27 Lt Denizim
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2011 21:25
Bende yeni deniz kurmyaa karar verdim daha dogrusu babamla karar verdik ortalma ne kadar tuttu toplam.Bu arada canlılarınız cok güzelmiş.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2011 21:53
Ortalama diye bişi yoktur yada sadece canlılar ne kadar demekde doğru değildir.
goku 2011-04-20 21:54:24
Çünkü öncelikle bakmak istediğiniz canlılar konusunda kesin karar vermelisiniz
2 palyaço bakarım yeter dersen çokda fazla tutmaz.
Size tasiyem beslemek istediğiniz canlıları öncelikle kafanızda tasarlayın sonra araştırmaya geçin
Sadece fiyatı bilmek sizi bilgi sahibi yapmaz öncelikle ögremeye çalışmak için bolca okuyun saygılar.
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2011 20:36
Teşekkürler aslında doğru diyorsunuz fiyat kişiden kişiye değişir. Ayrıca tekrardan akvaryumunuzu tebrik ediyorum çok güzel. heraklia 2011-05-01 20:54:52
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 15:05
Akvaryumunuz çok güzel, ileride nasip olursa böyle küçük bir tank ile ben de denemek istiyorum. Ama bir sorum olacak, 27 L'lik hacim bu balıklar için az değil mi ?
İyi hobiler
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 19:10
Teşekkürler
Hacim küçük ama tabiki biraz daha fazla olsa daha sağlıklı olurdu ama bu şekilde sorun olmadığını düşünüyorum
100-200 lt de tang bakmakdan pek farkı yok sonuçda balıklarda küçük
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 17:15
Teşekkürler uzun süreli bir tank olması için elimden geldiğince titiz çalışıyorum . Yakın zamanda bu tanka sump yapıp filitrasyonu güçlendirmeye çalışıcam saygılar.
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 21:02
Emeğinize sağlık Ali Bey, güzel bir nano olmuş. Sump yapma fikri çok yerinde olmuş, canlı yükü fazla ve giderek artıyor. Su değişimlerini ihmal etmediğin sürece sorun olmaz ama yinede her ihtimale karşı bir sigortası olmalı tankın. Soldaki kaya lav kayası galiba, tankın genel görüntüsüne uymamış, bu nanoya daha güzel bir dizayn olabilir. Son olarak kurulumda belirtmemişsiniz, aydınlatma olarak ne kullanılıyor ve tankın kaçıncı günündesiniz şu an.
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 22:51
Murat bey yorumlarınız için çok teşekkürler. Bu hobide sizden çok şey ögrendim ve temelde sizden edindiğim bilgi birikimi ile kurdum diyebilirim.
canlı yüküm 3 balığı aşmıycakdı ama bu balık son derece hoşuma giden bir tür gerekirse goby çıkarabilirim ama kesinlikle daha artmıycak. Su değişimlerimi asla aksatmam hobiyi ögrendikçe akvaryuma ilgim çoğalıyor ve keyif alıyorum, ilgilenip su değişitirmek, elyaf değiştirmek beni mutlu ediyor. Dolayısıyla sıkılmadan devam ediceğim inşallah.
soldaki kaya herkez lav kayası zannetsede normal canlı kayadır.
Akvaryum dizayn konusunda kesinlikle eksikleri var bunlara ilerleyen dönemlerde inşallah değişiklikler getiricem.
Aydınlatmam silikonlu 3 kat power beyaz şerit led ayrıca mavi şerit led.
Aydınlatmayı ilerleyen dönemlerde power compact lambalarla değiştirmeyi pilanlıyorum.
Tankı ocak ayı içinde kurdum suyunu tamamen show takından aldım kurulumda kendim su hazırlamadım.
Hiç canlı kaybetmedim ilk zamanlar yosun sorunum vardı spaggeti alg le refigium kurdukdan sonra yosun sorunum kalmadı.
ilgi için çok teşekkürler. Sump kurdukdan sonra akvaryumda kullandıgım ekipmanları daha anlaşılır bir biçimde ayrıntılı olarak resimler ekliycegim .
Mini tankların çogalması hobiye büyük katkı saglıycagı düşüncesindeyim saygılarımla.