100x60x55 tuzlu su maceram..
Merhaba arkadaşlar,
Ben de tuzlu su kurma arefesindeyim
Akvaryumum 100x60x55yükseklik 10 mm ön cam extra clear
Teknik ekipmanlar,
Bubble Magus Nac7
Aquabee 2000/1 sump kafa motoru
Jageer 300w ısıtıcı
seio m1100 akıntı motoru
8 li T5 armatür
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Kaya konusunda sanırım diplere lav kayası görünür yerlere de Bir miktar Fiji ve bir miktar klasik kürlenmiş kaya kullanacağım. Soğutucu konusunda kararsız kaldığım için şu an erteledim. Diğer akvaryumum 28-29 derece arasında şu an. Sanırım Bu kışa kadar fanla idare edip, seneye soğutucuyu alacağım.Öneri ve yorumlarınızı beklerim..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gökhan bey dediğiniz gibi çok özel mercanlar bulundurmayı şu an düşünmüyorum. Sanırım fan ile 27 altında tutabilirim sıcaklığı.
Çağrı bey akıntı motorunu kayaların arasında çok gözükmeyecek şekilde uygun bir yere monte etmeyi düşünüyorum.Ayrıca sumpdan Aquabee 2000/1 de baya güçlü su basaacağından çift çıkışlı bir sistem le onuda dalga amaçlı kullanırım kanısındayım. Bu gün akvaryum yapıştı. Sump ve Mobilya ya başlanacak. Saygılar.
22 ağustos yapılanlar ;
Merhabalar, aradan baya bir zaman geçti ve süreç ilerliyor. Bu gün canlı kaya,armatür,tuz ve aragonit işlerini hallettim. Dün tuzu ekledim. Bu sabah ölü ve canlı aragoniti ekledim. Öğlenden sonra da canlı kayaları transfer ettim.
Bu arada seio 1100 yerine 2 adet seio 1500 ekledim.
Ses sorunum var maalesef, aquabee 2000/1 den ses olarak baya şikayetçiyim bir çözüm bulmam gerek.
Bir de eklediğim kayalardan bazılarında aptasia olabiliceğinden şüphelendiğim oluşumlar var, gerçi aldığım yerde hiç bir kayada aptasia yoktu ama kıllandım işte. :)
Bir kaç fotoğraf ekliyorum.
Tebrikler tuzlu su denemeniz için. Kayaların dizilişi biraz daha düzene sokulsa daha güzel bir görüntü çıkabilir. İleride mercanları da daha güzel gösterir.