yol açtı galiba kilitlense iyi olur bence.Kalbi kırmak kolaydır ama bir kişinin gönlünü almak çok zordur...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 19:01

Tanzanya’dan tüm Akvaryum.com forum ailesine ve hobici arkadaşlara sağlıklı hobiler dilerim.

Öncelikli olarak Semih arkadaşımızın sormuş olduğu soruya cevaben buradaki firmaların verdikleri cevapları sizlerle paylaşmak istedim.

İlangilerin yakalandıkları koy Zambiya hükümeti tarafından national park ilan edilmiş ve koyun ismi Francis Bay. Belirttikleri üzere ilangilerin yakalandığı koy’un çok ufak bir koy ve yaklaşık olarak kapladığı alan ise 100 – 200 m civarında olduğu ve Zambiya hükümetinin burada günlük avlanma bedeli olarak 1.000$ talep  etmesi ayrıca aynı anda birden fazla firmanın avlanma yapması sonucu ilangilerin komşu koylara kaçıştıklarını ve ilangilerdeki popilasyonun bu yüzden bozulmuş olabileceğini düşünüyorlar. Diğer türdeki Tropheus’lerin yaklaşık olarak 4 veya 6 köy büyüklüğünde koylarda yakalandığını fakat ilangilerin ise koy olarak çok ufak alanda yakalanabildiğini ve ayrıca ve bu dalgıçların ihracatçı firmaların isteği doğrultusunda koyda farklı türde balık avlaması sonucu kaçışmaların çok daha fazla olduğunu ve  Zambiya hükümetinin Francis Bay’da bir firmaya en fazla 3 gün müsaade etmesiyle avlanmayı gerçekleştirebildiklerini söylüyorlar. Tüm hobici arkadaşlarımızın bilgisine sunarım.Saygılarımla…

                                                                                                                             Oğuzhan UYGUN



Yani neymiş ilangi gölde varmış daha :) buna sevindim yine bir diyer husus almanyada bazı firmalara nadiren geldiginide kanıtlamış oldu bizlere gelenlerrin ilangi olmadıgınıda ortaya koydu.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ruffles05Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]6353,2[/B]
Kayıt: 21/10/2010
İl: Adana
Mesaj: 670
ruffles05Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 20:18
Mehmet bey yine ayrı yere geliyoruz siz birdaha yazmıcam dediğinizde ben de birdaha yazmama kararı almıştım ama zaten kerem beyin vermiş olduğu linki tekrar buraya kopyalayarak yine tartışma başlattınız.Oğuzhan beyi tebrik ediyorum öncelikle birdaha ki alışverişimi mutlak süreçte onlarda yapacağım öncelikle bunu belirtim.Gelelim verilmiş bilgiye; zaten aşağı yukarı herkesin yazdığı aynı şeyleri sanki farklı şeyler tartışıyor gibi yine nüksettiriliyor.Fark ettiyseniz firmalara 3 gün müsade verildiği ve bu süreçte toplayıcılar ellerine ne geçerse toplamak koşulu ile balıkları da korkutarak ve kısmı göçe zorlanabileceği söyleniyor.Bu demek oluyor ki bu 3 gün içinde (bilmiyorum haftada mı ayda mı yılda mı 3 gün) toplayıcılar ne gelirse topluyor.Bu hiç bir zaman ilangi gelmiyor demek olmuyor. Yoksa ben mi yanlış anlıyorum? Yada bu korkutulan balıklar hemen komşusu olduğu nkamba baydaki chilangilerin, hatta kuzeye giderse kacheselerin kolonilerine entegre olup çiftleşebileceğini kırma balıklarında geldiğini önceki editlenmemiş yazılara bakarsanız görebilirsiniz.Zaten her iki tarafın da söylediği kötü, formu bozuk balık mevcut bunda kimsenin itirazı yok.Çelişen nokta hiç ilangi gelmediği görüldüğü üzere ilangide toplanıyor yani gölde bitmiş değil bu sizin tarafı desteklemiyor.Oğuzhan beye tekrar teşekkür ederim gerçekten açıklaması cesaret isteyen bir biligiyi bize açıkladığı için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

andoriellÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2007
İl: Antalya
Mesaj: 530
andoriellÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 20:29
Yakında yüksek memlalarda orjinal ilangi yellow gelicek galiba  :).  Böyle bir söylentiden uzun süredir haberim var. Bakalım görücez. İnşallah öyle bir durum yokturda  biz kuruntu yapmışızdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SelçukÇakmakÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 07/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 455
SelçukÇakmakÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 23:42
    Gereksiz yere gerginlik çıkıyor.Aslında hepimizde aynı konuda hemfikiriz ama yanlış anlaşılmalar oluyor.Kononun başlarında böyle ilangileri olanlar resimleri burda paylaşsın diyen arkadaşlar oldu ve Metin bey bundan dolayı video yayınladı.
     Konuyu devamlı takip ediyorum.Bence de konu amacına ulaştı.Sonuç olarak ilangi diye satılan balıkların %90'ı ilangi değil ama Türkiye'de azda olsa ilangi var.
     Tanıtım konularına bakıldığında ilk sayfalar da kırmızı tonda olan ilangiler ne hikmetse sarı oldu.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 00:11
Şuan bence ilangileri topluyorlar yada topladılar, ondan sonra piyasaya 300 TL gibi bir rakamla girecek, ben deyim hani benim içime öyle doğuyor göreceksiniz :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NY753Çevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 379
NY753Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 08:48
[QUOTE=bjk06]Şuan bence ilangileri topluyorlar yada topladılar, ondan sonra piyasaya 300 TL gibi bir rakamla girecek, ben deyim hani benim içime öyle doğuyor göreceksiniz :))[/QUOTE]


Bu kadar yazılandan sonra öyle bir harekette bulunmak kendi ipini çekmektir bana göre.Zamanın sömürgeci zihniyetinin vardı da biz mi yedik içtik mazeretlerini birileri nasıl sonlandırdıysa, çakma ilangilerin sonu da gelecek illaki.hemde normal ederine.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

andoriellÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2007
İl: Antalya
Mesaj: 530
andoriellÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 09:03
Allahın hikmeti işte Selçuk bey. Hayvanı flashla çekince turuncu flashsız çekince sarı çıkıyor :). 300 liraya gelenleride görücez bakalım. ( Eğer bu söylenti gerçek çıkarsa çok yazık diyorum. Ticaret yapıcaz diyede böyle şeyler yapılmaz)andoriell2011-06-07 09:10:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 10:03
[QUOTE=ruffles05]Mehmet bey yine ayrı yere geliyoruz siz birdaha yazmıcam dediğinizde ben de birdaha yazmama kararı almıştım ama zaten kerem beyin vermiş olduğu linki tekrar buraya kopyalayarak yine tartışma başlattınız.Oğuzhan beyi tebrik ediyorum öncelikle birdaha ki alışverişimi mutlak süreçte onlarda yapacağım öncelikle bunu belirtim.Gelelim verilmiş bilgiye; zaten aşağı yukarı herkesin yazdığı aynı şeyleri sanki farklı şeyler tartışıyor gibi yine nüksettiriliyor.Fark ettiyseniz firmalara 3 gün müsade verildiği ve bu süreçte toplayıcılar ellerine ne geçerse toplamak koşulu ile balıkları da korkutarak ve kısmı göçe zorlanabileceği söyleniyor.Bu demek oluyor ki bu 3 gün içinde (bilmiyorum haftada mı ayda mı yılda mı 3 gün) toplayıcılar ne gelirse topluyor.Bu hiç bir zaman ilangi gelmiyor demek olmuyor. Yoksa ben mi yanlış anlıyorum? Yada bu korkutulan balıklar hemen komşusu olduğu nkamba baydaki chilangilerin, hatta kuzeye giderse kacheselerin kolonilerine entegre olup çiftleşebileceğini kırma balıklarında geldiğini önceki editlenmemiş yazılara bakarsanız görebilirsiniz.Zaten her iki tarafın da söylediği kötü, formu bozuk balık mevcut bunda kimsenin itirazı yok.Çelişen nokta hiç ilangi gelmediği görüldüğü üzere ilangide toplanıyor yani gölde bitmiş değil bu sizin tarafı desteklemiyor.Oğuzhan beye tekrar teşekkür ederim gerçekten açıklaması cesaret isteyen bir biligiyi bize açıkladığı için.
[/QUOTE]

Semih bey ben polemiklere girmicegim dedim kim naparsa yapsın dedim ama oğuzhan abinin bu bilgiyi paylaşması bu konu için idi kendisiyle sohbette konuşmaktayım burda reklam olmasın diye bir çok şeyi sustu izledi tebrik ederim kendisini.

Sayfalalrı gözden geçirin benim 4- 5 kere yazım var ( Almanyada büyük toptancılara nadiren gerçek ilangi geliyor sıtoklara ama 1- 2 gün içinde satılıyor bunun  anlamı ilangi var demektir )
silinen sayfalarda arkadaşımızın biri almanyada çevresini seferber edip araştırmasının yazmıştı ordaki ithalatçılar üreticiler gelen blaıkalr ilangi diyildir diyorlar ilangi nadiren geliyor diyolar.

Türkiyede 2006- 2007 den beri gerçek ilangi girdigine inanmıyorum bu tarihlere kadar alanların balıkları kırılmadıysa safkan ilangidir bana göre şuanda gelen balıklar ve onlardan önce gelenler 2008 2009 2010 2011 ithalatları vasat ( BENİM KİŞİSEL GÖRÜŞLERİM VE ARAŞTIRMALARIMDIR ) 

Not : Konu açık durumda tekrar açmıyorum yada şişirmiyorum aktif konuya katılmak herkezin hakkıdır.
Saygılar..


[QUOTE=andoriell]Yakında yüksek memlalarda orjinal ilangi yellow gelicek galiba  :).  Böyle bir söylentiden uzun süredir haberim var. Bakalım görücez. İnşallah öyle bir durum yokturda  biz kuruntu yapmışızdır. [/QUOTE]


Aklınız kabul ediyor orınal ilangi gelmedigini Kalbiniz kabul etmiyor.


[QUOTE=bjk06]Şuan bence ilangileri topluyorlar yada topladılar, ondan sonra piyasaya 300 TL gibi bir rakamla girecek, ben deyim hani benim içime öyle doğuyor göreceksiniz :))[/QUOTE]

Abi içine dogması için çaba göstermene gerek yok almanyada bize gelen ilangiler 35 evro orjinalleri 150 evro Almanca bilen arkadaşı bekliyorum firmaları aratıcam detaylı bilgi edincem.


Arkadaşlar amerikada büyük balık toptancıları ithalatçıları varmı bildikelrini özelden atarmısınız. ?

ZeUss2011-06-07 10:15:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

andoriellÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2007
İl: Antalya
Mesaj: 530
andoriellÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 10:17
Sözlerimden bunu çıkardıysanız yapabileceğim birşey yok :) . Aynı balığı daha pahalıya aldığınız
zaman anlarsınız belki. Ayrıcada geliyor diye birşeyde yok. Biz sadece böyle duyumlar almıştık. Gelmesi emin ol sizin açınızdan daha kötü bir durum. şayet gelirse bir amaç uğruna bu konunun açıldığı kanıtlanacak.
andoriell2011-06-07 10:19:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cengizzÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 286
cengizzÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 12:56
Arkadaşlar burda öğrendik ki ilangi diye satılmış balıklar mevcut firmalarımızın daha dikkatli olması gerekmektedir bazı reklam yapan arkadaşlarımız var dalga geçerek balıkları güzel olabilir güzel olması gerek ki savunduğu firma balık satabilsin ama madem öyleyse o arkadaşlarımızın balıkları gibi olmaz ise iade garantisi alın derim hangi firma olursa olsun herkese aynı şartlarda balık satılsın aynı güzellikte olsun reklamcı arkadaşlarımız buna dikkat etmeli savunduğu firma da buna dikkat etmeli herşey para içinse alıcınında parası kıymetlidir kimse parasını sokaktan toplamıyor birde fiyat şimdi neyse o olmalı o zaman ilangi diye balık alan arkadaşlarımız resmen kandırılmış olur herkese saygılar sunarım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 13:24
[QUOTE=cengizz]Arkadaşlar burda öğrendik ki ilangi diye satılmış balıklar mevcut firmalarımızın daha dikkatli olması gerekmektedir bazı reklam yapan arkadaşlarımız var dalga geçerek balıkları güzel olabilir güzel olması gerek ki savunduğu firma balık satabilsin ama madem öyleyse o arkadaşlarımızın balıkları gibi olmaz ise iade garantisi alın derim hangi firma olursa olsun herkese aynı şartlarda balık satılsın aynı güzellikte olsun reklamcı arkadaşlarımız buna dikkat etmeli savunduğu firma da buna dikkat etmeli herşey para içinse alıcınında parası kıymetlidir kimse parasını sokaktan toplamıyor birde fiyat şimdi neyse o olmalı o zaman ilangi diye balık alan arkadaşlarımız resmen kandırılmış olur herkese saygılar sunarım [/QUOTE]

Kesinlikle doğru söylüyorsun. Kelimesi kelimesine katılıyorum sözlerine.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir