Yeni yaşanmış bir lepistes hikayesi


HilalUnalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
HilalUnalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2015 14:09
Öncelikle merhaba arkadaşlar cumartesi günü petshoptan aldığım lepistes acaba ne zaman doğurur diye düşünürken aldıktan 2 saat sonra doğurmaya başladı napıcağımı şaşırdım önce onu bi kaba aldım stres oldu sonra ana tankı boşalttım oraya koydum stres oldu ne yapıcağımı şaşırdım en sonunda onu ana tankta tek başına bırakıp ışığı kapattım ama ışığı kapatınca daha da stres oldu bende açtım ışığı ama ben yanından uzaklaşınca gene stres oluyor kendini sağa sola vuruyordu o yüzden doğumu boyunca yanında bekledim önce ilk bir saatte 4 yavru doğurdu bu yavrular bana yeter diye düşünüyordum önceden plati balığımın doğurduğu 2 yavrunun yanına koydum ama o kadar cılızlardı ki korktum ölücekler diye yüzemiyorlardı bile nese sonra ben bu 4 yavrulaya sevinirken balığı bir saat kadar tek başına bırakıp gittim geri döndüğümde şok oldum çünkü tüm akvaryumda yavru balıklar yüzüyordu ve anne balık onları biraz kovalıyordu nese tüm yavruları topladım ama balık öyle bir doğuruyordu ki ben bir bardak su içene kadar o 3 yavru doğurmuş oluyprdu yavruları yakalamaktan bıkmıştım bide yavrular ilk doğduklarında suyun üzerine çıkıyorlar sonra aşağı inip saklanıyorlardı saklandıklarında yakalamak çok zor oluyordu doğum yaklaşık 6 saat kadar sürdü tabi hep yanında durmadım akvaryum masamda durduğundan ben ders çalışırken o doğuruyordu en sonunda saat gecenin 1 iyken ben yavru yakalamaktan bıkmıştım en son akvaryumda yüzmekte olan 3 yavrulayu hatırlıyorum sonrasını hatırlamıyorum çünkü masanın üzerinde uyuya kalmışım sabahın 6 sında her yerim masada uyuduğumdan dolayı ağrıyorken uyandım ve akvaryuma baktım tabi rüyamda yavru yakalama görevim devam etmişti rüyamda da bol bol yavru yakalamıştım akvaryuma baktım çok doğurmamıştı yada doğurduklarını yemişti ve yavruların bazıları ölmüştü sağ kalanları da yakaladıktan sonra bir kaç saat bekledim balığımın karnı hala siyahtı ama doğurmuyordu yavrularda kapta üşüyorlardı o yüzden zavallı balığıma ihanet ederek üzülerek gözlerim yaşlı bir şekilde onu petshopa verdim bana emanet ettiği yavruları öylece bana bakıyorlardı ama onu ve diğer balıklarımı petshopa verme sebebim yavruları ana tanka koyup güzel bir yaşam sürmelerini sağlamaktı güzel balıkçık bende sadece bir gün kalmıştı yavruları saydım 43 tanesi yaşıyordu 15 civarı da ölmüştü soğuktan olduğunu düşündüm aslında ev sıcacıktı ama su çabuk soğumuştu yavruları ana tanka aldım yanlarına da 2 tane fındık boyunda elma salyongozu aldım şimdi 2 plati yavrusu, 43 lepistes yavrusu ve 2 elma saylongozu birlikte yaşıyorlar yavrular sürekli saylongozların antenlerini ısırıyor çekiştiriyorlar ama saylongozlarlar hiç bir şekilde onlara zarar vermiyorlar. Ve tabiki ben lepistesimin yanında platime de ihanet etmiştim çünkü o da bana yavru vermişti buna dayanamadım ve koşarak petshopa döndüm ama herşey için çok geçti petshopçu onları çoktan sattığını söylemişti kime sattığını sorunca tanımadığını söylemişti ama herşeyi yavrular için yapmıştım. Şimdi onları iyi bakıp büyütmeliydim...
Devamı haftaya...Tosbicik2015-02-16 14:12:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2015 14:18
Başka bir akvaryumun olsaydı, yavruları oraya koyardın ısıtıcı ve pipo filtre takar yavruları büyütürdün çünkü pervaneli emici filtreler yavruları çekip öldürebiliyor. 
Yavrularına katı haşlanmış yumurtanın sarısından bir tırnak ucuyla azcıp alıp sularına ezebilirsin onlar onları yer ilk hafta, sonrasında normal yemleri sularına ezebilirisin zerreler halined un gibi, onunda haricinde akvaryumcularda yavru balık yemi satarlar toz biber gibi ince yemler örneğin mikromin yavru yemi onunla besleyebilirsin. Umarım sağlıkı şekilde birkaç yavru büyütebilirsin. büyük balıkları vermek istemiyorsanda ne yaparsın akvaryumunun bir köşesine rafya ipinden yavru saklanma alanları yaparsın yavrular doğunca bunun arasına kadar saklanırlar büyük balıklar onları yiyemez. İlk doğduğunda yavrunun yüzeye çıkap inmesi içe yüzeye çıkıp hava yutup hava keselerini doldurmasıyla ilgi diye okumuştum.

Rafya ipinden yavru saklanma alanı yapımı:

mesutok2015-02-16 14:21:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratzngnÇevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2013
İl: Sivas
Mesaj: 894
muratzngnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2015 15:15
Bütün paylaşımların olduğu gibi bu da ilginç.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziya ErkusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 510
Ziya ErkusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2015 15:32
Merhaba, Hilal tam film olacak bir olay yaşamışsın. Heyecan, zamana karşı yarış ve kötü bir son ( çocukların analarından ayrı kalması). Annenin bir başka tanka gitmesi. Baba zaten ortada yok.
Onun için bu öksüz ve yetimlere iyi bakman lazım. Onlara küçükde olsa 35 cm lik bir tank al, bir hava motoru, bir ısıtıcı ve pipo filtre yeterli olur. Taze, kaliteli yemlerle de besle.
Sevgilerimle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HilalUnalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
HilalUnalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2015 21:15
Yanlarına 1 cm.lik bir arkadaş almıştım lepistes ama şimdi yavruları didiklemeye başladı kendine bölge belirledi oraya gelenleri kovalayıp ısırıyor yavrular 20 l. De.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir