70*40*50h kurulum
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 01:30
Oncelıklı olarak maşallah süper olmuş akvaryum.
Artık bende bunalıma girmeye başladım deniz akvaryumdan dolayı ve tatlı sudan sanki sıkılmaya başladım gibi.Yaptığınız ölçülerde tam istediğim gibiözel değilse sizden ricam sizin ölçülerde bir deniz akvaryumu yaptırmak istersem kaya ışık motor falan ne kadara mæl olur.Yakınlarımda kime sorsam bana 1 bin lıradan başlayan fiyat lardan bahsediyorlar bu da beni engelliyor.İçten ve samimi düşüncelerinizi rica ediyorm bu konuda
Saygılar
Artık bende bunalıma girmeye başladım deniz akvaryumdan dolayı ve tatlı sudan sanki sıkılmaya başladım gibi.Yaptığınız ölçülerde tam istediğim gibiözel değilse sizden ricam sizin ölçülerde bir deniz akvaryumu yaptırmak istersem kaya ışık motor falan ne kadara mæl olur.Yakınlarımda kime sorsam bana 1 bin lıradan başlayan fiyat lardan bahsediyorlar bu da beni engelliyor.İçten ve samimi düşüncelerinizi rica ediyorm bu konuda
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 05:43
Teşekkür ederim ama daha çok yolun başındayım eksikler var akvaryumda.
Eğer imkanın varsa daha büyük bi akvaryum kur derim sana şu ana kadar bana maliyeti 500tl civarında tuzlu suda para tutan şey akvaryumun içini doldurmak dış malzemeler için forumlardan az kullanılmış ürünlar alabilirsin ben yeni protein toplayıcıyı (bm nac5)bir dorumdan 150 tl ye aldım piyasa bedeli yaklasık 250-350tl arası oynuyor. Akvaryuma sump yapmak çok pahalı bişey değil ben kendim yaptım bana maliyeti 50tl buldu yapıştırıcısı borularu vb. aşğı yukaru içi boş hali 350 ile 500 tl arı oynuyor ama iş içini doldurmaya gelince en ucuz balık 30 tl den başlıyor o yüzden dış malzemeleri kaliteli malzemeler al bir kere almış olusun ileride akvaryumu büyütürsende ürünlerini ona göre seç.
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 18:15
Sumpa koyduğum canlı kayalara ışık vermlimiyim yoksa ışıksızda durabilirler mi? ona göre ılık sistemi güçlendirmeyi düşünüyorum onada ışık ayarlıcam
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 19:19
Sumptaki canlı kayaya ışık vermenize gerek yok.
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2012 17:55
Kaplama derken coralline alg diyor isen söyleyeyim. Eğer akvaryumunda herhangi şekilde üzerinde coralline alg li bir şey var ise tuzluluğu azcık artırman yeterli olacaktır. Ca seviyeni 450-460 seviyesinden indirmediğin sürece güzelde ışıklandırma ile kolayca çoğalacaktır. Coralline alg li bir şey yok ise çevrende olan birinin akvaryumundan camlarını veya kayasından kazıdığın corallini akvaryumuna at o da iş görecektir.
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2012 04:23
Selamlar herkese; birkaç gündür suya dokunduğumda elektirik çarpıyordu bu gün konturol kalemiyle konturol etim tankımda elektirik var. Fişlerin hepsini çektim ama sudaki elektirik devam ediyor bu yüzden hangi elektirikli malzemeden (kafa motoru, ısıtıcı vs.) kaynaklandığını bulamadım. Sudaki elektiriği nasıl yok edebilirim suyu tamamen değiştimeme mi gerke yoksa başka şekilde nasıl yok edebilirim elektiriği
Not:akvaryumun içinde 5 adet balık ve 1 adet mercan var. Balıklar elektirikten etkilenmiyorlar normal şekilde yüzmelerine devam ediyorlar.
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2012 23:25
[QUOTE=cnrbsk]Selamlar herkese; birkaç gündür suya dokunduğumda elektirik çarpıyordu bu gün konturol kalemiyle konturol etim tankımda elektirik var. Fişlerin hepsini çektim ama sudaki elektirik devam ediyor bu yüzden hangi elektirikli malzemeden (kafa motoru, ısıtıcı vs.) kaynaklandığını bulamadım. Sudaki elektiriği nasıl yok edebilirim suyu tamamen değiştimeme mi gerke yoksa başka şekilde nasıl yok edebilirim elektiriği
Not:akvaryumun içinde 5 adet balık ve 1 adet mercan var. Balıklar elektirikten etkilenmiyorlar normal şekilde yüzmelerine devam ediyorlar.
[/QUOTE]
Bütün elektrikli ekipmanların fişi çekiliyken suda elektrik olması mümkün değil, unuttuğunuz bir ekipman olmalı. Su değişiminin bu tür bir olaya etkisi olamaz.
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2012 18:29
Akvaryumun son halinden birkaç kare...
cnrbsk 2012-02-11 18:31:26
Akvaryuma yeni canlılar eklemeyi düşünüyorum (300-400tl arası) Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2012 03:41
Herkese selamlar
Canlı kayalarımın üstünde pamuklaşmalar oluştu bu zararlımıdır yoksa bir zararı yokmudur pamuklaşmayı nasıl giderebilirim.
Canlı kayalarımın üstünde pamuklaşmalar oluştu bu zararlımıdır yoksa bir zararı yokmudur pamuklaşmayı nasıl giderebilirim.
En kısa zamanda resimlerini eklicem.