80*35*50 bilmiyorum ne olacak.
Merhaba arkadaşlar.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere ne olacağını bilmeden 80*35*50 140 lt. ile balıklama daldım bu işe. Gerçi 2 aydır deniz forumunu takip ediyorum. Ve bu gün ilk adımı atarak;
Coral Reef Canlı Aragonit Kova 9 Kg
Red Sea Coral Pro Tuz 7 Kg Kova
Sera Tuz Ölçer
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Aydın Bey şimdiden hayırlı olsun. Ben de yeni kurulum yaptım. Size tavsiyem olabildiğince 2.el malzeme alıp daha fazla parayı PS'ye yatırmanız. Tunze 9002 benim de kafamdaki model. Hatta ilk sırada. Ama kışa doğru geleceğini söylüyorlar, piyasada yok. Canlı kayayı mümkünse 20kg alın. Benim tank da eni 35cm, kaya dizaynında kısıtlama getiriyor. Hata yaptım ve biraz büyük kaya seçtim. Kafamdaki dizayna uymadı ama öyle bir yerleştirmişim ki akvaryumda akıntı almayan iğne ucu kadar yer kalmadı, ben de değiştirmedim
Akıntı motorunu da en az 3000lt/h yapın.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Aydın Bey şimdiden hayırlı olsun. Ben de yeni kurulum yaptım. Size tavsiyem olabildiğince 2.el malzeme alıp daha fazla parayı PS'ye yatırmanız. Tunze 9002 benim de kafamdaki model. Hatta ilk sırada. Ama kışa doğru geleceğini söylüyorlar, piyasada yok. Canlı kayayı mümkünse 20kg alın. Benim tank da eni 35cm, kaya dizaynında kısıtlama getiriyor. Hata yaptım ve biraz büyük kaya seçtim. Kafamdaki dizayna uymadı ama öyle bir yerleştirmişim ki akvaryumda akıntı almayan iğne ucu kadar yer kalmadı, ben de değiştirmedim
Akıntı motorunu da en az 3000lt/h yapın.Hazır canlı yokken kayaları dışarı çıkarıp istediğin şekilde çekiçle falan kırabilirsin. Tortusunu çalkalar geri atarsın akvaryuma.
Arkadaşlar aradan 1 hafta geçti. Akvaryum yavaş yavaş oluşmaya başladı.
Ps olarak 2. el red sea prizm kullandım.
Akıntı motoru hydor crolia 1 ve elimde mevcut olan bir iç filteyi kullandım.
Işıklandırma geçici olarak akvaryumun kendisine ait olan 1 i grolüx, 2 adet t8 ile idare ediyorum. Daha sonra 3 adet t5 in olacağı bir armatür bulursam değiştireceğim.
Yine şimdilik elimde olan dış filtreyi geçici olarak kullanıyorum. Daha sonra şelale filtre ile değiştireceğim.
Ben de kurulumu yeni yapmış bir acemi olarak nacizane önerilerimi sunmak istiyorum.
Red sea prizm 2.el ucuz alınırsa gerçekten güzel bir ps. 2-3 gün ayarlarıyla oynayarak kuru toplama yapmasını sağlarsınız. Ben Ps'nin içindeki su seviyesini toplama kabıyla ps arasındaki conta seviyesinde tuttum ve en iyi performansı aldım.
Saygılarımla,