yeni bembalar
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2013 16:04
Merhabalar.
geçen hafta cuma günü 5 adet red bemba cins'i tropheus aldım akvaryumun ebatları 100x40x50
cumartesi günü itibariyle günde 3 öğün yem vermeye başladım 5-6 şar adet şeklinde yemleme yapıyordum dün fark ettim ki hiç bir yeme dokunmamışlar yemler kumun üzerinde birikmiş birde ben akvaryuma yanaşınca hemen bir yerlere saklanıyorlar balıklar şu anda gayet canlı yüzmelerinde yada hakeketlerinde bi bitkinlik yok yem olarak da Ahm Marin Fish in Tanganyıka green granulat yemini kullanıyorum. yemlerin kumda birikmemesi için sizce ne yapmalıyım lütfen yardım edin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2013 16:24
Tropheuslar koloni balığı olduğu için 5 adet az akvaryumunuzun boyutuda tropheus için pek uygun değil.Yeme gelicek olursak tropheuslarda yem çeşitliliği önemlidir ve granür yemler ara öğün olarak verilir balıklarınız yavru ise granür yem vermeniz tavsiye edilmez. Genelde spiruluna ağırlıklı pul yemler verilerek beslenmelidir.Konu ile ilgili formda pek çok makale bulabilirsiniz.Saygılar
yns325 2013-05-15 16:26:07
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2013 16:27
teşekkür ederim ben belli periyotlarla kalabalıklaştırmayı düşünüyorum ayrıca daha yeniyim biraz tecrübe edindikten sonra daha kapsamlı birşeyler düşünüyorum tekrar teşşekkür ederim
ok@n 2013-05-15 16:29:19
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2013 17:59
Okan bey Merhaba,
Belirli araliklarla kalabaliklastirmak tropheus turleri icin pek uygun bir strateji degil. Tropheuslar sosyal canlilardir, her degisiklige tepki verirler. Araliklarla ekleyeceginiz baliklari aralarina kabul etmeyebilirler. Tropheuslarla ilgili makaleleri bolca okuyun derim. Yemiyorlar diye bol yemleme yapmayin. Zamanla tanka alisip yeme ilgi duymaya baslayacaklardir. Akvaryumda yenmeyen biriken yemleride akvaryumda birakmayin. Cok fazla zaman gecmeden temizlemenizi tavsiye ederim. Yem atiklari zamanla zehirli atiklara donusecektir. Saglikli hobiler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2013 18:48
O korku sorununu bende yaşadım ve nasıl atlattığım hakkında kısa bir bilgi vereyim. Tropheuslar normalde günlük 12-14 saat ışık isterler. öğrenciyken gece sabahlara kadar odamın ışığı açık olduğundan dolayı balıklara böyle bir imkan sunamadım. dolayısıyla strese çok çabuk girdiler. yavru almamda sorun yoktu fakat beni gördüklerinde kaya diplerine saklanıyorlardı. daha sonra evimin sakin olan salon kısmına balıkları yerleştirdim. sadece yem atmadan atmaya girdim, bir kaç gün böyle devam etti ve şu anda ellerimden yem yiyorlar :) büyük bir olasılıkla gününüzün büyük bir bölümünü geçirdiğiniz odanızdadır balıklarınız. bir müddet sakin bir ortama koymanız yararınıza olacaktır. kolay gelsin mutlu hobicilikler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir