yeni başladım


DeepİmpactÇevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 16
DeepİmpactÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 19:35
selamlar,
 bir kaç gün önce 50*30*40 boyutlarında bir tank aldım. pet shoptan da  4 ad lepistes (2e 2d) , 1d black moly , 2 kılıçkuyruk(1e 1d) , 2ad neon , 1 çöpçü ,1 cüce vatoz ve otçul köpekbalığı almış bulundum.  tabi sonuç olarak lepisteler , erkek kılıç  neonlardan bir tanesi öldü .  birde sonradan yapay bitki kümesi koydum ve bir gün sonra kılıç erkek öldü. evet arkadaşlar sonuç olarak sizce ne yapmam gerekir. bu boyuttaki tankta kaç tane ve hangi tür balık beslemeliyim. şimdiden önerileriniz için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bercesteÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/05/2010
İl: Bursa
Mesaj: 936
bercesteÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 19:49
Öncelikle hoş geldiniz.Ben sizin yerinizde olsam özel tür lepistes beslerim Sağlıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

st0nedÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 354
st0nedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 19:56
Merhaba,
Akvaryuma suyu koyduktan sonra biyolojik dengenin oturmasi icin en az 1 hafta canli eklememek gerekiyor.. Anladigim kadariyla siz beklemeden akvaryuma 12 tane balik eklemissiniz..
Uyarmak istedigim bir diger konuda baliklarinizin 1 erkek 3 disi seklinde olmasi gerektigi.. Ornek olarak 1 erkek 3 disi lepistes olmali..
Ayrica tetra grubu ve canli doguranlar icin uygun su degerleri birbirini tutmaz. Akvaryumunuzdan neonlari cikarmanizi tavsiye ederim. Bunun yaninda otcul kopekbaligi dediginiz turude cikarin. Belki size biraz fazla gelecek ama copcu baligi grup baligidir. En az 5erli gruplar halinde bulundurulmalidir..
Size tavsiyem 60 litrede tek tur canli doguran besleyin ve bol bol forumdan makaleler okuyun.
Keyifli hobiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 20:39
Benim size tavsiyem balıklarınızı gerekli koşullar eşliğinde aldığınız yere nakliyesini sağlayınız.Akvaryumu tekrar temizleyip kurup 7 gün (3 günü dinlendirme usulü) (4günü malzemeleri çalışır durumda bekletme usulü) dinlendiriniz...Ben bir molly sevdalısı olarak özellikle bana çok şey öğreten bu balıkları tek tür olarak beslemenizi önereceğim.1e4d molly oldukça şen şakrak yaşayacaktır.Ayrıca tuzlu sulardan hiç çekinmeyen bir balıktır tuz konusunda da elinizi korkak alıştırmadan rahat davranabilirsiniz.Hatta daha rahat etmek istiyorsanız 1e4d full siyah molly atın siyah mollylerin yavruları daha iri ve simsiyah rengini almıs olarak dogarlar...Yenebilme olasılıkları daha azdır ve daha kısa zamanda oran iyice azalır.Dilerim canlı kaybı yaşamazsınız...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CanTopalÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 812
CanTopalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 20:43
[QUOTE=berceste]Öncelikle hoş geldiniz.Ben sizin yerinizde olsam özel tür lepistes beslerim Sağlıklı hobiler.[/QUOTE]

Talha abi arkadaş daha yeni başlamış balık işine o yüzden özel tür lepistes fikri kötü olmuş yanlış anlaşılmasın özel tür lepistesler çok narinlerdir en ufak bir sorunda kaybedersiniz ki yeni başlayan biri ne kadar çok hata yapar bilirisiniz sizde. 



Ayrıca kardeş akvaryumun  60 Litre  Lepistes,Moli,Kılıç Kuyruk iyi yapmışssın güzel olmuş bu kararın fakat onları 3d 1e olarak alman gerekir yoksa zamanla kaybedersin ayrıca neonlar sürü balığıdır en az 8 li grup olmalıdır ve akıntı severler fakat lepistesler durgun su sever o yüzden ayırmalısın, Çöpçülere gelirsek çöpçünün türüne göre mesela komando çöpçü ise yanına 5 adet daha alman gerekir böylece sürü olurlar ve izlemesi hoş olur bende 7 adet vardı fakat geriye 3 adet kaldı hastalığa yakalandılar :( :( Ayrıca vatozun cinseyitini biliyorsan erkekse bir dişi ve chicled için satılan çömleklerden alarak çiftleştirebilir yavru alabilirsin akvaryumun hacmi yeterli bunu için

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir