yarı-bitkili kurulumu hakkında
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2009 17:55
Selamlar..
Öncelikle övgüleriniz için teşekkürler...
Hindistan cevizine gelince..Öncelikle şu başlıkta emoricat'ın anlattığı yöntemin aynısını kullandım: (http://www.akvaryum.com/Forum/hindistan_cevizi_k178563.asp)
Kendi tecrübelerime gelince:
İlk başlarda testere baya bir kasıyor. Kesmek sanıldığı gibi kolay değil. İlk yarım saat içinde vazgeçmezseniz, sonunu getirirsiniz.
Ayrıca kesim sırasında etrafa çok fazla hindistan kabuğu parçası sıçrıyor. Onun için balkonda veya dışarıda bir yerde yapmanızı öneririm.
Resimde görüldüğü gibi, hindistan cevizinin bir kısmını kestikten sonra içiniz temizleme işlemi var ki; bu da kesmek kadar zor bir işlem. Ben birçok malzeme kullandım; bıçaktan penseye kadar. Önce bıçakla kesip, sonra kaşık ve benzeri şeylerle içindeki meyve kısmını ayırdım. Açtığını deliğin tam karşısını düşen kısımları ayırmak zor oluyor.
Daha sonra da bir traş bıçağıyla veya normal bir bıçakla hindistan cevizinin üzerindeki “sakalları” temizledim.
İşlemler bittikten sonra evde kimse yokken yaptıysanız, hemen ortalığı temizlersiniz. Yoksa sıkıntı çıkabilir, tecrübeyle sabittir.
Ardından Hindistan cevizini ve kesilen kısmı 1 saat kadar kaynattım. Daha sonra başka bir sıcak suyun içinde de su soğuyana kadar beklettim.
Kesilen kısmı da kulübenin tavanı olacak şekilde akvaryuma koydum. Meyvelerini de afiyetle yedik.
Size de şimdiden afiyet olsun ..
Öncelikle övgüleriniz için teşekkürler...
Hindistan cevizine gelince..Öncelikle şu başlıkta emoricat'ın anlattığı yöntemin aynısını kullandım: (http://www.akvaryum.com/Forum/hindistan_cevizi_k178563.asp)
Kendi tecrübelerime gelince:
İlk başlarda testere baya bir kasıyor. Kesmek sanıldığı gibi kolay değil. İlk yarım saat içinde vazgeçmezseniz, sonunu getirirsiniz.
Ayrıca kesim sırasında etrafa çok fazla hindistan kabuğu parçası sıçrıyor. Onun için balkonda veya dışarıda bir yerde yapmanızı öneririm.
Resimde görüldüğü gibi, hindistan cevizinin bir kısmını kestikten sonra içiniz temizleme işlemi var ki; bu da kesmek kadar zor bir işlem. Ben birçok malzeme kullandım; bıçaktan penseye kadar. Önce bıçakla kesip, sonra kaşık ve benzeri şeylerle içindeki meyve kısmını ayırdım. Açtığını deliğin tam karşısını düşen kısımları ayırmak zor oluyor.
Daha sonra da bir traş bıçağıyla veya normal bir bıçakla hindistan cevizinin üzerindeki “sakalları” temizledim.
İşlemler bittikten sonra evde kimse yokken yaptıysanız, hemen ortalığı temizlersiniz. Yoksa sıkıntı çıkabilir, tecrübeyle sabittir.
Ardından Hindistan cevizini ve kesilen kısmı 1 saat kadar kaynattım. Daha sonra başka bir sıcak suyun içinde de su soğuyana kadar beklettim.
Kesilen kısmı da kulübenin tavanı olacak şekilde akvaryuma koydum. Meyvelerini de afiyetle yedik.
Size de şimdiden afiyet olsun ..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2009 11:11
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2009 03:10
Eğer co2 düşünmüyorsanız ışık yeterli gelebilir ama ilerde co2 vereceksiniz ışıklandırma sisteminizi artırmanız gerekecektir.Bu ikisi birbirini tamamlar az ışıkla vereceğiniz co2 pek bir işe yaramayacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir