Yeni Maswalar , Yemleme Sırası Ve Bir Çok Soru


AtakandroÇevrimiçi

Kayıt: 12/09/2024
İl: Ankara
Mesaj: 8
AtakandroÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 2 Saat 33 Dakika önce
Öncelikle herkese merhabalar,
Bir kaç mnce ilk akvaryumumu kurmuş ve forumdan ufak tefek destekler almıştım.Akvaryum 1 metrelik ve 260 litre. Suya bakteri kültürü ekleyip bir kaç hafta geçirdikten sonra (salyangozlarla birlikte) 2 gün önce ilk maswaları 4 d 1 e damızlık altı olarak yeni yuvalarına yerleştirdim .
İlk gece yemleme yapmadım ve ilk günleri sürü gibi birbirlerini takip ederek akvaryumu keşfetmeleri ile geçti. Daha sonrasında erkek olan dişiler ile sürekli kovalamacaya başladı ve keyifli olduklarını düşündüm. Aslında birçok farklı sorum ve ve önerilere çok fazla açığım .

[B]Akvaryum ekipmanarı: [/B]
260 LT akvaryum
eheim 2228 dış filtre (saatte 1050 lt ve şelale filtre çıkışlı)
200watt ısıtıcı 26 derece ayarlı

[B]Canlılar :[/B]
Damızlık altı 4 dişi 1 erkek duboisi maswa
2 kücük vatoz
3 nerite salyangoz
2 annubias (tam türünü hatırlayamadım büyük boy)

[B]Suyun değerleri: (az önce ölçüldü)
[/B] ph : 8.09
TDS :228 ppm
İletkenik(EC) : 456

[B]Yemler:
[/B]
Tropical Super Spirulina Forte Granulat 100 Gr.
Tetra Phyll Bitkisel Pul Yem 100 Gr.
Sera Flora Nature Bitkisel Pul Yem 100 Gr.
Tropical 3-Algae Tablets A 100 Adet
OSI Spirulina Flake 100 Gram
Tetra pro energy (yanlış almıştım üsttekiler geldi kullanmasam da olur)
Öncelikle 1.5 gün tetra pro energy ile beslendiler yeni yemleri bugün geldi bu yemleri hangi sırayla kullanmamı tavsiye edersiniz. Araştırmalarıma göre bir liste çıkararak 5 yeme karar verdim olmazsa olmaz bir yem varsa söylerseniz ona da bakarım .
Ayrıca ne kadar yem vereceğim konusu benim için bir stres kaynağı biraz biraz verip yemelerini gözlemliyorum fakat süreklli fazla yem az yemden daha zararlıdır uyarısı nedeniyle strese giriyorum.
Balıkları aç bırakmak da beni strese sokuyor nasıl yemlememi önerirsiniz ?

Dün akşam vakti sudaki kökten dolayı dökülen parçaları dip çekim ile aldım ve yaklaşık 6 litre su çektim dipten bunun karşılığında hem akvaryumda ilk kurduğumda biraz boşluk bırakmıştım onu kapatmak için hemde çekilen kısmı telafi için bir 20 litre su ilavesi yaptım (3 günden fazla dinlenmiş) bir kaç saat sonra birkaç maswayı suya daha yakın ve dik bir şekilde su içiyormuş gibi yaparken buldum. Hemen şelale çıkısını suyun içinde kaldığını fark ettim ve yüksekliğe çıkarttım ve bir saat sonra bu davranışı yapmadıklarını fark ettim. Suyun oksijenini nasıl ölçebileceğimi bulamadığım için oksijen kaynaklı mı anlayamadım .

Hava taşı ve hava motoru almam gerekiyor mu oksijen seviyesini nasıl yeterli olup olmadığını ölçebilirim (şelalenin görselini paylaşıcam)

Su bulanıklığı resimlerden görülür içindeki daldan kaynaklı olduğu söylendi ve zamanla düzenli su değişimi ie geçicek diye bekliyorum canıları rahatsız eder mi ? Ne kadar sürede bir su değişimi yapmalıyım kimi yerler 1 hafta kimi 1 ay kimi daha uzun süre söylüyor.

İlk geceden merakla gezdikten sonra dünden beri genelde akvaryumun sol köşesinde takılmaya başladılar (ısıtıcı ve filtrenin çekim hortumu solda , filtre çıkısı selale sağda ) . sağ tarafa pek geçmiyorlar tek tük geçip mağarada dolanıyor veya vatozu darlıyorlar ama genel olarak sol köşede pinekiyorlar hatta bugün genel olarak anubiasın yaprakları arasında duruyorlar uyuyup uyumadıklarını , rahatsız olup olmadıklarını nasıl anlayabilirim. Neden tüm akvaryumda gezmiyorlar , geziyorlar ama günün büyük kıksmını solda geçiriyorlar diyebilirim. Bu bir problem mi ?

Damızlık altı olarak aldım fakat erkek bol bol titriyor ve dişileri sürekli kovalıyor hatta bugün sanırım bir dişinin tirediğini gördüm. Erkek mağaranın topraklarını düzeltip yeri genişletiyor. Bahsettiğim gibi ilk balık bakma deneyimim olduğu için sürece hakim değilim. Yapmam gereken bir şey var mı erkek yer mi tutuyor ?

Filtre malzemesi olarak bir konu açmıştım sıkıntılı bir yorum almadım ama tekrar sormak istedim en üst katmanda elyaf bi altında siyah bi sünger bi alt sepette de bioballar var bugün yemlerle birlikte aldığım sera crystal clear aldım 5-6 adet hangi katmana eklemeliyim katmanlarda değişiklik yapmalı mıyım yeterli olur mu sera siporax yarım litre alsam yeterli olurmu çin malı çok daha ucuz muadilleri hakkında fikriniz var mı , nereye eklemeliyim ?

Resimlerde görünen özelikle yapraklar arasında üst kısmı açık olan hasta olma ihtimali var mı nasıl anlayabilirim yem yemede sorun yok hiç bir balıkta . 3 gün tetra pro ile besledim bugün asıl yemleri geldi.

Ayrıca akvaryuma bi 4 d 1 e tropheus cinsi daha eklemek istiyorum ne önerirsiniz hangi tür olabilir. Olsa problem olur mu ?

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=E1M3CCIFjq8[/VID]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/250355/011020241453191.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/250355/011020241453221.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/250355/011020241453281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/250355/011020241453311.jpg[/IMG][EDIT]Atakandro,2024-10-01 15:32:11[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir