yaprak için bilgi


bahadir74Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1143
bahadir74Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2006 19:53
   Değerli akvaristler daha öncede buna benzer konu açılmıştı ama tam tatminkar sonuçlar alınmamıştı.
   Akavaryumuma ne zamandan beri istediğim yaprak cichlid aldım yalnız cinsiyet ayırmakta çok zorlanıyorum konu hakkında rahatlatıcı bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını rica ederim.

NOt:Makaleyi okudum

        Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AhliÇevrim Dışı

Kayıt: 25/05/2006
Mesaj: 98
AhliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2006 20:31
Malawi Gölü’nün asabi temsilcilerinden olan Yaprak Çiklit 25 cm boya ulaşabilen bir balıktır. Bu boya ulaşması yaklaşık 1.5 yıl zaman alır.

Erkek ve dişi arasında vücut formu açısından belirgin farklılık bulunmaz. Buna karşın erkekler renk ve vücut çizgileri ile dişilerden ayırdedilebilir.

Dişilerde parlak gri renk hakimdir. Ağızdan kuyruğa doğru uzanan kalın, koyu kahverengi bir bant bulunur. Buna paralel daha ince bir bant sırt bölümünde uzanır.

Erkekler erişkinlik dönemlerine ulaştıklarında gövdedeki bantlar yokolur ve gövde çok parlak açık mavi renge döner. Anal yüzgeç uygun besleme yapılırsa kıpkırmızı renge sahip olur. Eşleşme dönemlerinde göz ile dudaklar arasındaki parlak siyah çizgi belirgindir.

Akvaryumun orta ve üst bölümlerini kullanan bir türdür. Bu özelliğiyle dikkat çeker. Bir yutucudur. Akvaryum tabanında gezen balıkları sürekli gözler, avlayabileceği bir balık varsa durur ve yavaş yavaş başı 90 derece aşağıya gelecek şekilde poziyon alır. Saldırı çok hızlı gerçekleşir. Kendi akvaryumumda 20 cm’lik bir yaprak çiklidin erişkin bir Brichardi’yi bütünüyle ağzına aldığına tanık oldum.

“Eye-Biter” ünvanı balığın gündelik davranışını yansıtmaktan uzaktır. Yalnızca bir kez, yine kendi akvaryumlarımda gözünü Compressiceps’e kaptıran bir Ahli olmuştu.

Erişkinken bu kadar sert mizaçlı bir balık olan Yaprak Çiklit, yavruluk ve gençlik döneminde kendinden beklenmeyecek derecede pasiftir. Bu çağda diğer türlerle yaşanan kapışmalarda, gelen darbeleri genelde yandan karşılar ve karın bölgesinden yara alır.

Dişiler diğer pek çok Malawi türüne benzer şekilde ağızda kuluçka yapar. İyi gelişmiş bir dişiden bir ağızda 100 ‘den fazla yavru rahatlıkla alınabilir. Dişiler yavrularına çok bağlıdır, yumurtalar nadiren yutulur.

Etçil bir balık olan Yaprak Çiklit doğada olduğu gibi küçük balıklarla beslendiğinde hızla maksimum boya ulaşır. Kırmızı rengi belirginleştiren yemlerin kullanımı ile özellikle erkekler çarpıcı renklere sahip olurlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZIPKINCIÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 387
ZIPKINCIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2006 08:30

Mehmet bey çok güzel bilgiler verdiniz.

Teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kahramansÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2006
İl: Antalya
Mesaj: 170
kahramansÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2006 18:34

mehmet bey   öyle  anlattinki agzina saglik valla  işden çikar  çikmaz  bakacam   arkadasa  varsa  alacam bu  baligi  ..

bizde  böylelikle bilgi sahibi oluyoruz  soranada  cevaplayanada  tesekürler

 

kahramans2006-6-15 18:34:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir