15 Dakikada Görselliği bozmayan Dış Filtre Yapımı (Yeni video)
Video için özür dilerim, akşam cep telefonu ile çekildi, en kısa zamanda çalışma videosunu yayımlarım.
Bu sistem aktif haldeki bir iç filtreyi; basit malzemelerle kullanışlı, slim bir dış filtre haline getirme çalışması. Bu sayede, filtre işlemi akvaryum suyu dışında yapılıyor.. hem temizliği daha kolay oluyor hem de istenen filtre materyalleri malzeme olarak kullanılarak, su dışında daha iyi filtreleme elde edilebiliyor.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[VID]http://www.dailymotion.com/video/xkbqoa_diy-dyy-filtre_animals[/VID]
Videoda görüldüğü üzere sistemde bir değişiklik yaptım. Hazırladığım filtreyi akvaryum kapağı içine yerleştirdim, böylece iki hortum sayısını tek hortuma indirdim ve düzeneğin tamamen gizli olmasını sağladım. Videoya dikkat edilirse, bu basit sistemin çalışma mantığı da gayet kolay bir şekilde anlaşılabiliyor. Tek yapmamız gereken iç filtrenin çıkışına dış filtreye giden hortumu monte etmek...
Şu anda suyum krital gibi ve filtre işini çok iyi yapıyor.
Hayır filtrede zorlanma yok, kullandığım iç filtre 880 litre/saat'lik. Daha yüksek temizleme gücü olan (1200 h/l veya 1500 h/l) filtrelere veya kafa motoru kullanılırsa çok daha hızlı ve güçlü bir filtreleme yapılacaktır..
Tabii ben burada Amerika'yı baştan keşfetmedim.. Ancak turşu bidonu vs. gibi çalışmalara nazaran, daha slim daha göze hitap eden ve temizliği çok kolay olan işlevli bir dış filtre meydana getirdim..
Bu sistemde hortumu çıkarıp sadece slikon tüpünün arka kapağını çıkarıyor elyaf yerine bir tutam yeni elyaf koyuyorsunuz. Birkaç dakikada sıfırlanabiliyor sistem..
Son resimde içindeki malzemeler görülebiliyor.
Sondan başa doğru: duvar dübeli dübel, sonra küp şeklinde doğranmış bulaşık süngeri elyaf ve kadın çorabı içine konmuş zeolith var. İsterseniz kadın çorabı içine aktif karbon da koyabilirsiniz.. Eğer kullanacaksanız suyun akvaryuma verildiği çıkış tarafından zeolith veya karbon kullanın. Çünkü karbonu önce kullanırsanız kimyasal filtreleme en başta yapıldığından bioball olarak kullandığınız dübel içinde nitroso bakterileri oluşamaz.
Kullanacağınız filtrasyon malzemeleri sizin hayal gücünüze kalmış...
Aktif karbon ve zeoliti su arıtma cihazı veya havuz kimyasalları satan yerlerde bulabilirsiniz sanırım. Ama bulamazsanız akvaryumcularda satılıyor.
Evet dübellerin hepsini koydum.
Çok soru oldu abi umarım cevap yazarken yorulmazsın :D