yeni akvaryum lepistes sorunu


alphineÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2011
İl: Denizli
Mesaj: 3
alphineÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2011 04:27
Öncelikle böylesine güzel bir platformu bize sunan arkadaşlara teşekkürler.
   1 hafta öncesine kadar balığın b sinden anlamıyordum. eşimle hobi olsun diye balık aldık vs vs.
 
Ben doğum yapmasını istiyordum lepistes dediler aldım 10 adet (2.5 cm boylarında) 3 adette küçük japon aldım (süs amaçlı 5 cm civarında) ben tam olarak açıklayayım.
akvaryum 35 litrelik,iç filtre elyaf içinde 4 adet bioball var. deniz kabukları aldım ısıtıcı aldım 26 derecede duruyor. süsler aldım hava motoru aldım beyaz mor pembe karışımı ışık veren florasan aldım renkli kum vs. hazır su koydum damacadan motorları çalıştırdım ısıtıcıyı filan 3 saat içerisinde kıvama geldi balıkları koydum herşey normal (satıcı japon küçük olduğundan sorun olmaz dedi ama 3 gündür forumda okuyorum aynı ortamda olmazmış. onu ayırırım sorun değil ama kavga filan yok.) benim problemim lepisler ölüyor :(( su bulanıktı çıkardım kumları süsleri kaynar suda beklettim tekrar yeni suyla doldurdum yine uygun ortam olunca balıkları koydum ertesi gün yine öldüler. japonlar sağlam. köpürme vardı üstte; dediler kumdan olabilir. yine aldım 6 tane daha kumları koymadım bu sefer herşey normal köpürme yok ama bugün yine 4 tane ölmüş. ben ne yapmalıyım dezenfekte de kullanıyorum. :( yani çok berrak bir su ısı normal 26 derece filtrem kaliteli e bide hava motoru koydum bol oksijenli... akıntı gayet normal balıklara zarar vermicek şekilde. ama benim lepisler 1 gün içinde ölüyor. önce sersemliyolar hareketleri azalıyor sonra akıntıya kapılmış gibi bi oraya bi buraya savruluyo sonra merhum. töbe yarabbim kaş yapam derken göz çıkarıp günaha da giriyoz galiba...
 ama inanın 5-6 gündür akvaryuma ayırdığım vakti işime ayıramıyorum. ve sonucun kötü olması beni gerçekten üzüyor. sıkıntıdan dudağımda uçuk bile çıktı... bana bu konuda yardım ederseniz sevinirim. devrik cümlelerim oldu biraz ama saat gece 4:30 o kadar olur. gerekli bilgileri yazdım diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DesperaldoÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2011
İl: Erzincan
Mesaj: 233
DesperaldoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2011 08:44
Özkan bey 35 lt lik akvaryumda enfazla 2 tane 5cm lik japon beslersiniz siz 13 tane balık koymusunuz buda akvaryumda hızlı bir sekilde  amonyak olusumu demek bu da balıkların olumu ile sonuclanır.
 Günlük su değişimi bile yapsanız şebeke suyunda bulunan klor yine balıkların olümüne neden olacaktır damacana da gunde 2 tane kullansanız size baya pahalı olacaktır benim size tavsiyem bu balıklar için 80cm lik akvaryum almanız diğer 35 lt akvaryumuda yavru akvaryumu olarak kullana bılırsınız .

80 cm lik akvaryumunuzdakı bakteri sistemi oturana kadar 1-2 kayıpdaha yasaya bilirsiniz ama bakteri popilasyunu oturduktan sonra sadece balıklarınız yaslandıkca olur. su degişiminide sık yapmanıza gerekyok 2-3 haftada bi %50 su degişimi yeterli olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gfb_zorbaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/10/2009
İl: Tekirdag
Mesaj: 254
gfb_zorbaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2011 09:04
Suyu sürekli değiştirmeniz amonyak oluşmadığını gösteriyor. Fakat şu var;
Japon balığı ve lepistes bir defa beraber yaşamazlar. İkincisi oturmamış suya lepistesi alıştırmak gerçekten biraz zahmet ister.
Öncelikle karar vermelisiniz. Ya japon ya da lepistes besleyin. Daha sonrada balıklarınızı akvaryuma 'alıştırarak' ekleyin. Aldığınız balıklara da mümkün olduğunca dikkat edin. Sağlıklı balık mı alıyorsunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alphineÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2011
İl: Denizli
Mesaj: 3
alphineÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2011 15:08
Peki o zaman ben 35lt lik akvaryumumda 2.5 cmlik kaç lepistes besleyebilirim. ve bide diğer sorum forumda okudum kültür bakterisi kullanın diyorlar. Bu konuda ne dersiniz. Ya da ne kadar sürede benim akvaryum sağlıklı olabilir yeni kurulum için? Ben japonları  arkadaşa vereyim o zaman.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir