Acil Discusun DIskısı Beyaz Beyaz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Cok tessekkur ederim su sırınga isinında nasıl olasagını solerseniz cok sevinirim. . . İlginiz ve yardımınız için cok tessekurler
Birde bişey soracam su ikininci gün su değişi yapacaz ya o suyun dinlenmiş olması lazım dımı. Benim discuslar 19-20 cm boyundalar bi sorun cıkarmı su değişimi sırasında
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Öncelikle balığının hastalığı iç parazit. Tedavisinde en sağlıklı yöntem şu: Bizzat kendi discus umda uyguladım ve 10 günde balık iyileşti. Daha önce akvaryum suyuna flagyl katmıştım, işe yaramadı. Yöntem şöyle: 1 litre suda 1 tablet flagyl i eritiyorsun. Daha sonra günde 2-3 defa balığı nemli bir bezin üstüne sudan dışarı çıkartıyorsun, 10 cc. lik bir enjektöre (iğnesiz) çektiğin ilaçlı suyu balık nefes almaya çalışırken ağzından içeri doğru boşaltıyorsun. Bunu 15 gün boyunca günde 2-3 defa uygula ve 10. günden sonra balığın değişimini izle. İlaçlı solüsyonu 3 günde bir tazele. Bu arada kesin tavsiyem balığı ayrı bir karantina akvaryumuna koyman ve ısıyı 32-33 dereceye çıkarman.. Geçmiş olsun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Murat Bey,
Dış flitre kullanıyorsanız.Ne zaman önce kuruldu ve ne zamandır temizlik yapılmadığını söyleyebilir misiniz?
Ayrıca diskuslarınızın bulunduğu akvaryum dekorlu bir akvaryum mudur?Eğer öyle ise yeni bir dekor, bitki akvaryuma girdi mi?
Ya da yeni bir balık?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
DIs filitre 1 hafta önce kuruldu ama bitkiler discuslardan önce girdi akvaryuma bitkilerde yeniydi balıkarı arkadaşım hediye etti bir sorun yok diyordu ama ben bitkilerden gecmiş oalbilir diye supheliniyorum. . .
Bu karsı nasıl bir onelem alabirim sizce
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Murat Bey,
Bitkili diskus akvaryumları görsel olarak muhteşemlerdir.Ancak bitki ile diskus kombinasyonu, daha doğrusu kum+bitki+dekor ile diskusun kombinasyonu zordur.
Su değerleri birbirleri ile ilintilidir ve belli dengede olmak zorundadır.Bitkili diskus akvaryumlarında su değerlerini sabit tutmakta yeni başlayan bir hobici ve hatta tecrübeli hobiciler bile zorlanabilir.Bu durumda su değerlerinin ani değişiminden diskuslarınız etkilenir.
Bir çok yerde bitkinin sudaki nitratın bir kısmını aldığı yazar.Çok doğru.Ancak aynı bitki gece karbondioksit verirken oksijen alır ve gündüzde oksijen verirken karbondioksit.Yani suyunuz gece ve gündüz arasında kimyasal olarak değişim gösterir.Tabiki bu yazdığım etki yoğun bitkili akvaryumlar içindir.Bununla beraber zincirleme sıcaklık, Ph, Kh, Gh değerleriniz kontrol edilmez ise sapmalara uğrayacaktır.değerlerin dengesizliği diskus için olumsuz şartlar oluşturur.
Diğer biryandan yem artıklarının kumun ve dekorların arasında kalmasını engelleyemezsiniz.Bu durumda 28C bitkili akvaryumlar için önerilen sıcaklıkta ortamda kalan dışkı ve yem artıkları patojen oluşumunu hızlandırır.
Akvaryumunuzun 1 haftalık bir akvaryum olduğunu söylüyorsunuz.Bu durumda yukardakilerin olma olasılığının yüksek olması dışında Yeni Tank Sendromu(New Tank Sendrome) olarak adlandırılan ve yeni kurulan tanklarda raslanabilecek amonyak, nitrit, nitrat döngüsünde(nitrifikasyon) aksaklıkların olabileceği bir dönemdesiniz.Aşağıdaki grafiği incelerseniz 1 haftalık bir dönemdeki dengesizliği görebilirsiniz.Bunun oturması en aşağı 20-30 günü alır.
Grafik http://suurunleri.comu.edu.tr/sukalitesi.htm adresinden alınmıştır.
Bu durum yukarda yazdıklarımla beraber, diskuslarınızın ümmin sisteminde zayıflama, hastalıklara karşı direncin zayıfladığı görülebilir ve zaten herbir diskusun hastalık belirtisi göstermeden, mikropları taşıyıcı olabilecekleri düşünülürse,bu ortamda parazit, bakterilerin çoğalarak diskusu hastalandırabilecekleri kuvvetle ihtimaldir.
Sonuç olarak bu kadar bilgiyi niye verdiniz diyebilirsiniz.Ancak nedeni bilmeden cevabı bulamazsınız.Bu durumda size tavsiyem eğer yem yiyorlarsa yemlerine vitamin ve sarımsak özü eklemeniz, bitkileri başka bir ortama alarak sıcaklığı 32 C ye(en aşağı bir hafta) çıkarmanız.Su değişimi yapmamanız.Bu arada su değişimi yapmayacağınız için az ama sık yemleme yapmanız olacaktır.Bu 1 hafta 10 gün içinde eğer dışkıda değişiklik olmaz ise ve balıklarda gözle görülür daha da kötüleşme olursa o zaman ilaçlama yapmalısınız ki bu daya tankınızıda bitkileri çıkartarak olacak ya da ayrı bir tankta.Ama önce bunu bir deneyelim.
Not:sanal ortamda balıkları ve sisteminizi görmeden, su değerlerini bilmeden yapılan bir öneri olduğunu lütfen göz ardı etmeyiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir