Yavru Yemeyen Kılıçkuyruk. (Yanlışlıkla Oldu):)
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2013 20:05
Değerli forum üyesi arkadaşlarım. Sizlerle bir tecrübemi paylaşmak istedim. Kılıçkuyruklar hernekadar yavru yememeye alıştırılabilse de bunun zor olduğunu ve yavrularımızı pek riske atamadığımız ortada. Ben tesadüfen edindiğim bi tecrübeyi sizlerle paylaşmak istedim.
Yavrularımızı doğumdan sonra akvaryumun içinde şeffaf ama sert bir kabın içinde besledim hep. Ve sıkılmasınlar diye bu sert cisim batmayacak şekilde hep suyun içinde yüzer vaziyette idi. İçindede yavrularım bulunuyordu. Onun içinde iken ilk zamanlar yavrulara çok saldırdı Kılıçlar. Zamanla ilgisizleştiklerini farkettim ama genede cesaret edemedim. Sonrasında ise bir doğmu akvaryumun içinde gerçekleştirmeye karar verdğimde sonuç süperdi. Hiç birisi anne dahil yavrulara hamle bile yapmadılar:) Çok mutlu oldum :) Sizlerle de paylaşmak istedim :) Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2013 10:41
Mükemmel birşey olmuş. Bende yavrulukta tutuyorum yavruları. O zaman bir sonraki doğumda yavrulara dokunmazlar sanırım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2013 14:51
Bendeki lepistezler ithal ve suana kadar surekli yavrulari yemisler. Ben ilk dogumda akvaryumu rafya doldurmama rağmen yinede 2 tane kurtarabildim. Bu kez yavruluk denedim başarili oldum. Yani yavruya fena saldiriyorlar. O sebepten vaz geçtim :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2013 01:26
Kılıçkuyruk gibi bir balıkğın yani etçil protein ağırlıklı beslenen bir balığın yavru yememesi pek mümkün değil gibi. Ancak bu oranın düşürülmesi belki söz konusu olabilir. Özellikle de yavruların doğdukları esnada yaptıkları ani hareketler yetişkin balıkları cezbeder. Dayanamazlar saldırırlar. Ancak doğum gece karanlıkta gerçekleşti ise ve akvaryum bitkili ya da saklanma alanları var ise o zaman belki doğanların % 60- 70'lik bir kısmı kurtulabilir. Yani yine de her ne kadar bitkili de olsa akvaryumunuz illa ki bir kısmı yem olacaktır. Tabi akvaryumunuzda 2 3 tane yetişkin balık varsa o zaman durum değişir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir