Yunuslarımın durumu


selcukdemirci22Çevrim Dışı

Kayıt: 23/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 14
selcukdemirci22Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2015 02:45
Merhaba arkadaşlar.yunuslarım ile ilgili merak ettipim birçok konu var.forumlarda net cevaplar bulamadım.yecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
250 lt tankımda 8yunus 2 çöpçü 3 cüce vatoz var.dış filtre,iç filtre ve silis kum mevcut.11 aylık yunuslar ve en büyüğü 11cm.
Müsadenizle sorularımı maddeler halinde sıralamak istiyorum.

1-saf ırkmıdır acaba?

2-cinsiyetleri nedir?

3-önceden sadece dış filtre vardı (eheim1715) ama balıklar sürekli su üzerinden hava almaya çalışıyo gibiydi,ağızlarını devamlı açıp kapıyorlardı bide yem yemez oldular.oksijenin az geldiğini düşünüp iç filtre ekledim ve normale döndüler.dış filtreyle beraber iç filtre kullanmalımıyım.çok sesnçıkarıyorniç filtre oyüzden kullanmak istemiyoeum.

4-balıkları sadece tetra discuss yem ile besliyorum.sizce yeterlimidir ve yiyebildikleri kadar yem atıyorum.doğrumudur yaptığım?

5-akvaryum dekoru balıkların rahatı için iyimidir ekleme yada öıkarma yapmalımıyım?

6-sağlıklı gözüküyorlarmı?

7-yanlarımda bulunan 3 cüce vatoz ve 2 çöpçünün sakıncası vaemıdır?

8-haftalıl olarak dipçekimi ve çeşmeden %33 su değişimi yapıyorum
Yeterlimidir?

9-ısıyı 25-26 derecelerde tutuyorum iyimidir?

10-ph değeri için hiçbirşey yapmıyorum ve değerinide bilmiyorum.sıkımtı olurmu?

11-11 aylıklar ve fotoda elimde olan en büyüğü(11cm).çiftleşme çağına gelmişlermidir? Çiftleşmeleri için kaç aylıl ve kaç cm olmaları gerekir?

12-çiftleşme ve kur hareketleri nasıl oluyor?

13-bazen kavga eder gibi burun buruna gelip birbirlerini ittiriyorlar.ve bikaç yanesi diğer balıklara dürekli bunu yapıyor.anlamı nedir?

14-bazen kuma doğru hareketlenip yan yatarak kuma sürtüp yine düzeliyorlar.anlamı nedir?

15-Dış filtreyi ne sıklıkta temizlemem gerekir?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın arkadaşlar.bildiğiniz maddelerin cevaplarını yazarsanız sevinirim. eminim birçok arkadaşa ya rarlı olacak bu cevaplar.çünkü heryerde yüzeysel bilgi var.şimdiden herkese teşekkürler.









Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

novasysÇevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2013
İl: Kayseri
Mesaj: 72
novasysÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2015 20:08
Merhaba,
Yunuslar hakkında fazla bilgim yok ama bazı genel konularda kendi tavsiyelerimi paylaşabilirim.

3. İç filtre şart değil ama bir şekilde oksijen sağlamalısınız, hava motoru veya dış filtrenin şelale aparatı ile vs. tabi bu seçeneklerde de ses sorunu yaşayabilirsiniz.

4. Sadece protein ağırlıklı beslemeyin arada bitkisel yemler de verin, yunuslar hem etçil hem otçul beslenirler. Yem çeşidinin artırırsanız sağlıkları için faydalı olacaktır. Yemi yiyebildikleri kadar değil de genelde 1 dk içinde tüketebilecekleri kadar verilmesi önerilir. Kuma sürtündükleri söylemişsiniz büyük ihtimal sudaki amonyak veya nitrit fazlalığı rahatsız ediyordur. Bu sürtünmeler geçene kadar yemlemeyi azaltmanızı tavsiye ederim.

7. Malawiler çöpçü ve vatozlara rahat vermezler, yunuslar nasıl davranır emin değilim. Çöpçü ve vatozlarınız küçük ise sıkıntı yaşayabilirisiniz. İllede istenirse malawi tanklarına genelde büyük leopar vatozlar ve makrakanta gibi çöpçüler önerilir.

8. Su değişimini direk çeşmeden değil de mutlaka en az bir iki gün dinlenmiş su ile yapın. Balıklarınızın kuma sürtünmesine doğrudan ve dolaylı nedenlerden biri de bu; çeşme suyundaki klor biyolojik döngüyü sağlayan faydalı bakterilere zarar verir, biyolojik döngüdeki aksaklık suyunuzdaki amonyak ve nitrit değerlerini artırır bu da zaten klorlu suyun balıkların mukozasına verdiği zararla birlikte balıkların kaşınmasına neden olur.



Beğenenler: [T]164413,selcukdemirci22[/T][T]175027,aquatius6706[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir