170 lt tankım
Tankımın ölçüleri 85*50h*40 170 lt kullandığım malzemeler
100w ısıtıcıÜye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Keske sitede daha önceden araştırma yapsaydınız. yunuslar için en az 300 litrelik akvaryum gerekir. balıklarınız için ince kum kullanmanız daha uygun olabilirdi. kendi zevkinizdir ben karısmam ama renkli taşlar,testi ve mercan doğal durmuyor. Akvaryum boyutlarınız ışıklandırmanız özellikle balıklarınız çok güzel ilerde çok daha iyi bir dekor yapıcağınızdan eminim. Umarım yanlıs anlasılmam. Sağlıklı balıklar iyi hobiler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Furkan kardeşim yorumun için teşekkürler renkli taşlar mavi ışık için sadece mavi ışıkta çok güzel bir dekor veriyor akvaryum boyutundada çok fazla bir şey yapamıycam bu yeni tankım zaten 300 lt akvaryumuda koyacak yerimde yok bence varda eşimin buna pek sıcak bakıcağını sanmıyorum buna zorla ikna ettim. :)
İyi günler akvaryumunuz çok güzel ama o renklı taşlar Furkan Bey'in dediği gibi doğaliği bozuyor bencede o taşlari çıkarın ve biraz daha kaya ekleyin...Birde yunus 300L ve üzeri tanklar içindir sizde belirtmışin zaten buyultmek istıyorum diye bence yunuslar boylanmadan buyuk bir akvaryum edinin yada yunuslari çıkarin.... Sağlıklı balıklar.......
Yaptığınız gayet normal bende ilk başladığımda deli gibi aksesuar alıyodum fakat sonradan zararını görünce tövbe ettim.Akvaryuma gelicek olursak...
Diğer bütün arkadaşlara katılmakla beraber bi kaç konuya daha değinmek isterim.Akvaryumunuzun arka fonu tek renk yapın balıklar daha fazla ön plana çıkar.
Birde dikkate almanızı isteyebileceğim birşey var oda akvaryumunuzdaki sûni ne varsa çıkarın.Taş,bitki,kaya,küp,oyuncak (balıklar için delikli yapay malzemeler) vs..... gibi hiçbirşeyi akvaryumda tutmayın.Dekor bakımındanda yunusları çıkardıktan sonra kayalardan mağaralar yapmanızı öneririm.
Şükrü bey yorumunuz için teşekkür bu benim ilk tankım değil akvaryumda şu an yapay bir tek küp var(renkli taşlar hariç) geri kalan bitkiler ve mercan gerçek arka fon için söylediğinizi dikkate alıp deniycem.