YUMURTA HAŞLAMASI İLE ISPANAK HAŞLAMASI NASIL YAPILIR.


sami can demirÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 765
sami can demirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2011 11:17
Arkadaşlar foruma 1 yıl oldu gireli kabız hastalıkları salıklı büyme gibi şeylere haşlanmış ıspanak ver yumurta sarısı ver diyiyolar bunları yapılmasını merak ediyorum ama hiç kimse yazmıyor.Lütfen bana yapılış tariflerinizi verirmisiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZaZa ReiSÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 880
ZaZa ReiSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2011 11:20
[QUOTE=sami can demir]Arkadaşlar foruma 1 yıl oldu gireli kabız hastalıkları salıklı büyme gibi şeylere haşlanmış ıspanak ver yumurta sarısı ver diyiyolar bunları yapılmasını merak ediyorum ama hiç kimse yazmıyor.Lütfen bana yapılış tariflerinizi verirmisiniz. [/QUOTE] Ben yumurtayı bilmiyorum ama ıspanağı haşla sonra balıkların yiyeceği kadar dilimle ver kabızlığa iyi gelir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sami can demirÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 765
sami can demirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2011 12:34
Tamam  haşlanmış yumurta nasıl yapılır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muztavaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/07/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 543
muztavaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2011 12:39

[QUOTE=sami can demir]Tamam  haşlanmış yumurta nasıl yapılır. [/QUOTE]

Yemek için haşlar gibi yumurtayı haşlayın. Çok iyi haşlanmasından emin olun ama. Soyun ve sarısı ile beyazını ayırın. Bir çay bardağında yumurtanın sarısından çok az bir parçayı su ile ezerek iyice eritip karıştırın. Balıkların boyuna göre orta katmanda yüzüşen çok ince yumurta sarısı posalarını şırınga ile balıklarınıza verin.

Ispanağı da sert kısımlarını ayırarak haşlıyorum ben. Sap ve kök kısımlarını kullanmıyorum. Bu ayırma işlemini ister haşlarken isterseniz de haşlamadan sonra yapabilirsiniz. Yumuşak yeşil kısım balıklarınız için uygundur. 

muztava2011-08-06 12:40:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sami can demirÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 765
sami can demirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2011 12:46
Sağol.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

!r3wÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2010
İl: Izmir
Mesaj: 73
!r3wÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2011 21:03

Bunların denemedim ben ama bikaç kez japonlarda haşlanmış bezelye denedim, oldukça iştahla tükettiler, belki sizede faydası olur.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sami can demirÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 765
sami can demirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2011 10:14
Bezelye nasıl veriliyo.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muztavaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/07/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 543
muztavaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2011 10:19
Aynı şekilde haşlayın ve kabuğunu ayırarak iç kısmını balıklara verin. Cichlid türü besliyorsanız biraz iri taneli bırakın. Granül yem boyutunda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sami can demirÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 765
sami can demirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2011 10:40
Sağol.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir