Yeni Yola Çıktım Tavsiyeleriniz Şart.


numenor111Çevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2014
İl: Sakarya
Mesaj: 76
numenor111Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2015 21:05
Selamlar arkadaşlar ben şuanda 110x55x60 boyutlarında deniz akvaryumu kurulumuna başladım. Yarına kısmetse profilli mobilyası teslim edilecek. Akvaryumda şuan yapım aşamasında. Yaklaşık 200 Litre de sump sistemi kurulumu yapacağız. Tabi burda benim deniz akvaryumu konusunda çok bir bilgim yok o yüzden sizden tavsiyelerinizi ve yapmam gerekenleri isticem. Lütfenn bana yardımcı olunuz. Tüm işi akvaryumcu arkadaşla sürdürüyorum ama sonuçta o da para kazandığı için yanlış şeylere yönlendirebiliyo. En baştan beri neler almalıyım neler yapmalıyım nasıl bi yol izlemeliyim içine konulacak canlılar olarak neler tavsiye edersiniz arkadaşlar lütfen tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MennanKaraaliÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2012
İl: Hatay
Mesaj: 146
MennanKaraaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2015 12:59
Merhabalar
Ben de tuzlu su akvaryumuna baliklama dalanlardanim. Yaklasik 16 aydir da akvaryumum sorunsuz isliyor fakat burada onemli olan nokta kesinlikle sabir.
Su ana kadar ne yaptiniz anlatabilirseniz yardimci olmaya calisilir diye dusunuyorum fakat ben size ne yaptigimi ve arastirmalardan neler ogrendigimi anlatayim.

1. Kesinlikle arastirmaktan yorulmamaniz gerekiyor. Ozellikle bu forumda yeterince bilgi var.
2. Oncelikle tabani nasil yapmak istediginize karar verin. Taban kumu nasil olacak. Derin mi olmasini istersiniz yoksa sadece goruntu olmasini mi?
3. Derinde karar kilarsaniz ilk kati kalin taneli ustune de ince taneli kum tercih ediliyor.
4. Taban kumunu aklinizda oturttuysaniz tuz su oranini inceleyin ve uygun miktarda tuz alin.
5. RO suyu icin sisteminiz var ise iyi fakat yok ise RO makinesinin fiyatlarini bir arastirin derim ben. buharlasma cok olacaktir benim yaptigim yanlisa dusmeyin. Buharlasan suyu ve baslangic suyunu RO dan kullanabilirseniz degerlerin kontrolu daha saglikli olur.
6. Kumu ardindan suyu ve kayalari koyacaksiniz. Burada onemli nokta kayalarin dizayni. Dizayn ederken kesinlikle akintinin her yerinden gecebilecegi sekilde dizayn ederseniz yani olu nokta olurturmayacak sekilde dizayn edebilirseniz akvaryumun sagligi acisindan cok iyi olacaktir.
7. Canli kaya bulabilirseniz cok iyi olur. Litre/canli kaya oranini ogrenin ve ona gore canli kaya alin. Tuzlu gelir ise olmus kaya alin ve en azindan bir parca canli kaya temin edip kurleme islemine baslayin.
8. Diatom surecinin ne demek oldugunu ogrenin ve videolardan da neye benzedigini iyice kafanizda oturtun.
9. ilk konulmasi gereken canlilari ogrenin. Genelde karides ve conch oneriliyor.
10. Onemli olan konu ise testler. Bir test kiti edinin ve test sonuclarina gore arastirarak yuksek yada eksik cikan degerlerin nasil duzeltilecegini ogrenin.
11. Arastirmaci olun. Her gun bir yeni bilgi ediniyorum. Votka ile fosfat ve nitrat seviyesinin nasil dusurelecegini daha dun ogrendim mesela. onu arastirirken de algea scrubber diye bir sistem de ogrendim. kisacasi derler ya deniz derya, bu is hakikaten deniz derya.

Simdilik temel konular bunlar. Ben 6 ay sonra ilk anemonumu ekledim. Aslinda kendi basligimin altinda da paylasmadim ama yakinda paylasacagim. Hic aceleci olmayin. Tavsiyem yavas yavas akvaryumu gelistirmekten yana. Daha cok ilk zamanki heyecani yakalamak adina daha iyi oluyor.

saygilarimla
[EDIT]MennanKaraali,2015-06-17 12:07:56[/EDIT]

Beğenenler: [T]171133,Madenci[/T][T]172827,emre kaya[/T][T]80918,kalkavan53[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir