Yeni Maswalar , Yemleme Ve Bir Çok Soru


AtakandroÇevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2024
İl: Ankara
Mesaj: 14
AtakandroÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 4 Saat 21 Dakika önce
[QUOTE=tafocan]

Merhaba tabiki sporax:) ph bu canlılar için önemli sen şimdi su düzenleyiciler ile bu işe koyulursan bu değerli balıkları öbür tarafa gönderebilirsin. Düşük ph ı absorte ederler ama ani ph dalgalanması canlıları ters döndürebilir. Sana tavsiyem doğal ve etkili maddeler ile ph seviyeni arttırman olur.Örnek midye kırığı yada kireç taşı ekleyebilirsin tabana.yada filtreye dolomit taşı ekleyebilirsin Ayrıca ilaçla artırmaya çalışırsan bünyelerindeki organik ve inorganik maddeler tankında alg,su küfü ve biyofilm tabakalarına sebeb verebilir.Doğal uygulamalar ph ı istediğin seviyelere getiricektir.arada ph seviyelerini ölçüp ekleme çıkarma yapabilirsin.Tankın tasarımı arkadaşın dediği gibi zenci cikletler :) için pek uygun değil.koyduğun kök ph ı düşürücektir.Strese girmemeleri ve üremede sorunlar olmaması için bol kayalık alanlar yapabilirsin.Ayrıca doğal ortamlarına daha uyumlu olucağı için görüntüde daha hoş olucaktır.

Filtren içinde arkdaşta belirtmiş su girişinden başlayarak büyük gözenekten başlayarak daha ufak gözenekli filtre ye doğru bir dizilim yap. Biyo filtreleri ben hem ilk gözlere hem son göze eklediğim oluyor ama ağırlıklı çıkış bölgesinde konumlandırırım.ben bir ciklet akvaryumunda filtrede en büyük yeri biyofiltrasyon malzemeler olmasını savunurum. Oyüzden filtrende en çok bunlara yer aç derim.tankında bitki yok.ph yüksek olcak,bu balıklar iyi yer iyi pisler bakterilere çok iş düşüyor her birde mekanik temizlik! suyun çevirme noktalarında oluşturduğun kapan alanlar önemlidir. Pisliği bir arada tutar. Temizlemesi kolaydır.bunlarada dikkat et.
Kaya eklersen ortaya konumlandır. Sirkülasyonu bozacak yerlere dekor koyma.[/QUOTE]

Değerli önerilerden sonra 3lt ista doğal lav taşı , 1 litre siporax ve 5adet daha sera crystal clear siparişi verdim. Mıhtemelen salı günü filtreyi düzenleyip son haline getiricem.

Suyun çevrilme alanlarında oluşturdupun kapan alanlardan kasıt nedir acaba, su sol alt kısımdan çekiliyor sağ üst taraftan şelale denir mi bilmiyorum o şekilde veriyorum doğru sirkülasyon oluşuyor mu nasıl test edebilirim bilmiyorum açıkcası ama sirkilasyon var onun farkındayım. Tek sorun filtrenin su çekim aparatının ucu zeminden ne kadar yüksekte olmalı? Benimki akvaryum uzunlugundan dolayı sanki bi tık fazla yukarda kalıyor gibi geliyor . Son ölçtüğümde ph 8buçuk civarı geziyor yine de dalları çıkarmalı mıyım bilmiyorum bi süre daha yakın takip edip 8 in altını görürsem çıkarıyım diye düşünüyorum ama geç mi olur? İlaç kısmında başka fikirlerde aldım ve genel olarak kimse ph bugfer önermiyor. Ayrıca neo media hard eklemek istiyordum fakat her 50litre için 1 litre kullanılması gerektiği gibi bir bilgi gördüm bunun karlılığında 1 litre siporax 200litre de iş görüyor olarak tavsiye ediliyor o yüzden siporax tercih ettim ama ph arttırmak için ilerleyen zamanlarda ekleme yapabilirim çok yeşekkürler değerli görüşleriniz için

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir