100'lük Cuba ( Final Sayfa 4 )
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
bitkilerin gelişmesi yavaş yavaş devam ediyor.gübreler elime dün ulaştı.test kitim olmadığı için olmadığı için şimdilik gözlem yaparak gübreleme işini devam ettireceğim.yalnız bu noktada sormak istediğim birşey var.yapraklarda yer yer erime dökülme gibi durumlar var.demir yada potasyum eksikliğinden olabilirmi???ne yapmamı önerirsiniz??
bir süredir güncelleme yapmıyordum.buna paralel olarak tankın da pek takip edildiği söylenemez sanırım :D birkaç değişiklik yaptım.sizlerle paylaşıp tavsiyelerinizi almak isterim.kurulumdan bu yana geçen sürede birçok bitkiyi denedim ufak tefek yosunlarla uğraştım kendimi az da olsa geliştirmeye çalıştım.şu anda rotala ağırlıklı bir tankım var.bugün biraz da riccia ekleyerek ufak bir düzenleme yaptım.görüşlerinizi belirtir yol gösterirseniz çok sevinirim.
Rotala'ları ne kadar uzunlukta budayarak çoğaltıyorsunuz ..
tankta bikaç ufak değişiklik yaptım.başlıkta yazdığım gibi kurulumu yaparken pek bi fikrim yoktu.ilk denemem başarılı olmadığı için high tech sisteme geçince amacım ilk önce olayı çözmek oldu :D az çok bitkileri kendimce başarılı bir şekilde büyütebildim diyebilirim.
bu noktadan sonra peyzajda değişiklik yapmak istiyorum.özellikle kırmızı bitkilere yöneleceğim.eğer öneriniz olursa keyifle değerlendirebilirim.
akvaryumda şu anda 130 watt gibi bir güçte 3 grolüx 1 adet de daylight bulunuyor.günde kesintisiz 10-11 saat açık durumdalar.kesintisiz co2 veriyorum ve yeşil spot algler dışında bir sorunum yok.zeminde marsilea hirsuta vardı.iki gün önce bir öbek parvula aldım ve gruplara ayırarak diktim.başarılı olursam tamamen parvula yapacağım zemini.
güncel fotoğraflar bu şekilde.önerisi olanlar belirtirse sevinirim.üşenmeden okuyanlara da ayrıca teşekkürler :D
her türlü yorum ve önerinize açığım.akvaryumu biraz hareketlendirebilsem fena olmayacak.
fotoğraflar çok net değil farkındayım.biraz soluk çıkıyor fotoğraf makinesi kullanmadığım için.
Eksik gördüğünüz yada olmadığını düşündüğünüz noktaları belirtirseniz sevinirim.
Açıkcası tankın ilk fotoğraflarını gördüğümde pek birşey olacağını sanmamıştım.
Bir sayfa sonra bu denli bir gelişme beni şok etti.
Ellerinize, emeklerinize sağlık...