24lt pico kurulumu, en yeni resimler 4. sayfada
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
picocuğumu kuralı takribi bir ay oldu, şimdilik herşey normal gözüküyor, eksilen su dışında hergün su eklemekten fenalık geldi, ama onada bir formül düşüneceğim. Aydınlatmayı basit enerji ampülle yapıyordum. Şimdi 1 sera deep blue special 18 watt ve 1 sera blue sky royal 18 watt var. Hava taşlı ps 24 saat, şelale filitre (yalnızca elyaflı) takribi 12 saat çalışıyor.
Neyse, artık yeni canlıların eklenebileceği duruma geldi sanırım. picocuk planktondan geçilmiyor :) Değerlerim normal gözüküyor ve sıcaklığı Antalya'nın bu sıcağında 26-27 derecede tutabiliyorum. Benim aklımda 2 tane hermit veya shirimp, 1 tane zoanthids, 1 xenia, birkaç tane mushroom, bulabilirsem finger coral, birde caulastrea, balık olarakta 2 tane yavru ocellatis clownfish düşünüyorum. Tabi bunları teker teker ve aralıklarla yerleştireceğim. Hepsini birden yazdığıma bakmayın :) Bugün eğer bulabilirsem hermitler girecek ilk tanka.
Sizlerinde tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bir ay içerisinde denge oturmaya başlamış galiba,resimler çok güzel.Tebrik ederim.
Yarın eklemeye çalışacağım, sump demeyelimde sumpcik resimlerini :D
Kerem bey maşallah...
Cemil Bey; Aptasialara bugün itibariyle savaş açtım. O resimde gördüğünüz arkadaş 2'ye bölünmüş kendisi kadar bir tane daha çıkarmış saolsun ancak artık yok. Sıcak suyla banyo yaptırayımda kiri gitsin dedim, sanırım su biraz fazla sıcakmış haşlanıverdi :) Onun dışında 2 tane daha buldum. Birini yine haşladım, diğeride cama yapışmış, dibinden kazıyarak çıkardım. Tasın içinde bekliyor. İhtiyacı olan arkadaş varsa mesaj atması yetrli, hemen yollayayım.
İLAVE: Bu aptasianın nasıl bir baş belası olduğunu şimdi gerçekten anladım. Yukarıda söylediğim gibi arkadaşa kaynar su banyosu yaptırdım. Bembeyaz oldu ve kayboldu. 2 saat sonra canavar gibi sağlam ve yerinde duruyor. İkizlerden yalnızca birini temizleyebilmişim. Savaş taktiğimi değiştirdim. Yarın çivi gibi bir tuzlu su kokteyli hazırlayıp ikram edeceğim. Bakalım ne olacak.
Bu arada 5 adet counch'um akşam elime ulaştı. Yolda biraz hırpalanmışlar. Ancak iri oldukları için sanırım (umarım) atlatabilirler.