Yeni kurulan bitkili akvaryum sorunu


lazziya05Çevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2014
İl: Samsun
Mesaj: 2
lazziya05Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2014 04:45
10 gün önce bitkisi akvaryum kurduk . En alta midye kırığı , üste volkan kırığıTaşı koydum . Pet Shoptan adını bilmediğim bitkileri Alıp diktim.sonra suyu doldurdum. Ekipman olarak hava motorlu pipo filitre , ısıtıcı var . Bir de florasan ampül ve mavi led var. Ekipmanı kurduktan bi süre bekledikten sonra deneme Amaçlı 2 Lepistes attık ikisine öldü. Suan ne yapmam Lazım , gübre kullanmam lazım mı bize petshopta ki adam bilgi vermedi , Balıklar neden öldü .? Ne yapmalıyım ? Akvaryuma tetra düşünüyorum bilgi verirmisiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafakısacıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2661
mustafakısacıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2014 11:21
Furkan bey hobiye hoş geldiniz.Kurdugunuz akvaryum boyutu nedir ? Ekipman olarak ne kullandınız ? 

Akvaryum kurulumlarında taban malzemesi ekipmanlar yerlerine yerleştirilip su dolduruldukdan sonra ( bakteri kültürü eklenmediyse ) 10 gün kadar suyun oturması ve bakteri oluşması beklenir bu süre zarfında ekipman çalışır vaziyetde olmalıdır.

Bu süreçde bitki dahil canlı eklenmez.Sonrasında eklenecek canlılar mümkünse tek bir yerden ve akvaryumdan alınmalı ve tankınızdaki su ısısı ile ve kültüre alıştırarak ( akvaryumcudan getirilen su tanka boşaltılmamalı ) balıklar eklenir.

İlk gün yem verilmez sonrasında azar azar günlük rutin yemleme başlanır ve canlı eklendigi süreçden itibaren ilk 15 güne kadar su degişimi ( dip çekimi ) yapılmaz.

Bitkiler için oturmuş ve şartları yerinde ışık sistemi bitkiye göre orantılı aydınlatma kullanılır.

Sitemizde çeşitli bölümler mevcut bunlar ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lazziya05Çevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2014
İl: Samsun
Mesaj: 2
lazziya05Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2014 17:30
Biz pet shopa sorduğumuzda bitkileri hemen akvaryuma koymamızda bi sakınca olmadığını söylediler bizde bitkili akvaryumda yeni olduğumuz için akvaryuma direk kurduğumuz gün bitkileri ekledik. Ekipman olarak hava motoruyla çalışan pipo filitre , ısıtıcı ve florasan lamba ve mavi led Işık var . akvaryumu kurduktan 3 gün sonrada iki tane lepistes ekledik akvaryumda sıkıntı var mı diye ( petshopta beni kandıran adamın fikriydi) . Şuan için bütün yaptıklarım bunlar . Şuan için yapmam gerekenler nelerdir bitkiler pamuklanmaya başladı . Içine attığım Balıklar öldü. Açıkcası hayal kırıklığı yarattı bu bende. Puan baştan ne yapmam Lazım akvaryumu boşaltayım mı ? Bitki gübresi filanda kullanmam söylenmedi onuda burdan araştırarak öğrendim . Ne yapmam lazım



[IMG]
[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir