Yavrulukta Aşırı Zayıflayan L144'ler


batuhan_24Çevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2019
İl: Erzincan
Mesaj: 82
batuhan_24Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2023 21:46
Değerli forum üyeleri. Ne yaptıysam düzeltemediğim bir problemim var. Daha önce 14 adet hediye gelen ortalama 1,5-2,5 cm civarı L144 vatozum vardı bunları uzuuun up uzun bir aşılama sonrası 2 fire vererek akvaryuma aldım. İlk hatam akvaryuma salmaktı çünkü gördümki aç kalıp ölenler oldu sonra hepsini topladım ve sanırım 5 gündür yavruluktalar ve 8 adet kaldılar.
Çeşit çeşit yem atıyorum. Tetra pro algea-pro color, Sera flora, mikro kurt, Artemia, sera guppy gran, markasını bilmediğim bir dip yemi veren arkadaş bitkisel demişti. Sürekli yem var yavrulukta. Boş kalmıyorlar. Hatta sindirimi kolaylaştırır diye bir ara bacto tabs'ta verdim (çok protein veriyorum diye mantık yürüttüm). Ama görüyorum ki 5. Günde yine iskeletleşmeye başladılar. Muhtelen ikisi öldü ölecek çünkü daha önce ölenlerde gözlemlediğim sersemlemiş hareketler yapıyor. Sorun nerede? Akvaryumum 3 yıllık oturmuş akvaryum. Gerek filtreleme sistemi gerek havalandırması gayet iyi. Su değişimi yapmıyorum eksilen suyu arıtıcı suyu ile tamamlıyorum. Suyum 24-25 derece. Şuana kadar yavrulukta hiç ölmediler muhtemelen bunlar yavrulukta ilk ölenler olacak. Tecrübeli arkadaşların çok acil yardımına ihriyacım var.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214108/170420232134101.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214108/170420232134051.jpg[/IMG][[EDIT]batuhan_24,2023-04-17 21:48:18[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MasterChiefÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/06/2021
İl: Ankara
Mesaj: 3668
MasterChiefÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2023 23:16
Uygulamanız doğru, yeme ulaşabilmeliler, günde 2 veya 3 kez yemleme yapabilirsiniz. Eski yemleri ertesi gün çıkarın. Suyun oksijen seviyesini çoğaltın, yavrulukta su sirkülasyonu olsun. Mineral ve vitamin takviyesi yapılabilir, haftada bir kez haşlanmış kapya biber verebilirsiniz, 3 saat içinde geri çıkarırsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeremUlaşÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 363
KeremUlaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2023 00:08
Akvaryumlarda su değişimi yapmanın amacı suyun seviyesinin aynı kalmasını sağlamak değil , suda biriken kimyasal ve ağır metallerin seyreltilerek akvaryumdan uzaklaştırılması içindir .
Muhtemelen değişim yapmadığınız için suyunuz asidik hale gelmiş . Akvaryum içindeki canlılar süreç içinde alışmışlar . fakat yeni gelen balıkların bu suya alışması bir hayli zor .
Düzenli su değişimi yaparsanız sağlıklı canlılara kavuşabilirsiniz

Beğenenler: [T]236568,Erat07[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erat07Çevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2022
İl: Antalya
Mesaj: 189
Erat07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2023 01:39
Her iki yorumada katılıyorum düzenli su değişiminin amacı suda balıklar tarafından oluşturulan ağır atıklar (nitrat amonyak gibi)'in sudan uzaklastirilmasi, sanırım osmos su kullandığınız için su değişim yapma gereği duymadınız ama akvaryumunuz ağır yükte bitkili bir akvaryum değilse su değişimi düzenli yapılmalı bence ağır yükte bitkiliyse bile değiştirilmeli yavruluğa bir hava taşı salın fazla yem vermeyin bu zaten muhtemelen akvaryumdaki su kalitesini dahada bozacaktir kapya güzel fikir benim tavsiyem balıklarınızı küçük bir akvaryuma almanız bir baby ısıtıcı pipo filtre ekstra hava taşı ile desteklemek diskilarinda anomali var ise bactotab ile devam etmek(yavru baliklarda hiç kullanmadım kullanimi doğru mu emin değilim bu konuda deneyimi olanlardan da fikir almak gerekir) haliyle başka akvaryumdan gelmiş balıklar iç parazit şüphesi de uyandırdı bende, ayrıca akvaryumda başka balık yoksa agresif su değişimi var ise su kalitesinin artması her nekadar onları rahatlacak olsa da kısmı ama sık su değişimi daha doğru olacaktır sabah verdiginiz yemleri öğlen akşam verdiğiniz yemleri gece mutlaka hava hortumu ile çekin bence kurtarılabilirler vatoz yavruları bence yaşama isteği en fazla olan yavrular ilk gün su değişimi yapsanız tüm değerleri alt üst etsenizde yaşama sımsıkı tutunuyorlar başarılar [:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhan_24Çevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2019
İl: Erzincan
Mesaj: 82
batuhan_24Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2023 01:57
[QUOTE=hakanchief]Uygulamanız doğru, yeme ulaşabilmeliler, günde 2 veya 3 kez yemleme yapabilirsiniz. Eski yemleri ertesi gün çıkarın. Suyun oksijen seviyesini çoğaltın, yavrulukta su sirkülasyonu olsun. Mineral ve vitamin takviyesi yapılabilir, haftada bir kez haşlanmış kapya biber verebilirsiniz, 3 saat içinde geri çıkarırsınız. [/QUOTE]
Suda bayağı bir dalgalanma mevcut oksijen konusunda bir problem olduğunu düşünmüyorum bundan daha fazla yapamam sanırım. Haftada bir değil çok kez de yapabilirim fakat sorun zaten bu canlıların değil bir hafta bir gün daha yaşayabileceklerinden şüpheli olduğum. Çünkü diğerleri bu karın çekilmesi sonrası en fazla bir gün yaşadılar.
[QUOTE=KeremUlaş]Akvaryumlarda su değişimi yapmanın amacı suyun seviyesinin aynı kalmasını sağlamak değil , suda biriken kimyasal ve ağır metallerin seyreltilerek akvaryumdan uzaklaştırılması içindir .
Muhtemelen değişim yapmadığınız için suyunuz asidik hale gelmiş . Akvaryum içindeki canlılar süreç içinde alışmışlar . fakat yeni gelen balıkların bu suya alışması bir hayli zor .
Düzenli su değişimi yaparsanız sağlıklı canlılara kavuşabilirsiniz [/QUOTE]
Suyu normal bi zamanda haftada %40a yakın yapıyordum çünkü bol bitkili ve bol gübre verdiğim bir akvaryuma sahibim. Bu verdiğiniz tavsiye bana çok riskli geliyor çünkü nereden okuduysam (bunları bana veren kişide su değişimini yapma, bir iki ay boyunca en azından biraz büyüsünler dedi)'bu l144lerin su değişimine hiç bağışıklığı yok şeklinde. Herkes eksilen suyu tamamla diyor bilemedim.
[QUOTE=Erat07]Her iki yorumada katılıyorum düzenli su değişiminin amacı suda balıklar tarafından oluşturulan ağır atıklar (nitrat amonyak gibi)'in sudan uzaklastirilmasi, sanırım osmos su kullandığınız için su değişim yapma gereği duymadınız ama akvaryumunuz ağır yükte bitkili bir akvaryum değilse su değişimi düzenli yapılmalı bence ağır yükte bitkiliyse bile değiştirilmeli yavruluğa bir hava taşı salın fazla yem vermeyin bu zaten muhtemelen akvaryumdaki su kalitesini dahada bozacaktir kapya güzel fikir benim tavsiyem balıklarınızı küçük bir akvaryuma almanız bir baby ısıtıcı pipo filtre ekstra hava taşı ile desteklemek diskilarinda anomali var ise bactotab ile devam etmek(yavru baliklarda hiç kullanmadım kullanimi doğru mu emin değilim bu konuda deneyimi olanlardan da fikir almak gerekir) haliyle başka akvaryumdan gelmiş balıklar iç parazit şüphesi de uyandırdı bende, ayrıca akvaryumda başka balık yoksa agresif su değişimi var ise su kalitesinin artması her nekadar onları rahatlacak olsa da kısmı ama sık su değişimi daha doğru olacaktır sabah verdiginiz yemleri öğlen akşam verdiğiniz yemleri gece mutlaka hava hortumu ile çekin bence kurtarılabilirler vatoz yavruları bence yaşama isteği en fazla olan yavrular ilk gün su değişimi yapsanız tüm değerleri alt üst etsenizde yaşama sımsıkı tutunuyorlar başarılar [:iyi:][/QUOTE]
Vallahi hocam ben hayatımda bu kadar ölmeye meraklı hayvan görmedim. 3 saat su aşıladım sonra akvaryuma bir adetini ekler eklemez hayvan öldü. Daha sonra yaklaşık 8 saat kadar su aşıladı toplam 10-11 saat falan öyle ekledim diğerlerini. Yani bu balıklar hiç yaşama tutunacak gibi değiller. Birer birer bu karın çekilmesi nedeni ile öldüler. Dediğiniz gibi iç parazit olsalar ben 1 saat falan veriyorum fazla yaşamaz bu hayvanlar. İnanılmaz narinler. Aynı akvaryum ölçülerinde yeni bir akvaryum kuruyorum ve yaklaşık 4-5 gündür ana tankımdan su aşılıyorum fakat sanırım dediğinizi yapamam. Ana akvaryumumda bile bu kadar sancılı süreç yaşatan bu minikler oraya girerken ölüp giderler.
Değerli görüşleriniz için teşekkürler fakat benim bu balıklara birşeyler yedirmem gerekiyor bence asıl ve tek sorun bu. Su değişimi konusunda şunu ekleyeyim daha önce 4-5cm civarı 2 adet l44 yavrusunu ki tanesini 50tlden almıştım kendilerini kurtarmış denecek yavrulardı %30-40 arası dinlenmiş ve aynı ısıda yapılan bir su değişiminden sonra kaybetmiştim o gün bu gündür cesaret edemiyordum bi cesaret geldi ve yine hüsrana doğru ilerliyor.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214108/140420230118551.jpg[/IMG]
Akvaryumlarım bu şekilde sağdakini ilk kurduğum gün çekmiştim. Balıklar soldaki bol bitkili olan akvaryumdalar.[EDIT]batuhan_24,2023-04-18 01:59:49[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MasterChiefÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/06/2021
İl: Ankara
Mesaj: 3668
MasterChiefÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2023 09:04
Yüzlerce cüce vatoz ürettim, sayıları 1.000'i bulmuş olabilir, sürekli çoğaldıkları için vatoz beslemekten vazgeçtim, şu anda bir tane bile yok akvaryumumda, hepsini sattım. Akvaryumumda ölen vatoz sayısı birkaç adedi geçmez. Bir kez toplu ölüm vakası oldu, onda da yavrulukta tuttuğum bir batın yavruya bir hafta sonu yem veremediğim için öldüler. Bu olaydan sonra yavrulukta tutmamaya başladım. Zeminin her yerine yavru yemi ve dip yemi atarak besledim, günlük yenmeyen yemleri ve dışkılarını dip çekimi ile çıkardım. Yumurtadan çıkmalarından öncesinde ve ilk çıktıkları andan itibaren büyüyene kadar haftalık %25 su değişimi yaptım. Su değişimi yapma diyen yanlış demiş, aynı derecedeki su ile değişim yapmalısınız. Yavruların ısı değişimine ve açlığa karşı tahammülleri yok, onun dışında dediğiniz kadar narin canlılar değiller. Bendekiler turuncu renkli, mavi gözlü ve düz (kısa) yüzgeçli vatozlardı. Yavruları yavruluktan çıkarmanızı tavsiye ederim, yeme ulaşmalarını sağlayabilecekseniz. Suda amonyak, nitrit ve nitrat fazla ise yavruların zehirlenme durumu söz konusu olabilir. Ayrıca vaotzlar tuza karşı da hassastır, asla tuz atmamalısınız.[EDIT]hakanchief,2023-04-18 09:05:04[/EDIT]

Beğenenler: [T]234892,Deniz Olunmalı[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhan_24Çevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2019
İl: Erzincan
Mesaj: 82
batuhan_24Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2023 11:57
[QUOTE=hakanchief]Yüzlerce cüce vatoz ürettim, sayıları 1.000'i bulmuş olabilir, sürekli çoğaldıkları için vatoz beslemekten vazgeçtim, şu anda bir tane bile yok akvaryumumda, hepsini sattım. Akvaryumumda ölen vatoz sayısı birkaç adedi geçmez. Bir kez toplu ölüm vakası oldu, onda da yavrulukta tuttuğum bir batın yavruya bir hafta sonu yem veremediğim için öldüler. Bu olaydan sonra yavrulukta tutmamaya başladım. Zeminin her yerine yavru yemi ve dip yemi atarak besledim, günlük yenmeyen yemleri ve dışkılarını dip çekimi ile çıkardım. Yumurtadan çıkmalarından öncesinde ve ilk çıktıkları andan itibaren büyüyene kadar haftalık %25 su değişimi yaptım. Su değişimi yapma diyen yanlış demiş, aynı derecedeki su ile değişim yapmalısınız. Yavruların ısı değişimine ve açlığa karşı tahammülleri yok, onun dışında dediğiniz kadar narin canlılar değiller. Bendekiler turuncu renkli, mavi gözlü ve düz (kısa) yüzgeçli vatozlardı. Yavruları yavruluktan çıkarmanızı tavsiye ederim, yeme ulaşmalarını sağlayabilecekseniz. Suda amonyak, nitrit ve nitrat fazla ise yavruların zehirlenme durumu söz konusu olabilir. Ayrıca vaotzlar tuza karşı da hassastır, asla tuz atmamalısınız.[/QUOTE]
Forumu sürekli okuyan biriyim ve tecrübenize hiç şüphem yok. Şimdi baktım ikisi daha ölmüş. Kapya da fayda etmemiş yani. Bir anda anlamsız ölseler akvaryumun suyu kötü diyeceğim ama yok yem yemedikleri için zayıflayıp ölüyor bu canlılar. Şuan dediğinizi yapacağım%25 su değiştireceğim. Başka yapacağım hiçbir şey yok çünkü

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MasterChiefÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/06/2021
İl: Ankara
Mesaj: 3668
MasterChiefÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2023 12:40
Geçmiş olsun, ben olsam 2 tanesini ayrı bir kapta ve hazır içme suyu ile tutarak beslemeyi denerdim, akvaryumdan bu kaba su eklemezdim. Sattığım 2-3 cm'lik yavruları hazır su dolu 5 litrelik su şişelerinde verdim, kayıp yaşandığına dair geri dönüş almadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhan_24Çevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2019
İl: Erzincan
Mesaj: 82
batuhan_24Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2023 13:06
[QUOTE=hakanchief]Geçmiş olsun, ben olsam 2 tanesini ayrı bir kapta ve hazır içme suyu ile tutarak beslemeyi denerdim, akvaryumdan bu kaba su eklemezdim. Sattığım 2-3 cm'lik yavruları hazır su dolu 5 litrelik su şişelerinde verdim, kayıp yaşandığına dair geri dönüş almadım.[/QUOTE]
Sağolun abicim sanırım bu tül kuyrukların ayrı bi hassasiyeti var. Yazdıklarınızı okuyunca hayret ediyorum[:)] Yeni kurduğum akvaryuma alma konusunda ne dersin abi? 5 gündür çalışıyor filtresi ve ana akvaryumdan bakteri aşılaması da yaptım. Sence birde oraya alıp denemeye değer mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MasterChiefÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/06/2021
İl: Ankara
Mesaj: 3668
MasterChiefÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2023 14:56
Deneyebilirsin, hatta bir kısmını alıp deneyebilirsin, iki akvaryumda olmaları nesillerini sürdürebilme şanslarını artırabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir