Acei’deki beyaz lekeler
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2007 12:42
Canlıdaki Belirtiler: Uyuşukluk , devamlı dipte durma , yem yememe
Akvaryum Kapasitesi (litre): 490
Tetratec 1200 , 300w ısıtıcı
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4 Acei , 2 vatoz , 3 Kadango , 3 sp , 3 Latifasciatus , 8 yunus ( Acei'ler dışındakilerin hepsi yavru sayılır )
Merhabalar ,
Aranıza yaklaşık 2 hafta önce perfecto ( Gökhan ) kardeşim sayesinde katıldım.Başlangıç olarak da büyük bir akvaryum alalım dedik.4 gün önceki 4/1 oranında su değişimine kadar herşey normaldi.Balıklarım gayet neşeli akvaryumda dolanıyordu.Dün akşam farkettim Acei'lerin dişilerinde beyaz lekeler görmeye başladım.Bu sabah kalktığımda da bir tanesinin öldüğünü gördüm :( problem tam olarak ne olabilir ? Su değişiminde derece 22'lere kadar düştü ani su değişimi yüzünden mi ?
Teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2007 12:44
Nazmi bey linkler tıklanmıyor link vermek yerine neden fotoları direk eklemiyorsunuz? Ben sizin fotoları ekledim. Lütfen fotoları bu şekilde ekleyelim herkez acısından kolaylık olsun.
NAZMİ BEYİN BALIKLARI
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2007 13:09
O balıklar mantar hemen müdahale etmelisin.Mantar ilacı almalısın.
KULNIMI:4 gün süre ile filitre kapalı havalandırma açık halde mantar ilacını 1 litreye 1 damla olarak uygula 4 gün sonra 1/4 ünü değiştir.Eminim işe yarayacaktır.Kaya tuzuda kullanırsan daha iyi iyileşirler.İstediğin mantar ilacını kullana bilirsin ama ben deep fix i kullanıyorum.Anlaştık
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2007 10:34
SÜPER KADRO BENİM DE BUGÜN AYNI HASTALIKTAKİ ACEİ'mi İYİLEŞTİRDİ!
MANTAR İLACI TUZ DEZENFEKTAN
ÖNCE
SONRA
MANTAR İLACI TUZ DEZENFEKTAN
ÖNCE
SONRA
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2007 14:15
balığnızda mantar var ısıyı 28 dereceye ayarlayın,2avuç kaya tuzu koyun.dezenfektan kullanacaksanız 10litreye 5damla mantar ilacı kullanın. dezenfektan yoksa litreye 1damla mantar ilacı