Acemi Denizciden 6 AYLIK Dinlenme


Frht06Çevrim Dışı

Kayıt: 24/02/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1
Frht06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2011 12:01
Merhabalar herkese.
 
Öncelikle Kendimi Tanıtmak İsterim.
 
Küçüklüğümden beri gelen akvaryumlara karşı her zaman bir ilgim olmuş olup kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışmıştım. İlköğretim yıllarında küçük bir akvaryumum alıp içine lepistes ve black moli doldurmuştum. Amaç çok balık olsun istemişimdir. Ama akvaryumumu büyütmek hiçde aklıma gelen bir sey degildi :( . Sadece balık alıyordum :)  Çocukluk işte. Akvaryumun ebatlarını söylemim, kızarsınız. Resmen işkence etmişim balıklara :(  O yaşlarda böylesi bir durumda bile cok az zahiyat veriyordum ki, Şu an araştırabilen vede sizlerin sayesinde tuzlu su hakkında bir çok şey okuyarak tuzlu suya geçiş yapmak istiyorum. Vede görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
 
Tankım 150.60.55 ebatlarında
Protein Skimmer--------- Reef octobus DNWS 200-6540
Kafa Motoru-------------- Aqua Medic Ocean Runner 06-3500
Tuz -------------------------Red Sea Coral Pro
Canlı Kaya ----------------20 kg kadar.
Su --------------------------Kararsızım.
Kum------------------------ Siyah renk  ( İsmini hatırlıyamıyorum) Akvaryumcularda var.Siyah renk seçmemin nedeni her kesin beyaz oldugu vede mercanlar koyu renge belkim daha cabuk adapte olabılır, daha cok üreyebilir ? Bu tankımı sadece bu malzeme ile kurup 6 ay gibi bir süre sürekli çalıştırmamım bana getirisi olurmu olmazmı ? Isıtıcı, sogutucu, ışık kullanmıyacagım.
 
2 aylık bir süre zaten suyumuzu uygun hale getirmek oldugu için 6 aylık bir süre içinde bakım yapmam gerekırmı. Kayalarıma bir sey olurmu veya ps me ?
 
Amacım askerden geldıgımde hazır olması tankımın. Önerisi olan yazarsa sevinirim. Eleştiriye de açığım. Kafam cok karıstı . Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
Frht062011-03-01 12:01:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SarumanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2007
İl: Ankara
Mesaj: 869
SarumanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2011 16:48
Bence askerden geldikten sonra kurmanız daha iyi olur.Böylece siz askerdeyken olabilecek bir aksaklığın önüne geçmiş olursunuz.Ama siz yokken bakabilecek ve az çok deniz akvaryumundan anlayan biri varsa bir yere kadar sorun olmaz.
 
Fakat ışık ve sıcaklık uygun değerlerde olmazsa, o akvaryumda biyolojik canlılık en az seviyede olacaktır.Böylece geldiğiniz zaman bile tam olarak hazırlanmış bir su bulamayabilirsiniz.
 
Ayrıca bu 6 aylık dönemde buharlaşan su nedeni ile hem akvaryum suyu aşırı tuzluluk nedeni ile kullanılamaz hale gelecek hemde içinde canlı oluşmuşsa, zor durumda kalacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir