acemi :)( 5. 8. 13. 21.24.ve 27.sayfa resimler.)
Doruk senin akvaryumu biran önce kuralım, sen bu arada Onur ile ilişkileri sıcak tut, yakında sana bir müren hediye gelir.
Bu arada, Doruk ile bu konu sayesinde tanıştık ve şimdi ona bir marine akvaryum kuruyoruz. 120x60x60 olacak ve balıklar ile işi öğrendikten sonra sadece ışıkları değiştirip reef e geçecek. 300 litre tankını deniz akvaryumuna çevirmek için 3000 usd istemişler bakalım bu büyüklükte bir akvaryumu sıfırdan kurmayı biz kaça becereceğiz.
[/QUOTE]Hocam reef için iyi markalar kullanılarak yapılan bir ekipman yatırımı için 3000 usd aslında çok değil. Ama neler kullanılıyor o önemli. Akvaryumu 200 YTL yede aydınlatıyorsun, 2000 YTL yede. Adam gibi marka bir PS alsan zaten 750 - 1000 YTL civarı. Bende yeni yıla yeni tank yapıyorum. 125x65x60 olacak.
[/QUOTE]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Saygılar,
[/QUOTE]
Anladım Ümit Bey teşekkür ederim.
Hocam siz olmasanız başlamaya nasıl karar verirdim inanın bilmiyorum..3000 dolar ve 300lt...Bu forumda olan ve tuzlu su isteyen insanların daha çok araştırma yapmasını rica ediyorum..Hocam olmasa ben diyecektim ki 3000 dolar..Fabrikatör olunca başlarız..Görüyorum ki çoğu insan tuzlu suyu tahmin ettiğinden daha fazla sanıyor(ben dahil)..Tabi ki günümüz koşullarında 1500dolar az değil..Fakat 3000 doların yarı fiyatı..