Zebra Danio Yumurtlama
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2013 23:15
Arkadaşlar dişi Zebra Daniolarımın karınları şişmişti forumda okuduğum bazı yazılardan sonra akvaryumuma 5 ml çay ekledim . Ve zebra daniolarımın 3'ü hızlı bir şekilde Macar Yosununun içine yumurta dökmeye başladılar . Bu olay 1 hafta önce oldu acaba çayın balıklar için çiftleşmelerini tetiklediği hakkında bir şey olabileceğini düşündüm fakat sonra tesadüftür diye araştırma yapmadım . 1 hafta aradan sonra dişi daniolarımın karınları şişmişti yeniden . Bugün yine akvaryumuma 5 ml taze sıcak çay ekledim ve dişi zebra daniolarımın 1-2 saat sonra yeniden Macar Yosununun içine yumurta döktüler ve anladım ki çay balıkların çiftleşmelerini tetikliyor .
Paylaşmak istedim okuduğunuz için teşekkürler .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2013 19:26
[QUOTE=smilecild]Macar yosunu ???[/QUOTE]
Akvaryumda da bakılabilen bir çeşit moss türü bitki . Tam olarak neyi sormayı çalıştınız ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2013 16:38
5 ml yaklaşık olarak bir çay kaşıgına tekabül ediyor demi. Elimde 9 tane Tül zebra var baya büyüdüler üretimini denemek istiyorum ancak daha araştırma aşamasındayım. ama yumurtlamadaki en önemli faktör bana yosun gibi geldi. Önerileriniz nedir?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2013 00:42
5 ml bir çay kaşığına değil 1 tatlı kaşığına denk geliyor . Yumurtlamada ki önemli faktörlerden biri yosun türleri doğru java moss , macar yosunu ve benzeri yosunların içine yumurtluyorlar zaten doğada da fakat üretmek istiyorsanız yosunlarınızı ana tanktan farklı bir akvaryumda bulundurmanız ve balıkları sadece üremesi için o tanka koymanız gerekir . Bunun sebebi ise yosunların içinden danioların yumurtalarını ayıklamak kesinlikle imkansız . Çay konusunda ise akvaryumunuzun hacmine oranlı koymalısınız . Çay tüm yumuşak su seven tropikal balıklar için faydalıdır . Ayrıca üretimde bir artısı da var çay mantarlaşmayı bir nebze engeller .
Süleyman. 2013-09-10 00:43:35
Dip not : Çayın yeni demlenmiş ve taze olmasına dikkat edin .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2013 02:15
teşekkür ederim bilgilendirdiğin için en kısa vakitte bende denemelerimi yapıcam eğer olum lu sonuç alırsam yeni bir konuyla karşınızda olurum iyi hobiler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2013 10:02
Geçtiğimiz pazar sabahı (08.09.2013) sabah ezanını müteakip, 35x25x30h ölçülerindeki içerisinde sadece lav kırığı kumu ve fazla bitkilerim olan tanka ayırdığım bir çift tül zebram aynı günün öğlenine kadar en az 200 civarı yumurta döktü. Bunların çoğu anubias yapraklarının üzerindeydi.Öyle ki anubiasın tüm yapraklarının tamamı yumurtayla doluydu. Bir miktar zeminde vardı yumurta. O gün çifti ana tanka aldım ve yumurtaların bir kısmını ayırdım oradan. Bir yavrulukla birlikte ana tanka koydum. İki tankında ısısını 24 dereceye sabitledim ve öğrendiğim kadarı ile dün öğleden sonra yumurtalar çıkmaya başlamış. Akşam eve gittiğimde cama yaslanmış en az 40 civarı yavru gördüm. Bu kadar küçük olduklarını beklemiyordum açıkçası. Yavrulukta bulunanlarıda ufak tanka aktardım. Daha önce hep canlı doğuran türlerini beslediğim için biraz acemilik çekiyorum çünkü bu hayatım boyunca aldığım ilk yumurtalar. Forumdan araştırdığıma göre bugün akşama doğru bir miktar yumurta sarısı vermeyi düşünüyorum. Taze artemiamda var onuda deneyebilirim. Ancak çay konusu önemli. Gerek ana tankta gerekse üretimin olduğu tankta çay kullandım bir miktar ve çayı kullanmamı takip eden 5 dk içerisinde erkeğin dişinin etrafında 8 çizmek sureti ile çılgına döndüğüne şahit oldum. Sonuçta çayın yeteri miktarınca kullanıldığı sürece çok faydalı olduğuna ikna oldum. Her 10 litre için 1ml olarak ölçekledim. Yavruların olduğu tnakı bu akşam boşaltığ diğer çifti almayı düşünüyorum. Tekrar deneyimleri buradan paylaşırım.
Saygılar , sevgiler...
Edit:
Yumurtlama esnasında çiftin altında sineklik gerilmişti.
mcetindas 2013-09-12 10:04:55
Saygılar , sevgiler...
Edit:
Yumurtlama esnasında çiftin altında sineklik gerilmişti.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2013 22:07
Arkadaşlar benim akvaryumumda 16-17 tane lepistesim var 1 tanede zebra danio var lepistesleri satıcam akvaryumum 17-18 L. Motor ve ısıtıcı var 2 tane de yapay bitki var .Lepistesleri satınca zebra danio ailesi kurup yumurtlatmak istiyorum sizce neler gerekli
Lütfen yardım edin
Lütfen yardım edin
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2014 23:41
Bence çay üretimi dolaylı yoldan tetikliyor. Su değişiminden sonra çay eklemeniz tavsiye edilir. Çünkü suda ne kadar nitrat varsa organik yükü ne kadar fazlaysa çayın etkisi o kadar az olur. Balıklarınız da çay eklenen suyu yumurtlamak için uygun bulduklarındna yumurtlamış olabilir. Yani bir başka deyişle balıklarınız çayın uygun hale getirdiği su sayesinde yumurtlarlar. Çiftleşmeyi tetikleyen asıl etken tarçındır. Tarçın iyileştirici ve yumurta dökmeyi tetikler. Afrodizyak etkisi yaratır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir