100 lt Malawi
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2009 13:31
Fotoğraf
Boyut (cm):80-45h-30
Kapasite (litre):100
Canlılar:2 snow prenses, 2 sarı prenses, 2 yunus, 2 auratus, 2 ters yüzen çöpçü, 4 küçük albino zebra, 1 dişi albino-1 erkek zebra, 1 tatlı su midyesi.
Malzemeler:Atman f201 iç filtre, atman 3355 dış filtre, resun 100w ısıtıcı, deniz kumu, kütük, plastik çim, kayalar...
Akvaryum Bakımı:Haftada 1 %20-25 su değişimi & dip çekimi
Kullanılan Yemler:Tam bilemiyorum, tetra olabilir balıklar memnun.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Tuz dahil hiç bir katkı yok
Kapasite (litre):100
Canlılar:2 snow prenses, 2 sarı prenses, 2 yunus, 2 auratus, 2 ters yüzen çöpçü, 4 küçük albino zebra, 1 dişi albino-1 erkek zebra, 1 tatlı su midyesi.
Malzemeler:Atman f201 iç filtre, atman 3355 dış filtre, resun 100w ısıtıcı, deniz kumu, kütük, plastik çim, kayalar...
Akvaryum Bakımı:Haftada 1 %20-25 su değişimi & dip çekimi
Kullanılan Yemler:Tam bilemiyorum, tetra olabilir balıklar memnun.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Tuz dahil hiç bir katkı yok
Aslında çimleri banyonun ızgarasının üstüne koymak için almışlar.Sonuç
Balık sayısının fazla olduğunu biliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2009 14:13
Ya zebraları o akvaryumdan çıkarın yada diğer balıkları akvaryumdan çıkarın.Zebralar Malawilerle uyumsuz türlerdir ve yavruladıkları taktirde tüm Malawilerinizin sonu geldi demektir.Ayrıca taşlarınız güzel ancak aralarındaki yapay bitkileri çıkarıp java moss kullanın.Onun dışında herşey çok güzel.
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2009 14:16
Çok güzel bir akvaryum tasarlamışsınız. Ama bence amerikan zebraları çıkartmalısınız. Habitatları farklı balıklar çünkü.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2009 14:16
Akvaryumunuz göze hoş gelse de hacim olarak ancak 1 erkek 3 dişi oranlamasıyla tek türe müsait.
Zebraların eş tutmasından, yunusların 100 litrede olmaması gerektiğinden, auratus ve snowların ileride yapacağı agresiflikten ve malawi cichlidlerinin dişi erkek oranlamasından hiç bahsetmiyorum.
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 01:33
Ters yüzen çöpcü sizce doğru seçim mi? Bende vardı illallah ettirmişti. Yem atıyordum balıklara yem bırakmıyordu doğru düzgün çalışmıyordu da sadece yem verdiğim zaman hareket ediyordu. murad 2009-02-11 10:57:21
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 00:25
Bencede akvaryum çok güzel ama kayalar yapmacık gibi duruyor hani biraz daha büyük tek parça kaya dekoru daha güzel olabilirdi birde iç filitre çok büyük durmuş yinede çok güzel bir akvaryum kutlarım
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 18:29
Değerli kardeşim, ben de ilk zebrayla başladım. Hiç durmadan yumurtluyor ve çok saldırganlaşıyor. 4 balığımı resmen paraladı 4 ü de öldü. Çiftleşme ve yavru döneminde aşırı agresif ve saldırgan oluyor. Artı sık yavru verdiği için pek meraklısı da yok. Bence en kısa sürede onları çıkartın akvaryumunuzdan. Bol yavrulu günler Erdal Hoca 2009-02-13 00:04:58
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2009 09:34
Cok hoş olmuş ama zebraları cıkarmakta fayda var.
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2009 00:56
Ters yüzenler gerçekten çok iştahlı.Ama malawiler de öyle olduğu için problem olmuyor.Normal vatozlardaki kopuk kuyruklar filan da olmuyor.
4 zebra çıktı baya bi önce.Sağlık problemlerimden ve ilgilenemediğim için bırakmak zorundayım hobiyi.İlerde bir zaman inşallah daha büyük bişey kurarım.Zaten amacaım bitkili melek akvaryumu kurmaktı.Bitkiler ölünce melekler de azalınca bunda maalwi besledim.Çift meleğim de geçenlerde yavruladı ve yavrularına bakamya başladı.Onu gördüm ya o bana yetti.
Herkese tekrardan teşekkürler.