Yepyeni bir fikirle karşınızdayım :)


harundemir52Çevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2013
İl: Ordu
Mesaj: 48
harundemir52Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2013 01:31
Arkadaşlar yepyeni bir fikirle karşınızdayım :) Akvaryum tutkunu arkadaşların çok ama çok işine yarayacak bir fikirle. Akvaryumunuza sadece bir mumla bile hava basabilirsiniz ışıklandırabilirsiniz, üstelik olarak da filtrelerinizin tamamını bu sisteme bağlayarak sıfır elektrik tüketerek sisteminizi yıllarca işletebilisiniz. Sistem biraz karışık gelebilir. Ancak uygulamaya koyabilecek olanlar için çok ama çok kazançlı olabilir. Stirling motor sistemiyle sürekli enerji üreterek ev elektriğinden bağımsız bir sistem kurabilirsiniz.

Peki stirling motor nedir?
Arkadaşlar bilenler bilir ama bilmeyenler için anlatayım. İçerisindeki sıcaklık farkıyla çalışan motorlara stirlig motor denir. Bu motorlar yakıta ihtiyaç duymazlar. Bir bardak çayın üzerine dahi koyduğunuzda size 20 volta kadar enerji üretebilir. Bu kadar güçlü olabilir. Ayrıca çok daha güçlü bir sistem kurulduğunda daha fazla enerji üretilebilmektedir. Stirling motorlar normal içten yanmalı motorlara göre %10 daha fazla güç üretebilirler. Ayrıca yakıtsız çalışmaları da cabası. Altta bir video var örnek olarak. Bu özellikte bir motor tüm işlerinizi halledebilir. Videoyu sonuna kadar izleyin lütfen.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=CdX7hwjhgA4[/VID]
1. Adım

2.Adım

Arkadaşlar yukarıda gördüğünüz gibi sistemleri basitçe anlattım. Daha önce forumda elektriksiz filtre sistemi diye konu açmıştım. Dış filtre sistemi üzerine. Bu sistemle o planımı birleştirmeyi düşünüyorum. Artık gözümü de kararttım odamın bi duvarının  hemen hemen yarısını feda ederek yaklaşık 1000 litrelik doğal bir göl ortamı gibi bir yer kurmayı planlıyorum. Bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Bu konuda bana fikirleriyle destek olacak arkadaşlara da açığım. Örneğin; altta balıklar, arada güzel bir bölmeyle su kaplumbağaları, suyun içinde yine salyangozlardan tutun da karideslere tüm su canlılarından olabilecek bir sistem, ayrıca su yüzeyinden itibaren başlayan yapay küçük şelale ve akarsu sistemi, yine bunlara ek olarak suyun içinde de derzden yapılmış özel dekor mağaralar, en güzeli de su içinde dev ancak akvaryumu kapatmayacak bir batık gemi ve küçük bir şehir. Tabi eğer bir elektronikçi arkadaş bulabilirsem aklımda çok güzel bir ışıklandırma sistemi var. Günün saatlerine duyarlı gün ışığı. Mesela sabah güneş doğarken akvaryumun kenarlarındaki ışıklar yanacak. Öğleye doğru tepede, akşama doğru da yine gün batımı kenarlar, aradaki zamanlarda da yine olacak. Bunu belki bir saat üzerinden kendim de yapabilirim. Maliyeti ne olursa olsun, süresi ne olursa olsun bu sistemi kurmak istiyorum. Sizlerden de fikir desteği bekliyorum. Başka hangi canlılar olabilir diye. (Not: Balıklar büyük ihtimalli chiclid olacak, kaya cinsleri vs.) 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

byyilmazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1249
byyilmazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2013 21:19
Takipteyiizzz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

harundemir52Çevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2013
İl: Ordu
Mesaj: 48
harundemir52Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2013 23:43
Bugün yaptığım bir araştırmayla yeni bir şeye daha ulaştım. 12 veya 24 voltta invertör sayesinde 220 volt elektrik çıkışı alınabiliyor. Bu alet genellikle de güneş enerji sistemlerinde kullanılıyor. Stirling motorların artık bilgisayar kasalarına yerleştirilme fikrinden sonra, akvaryum meraklılarının da bu konuda bilgilenip yönelmesi bence en doğru yol olacaktır. Çünkü birçok akvaryumcunun en büyük sıkıntısı elektrik gideri olmaktadır. Küçük çaplı uğraşanlar için sorun olmayabilir. Ama büyük sistemlere sahip olanlara bu sistem kanımca ilaç olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir