ACİİİİİL YARDIM...
Canlıdaki Belirtiler:
Akvaryum Kapasitesi (litre):200
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:2 ASTRONOT 1 PACU
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :HAFTADA 1 KEZ 1/4 SU DEĞİŞİMİ
Merhaba;
Balıklarımda beyaz benek hastalığı vardı seranın ectopur ve costapur ilaçlarını kullandım..Hastalık şuan yok denecek kadar azaldı ancak balıklarımız süzgeçlerinde ve kuyrukların yine beyaz renk pamuk gibi bir şey oluştu ve kuyruklarda azalmalar var bunun nedenı ne olabilir.20 cm lik astronotum ilk göz ağrım ve şuan moralım acaıp bozuk lutfen konu hakkında bilgi sahibi olan yardımcı olsun...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İlker bey mantar var bunun yanında kuyruk erimesi mevcut... Gerekli açıklamayı özel mesaj olarak ilettim
bu siteye üye olduğum için gerçekten bu akşam ne iyi yaptığımı bir kez daha anladım...doğukan bey gibi yardımsever ve bildiklerini paylaşan insanların yanında akvaryum sevgim dahada arttı...
Dediğim gibi biraz resmi oldu özel mesajlarla filan ancak burdada açıklamak istedim.
Balıklara vermiş olduğunuz ilaç son derece etkili kesin çözüm ortağı olabileceği gibi kazara yapılan aşırı ilaçlamalarda balıklarda yanıklar kuyruk erimeleri görülebilir.Yukarıdaki ilk yazınızda geçmekte olduğundan bahsederken bir anda tekrar farklı bir duruma dönmesi gibi bir başlık attığınızda benim aklıma direk böyle bir durum geliyor farklı birşey gelen arkadaşlarda beyan ederler.
-İlaçlama yapılan hastalıklı bir akvaryumda eğer var ise dış filtreden aktif karbon kömürü çıkarılır,bilindiği gibi aktif karbon ilacın etikilerini absorbe etmektedir.
-Tedavi süresince balıkları fazla rahatsız etmemek kendi hallerinde bırakmakta son derece önemlidir bunun yanında ısı ile alakalı başlığı zaten atmıştık.
-Tedavi sonunda yapılması gerekenlerden en önemlisi %50 su değişimi dinlenmiş suyumuz oda sıcaklığında olursa balıklarımız için daha iyi olacaktır.
-Stres giderme amaçlı olan Sera Aqutan'ı litremize ve kullanma talimatına göre ekledikten sonra en son işlem olarak filtremizden çıkartmış olduğumuz aktif karbonu yenisi ile değiştirmek olacaktır.
Tekrardan Saygı,sevgi ve Başarılar diliyorum.