yunus göz sorunu.. frontoza saklanma sorunu


exurtciesÇevrim Dışı

Kayıt: 09/01/2014
İl: Sakarya
Mesaj: 18
exurtciesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2014 00:47
Yunus baligimin aniden gözü balon gibi şişmişti. Balığı ufak bir akvaryuma koydum yanina iki adette ufak yunus koydum tek sıkılmasın diye..balığı iki aksamdir bir kocanin icine önce aquatan pesinden tuz ve lchtyo diye mavi dezenfektan atıp 5 dk bekletip karantina akvaryuma aliyorum. Akvaryum ısısı 30 derecede .. Bu akşam göz sisleri azalmis fakat sol goz üstünde yara oluşmuş . Tedaviyi yanlış mi yapıyorum.


Ayrıca frontozalarimin akvaryum yeri değişimi ve komple su dekor değişimi yaptim. Frontozalar sürekli saklanıyor . Erkeklerden bir tanesi bas asagi yüzüyor   .oda 24 saat karanlik ne yapmaliyim exurtcies2014-01-31 00:50:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

balikci23Çevrim Dışı

[B]9885,2[/B]
Kayıt: 20/07/2006
İl: Elazig
Mesaj: 3041
balikci23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2014 06:46
[QUOTE=exurtcies] Yunus baligimin aniden gözü balon gibi şişmişti. Balığı ufak bir akvaryuma koydum yanina iki adette ufak yunus koydum tek sıkılmasın diye..balığı iki aksamdir bir kocanin icine önce aquatan pesinden tuz ve lchtyo diye mavi dezenfektan atıp 5 dk bekletip karantina akvaryuma aliyorum. Akvaryum ısısı 30 derecede .. Bu akşam göz sisleri azalmis fakat sol goz üstünde yara oluşmuş . Tedaviyi yanlış mi yapıyorum.


Ayrıca frontozalarimin akvaryum yeri değişimi ve komple su dekor değişimi yaptim. Frontozalar sürekli saklanıyor . Erkeklerden bir tanesi bas asagi yüzüyor   .oda 24 saat karanlik ne yapmaliyim [/QUOTE]
Gözü şişen balığınız muhtemelen dropsy (bloat)denen hastalığa yakalanmış. Bu hastalığın çözümü öncelikle temiz su sağlayabilmektir. Diğer kullandığınız ilaçlar ve tuz bu hastalığa çare değildir.(ayrıca arama butonunu kullanarak hastalık hakkında birçok bilgiye rahatlıkla ulaşabilirsiniz.) Ayrıca keşke diğer sağlıklı yunusun düzenini bozmasaydınız. Karantina akvaryumunda tedavi sırasında sağlıklı bir balığı bulundurmak çok faydalı olmayacaktır.
Akvaryumlarda o şekilde çok köklü değişiklikler yapıldığında balıkların bu şekilde ürküp saklanmaları gayet normaldir. Yeni yerlerine alışana kadarda bu durum böyle devam eder. Dik duran erkek balığınız ise muhtemelen yeni koyulan su değerlerine adapte olamadığı için bu şekilde duruyordur.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir