Acil Japonlarda Beyaz Benekler!
akvaryumumda 2 adet aymoli vardy ve bir japonumu oldukça yaralamy?lardy bende 2 moli aldym akvaryumdan ve yeny japonlar aldym 90 lt kavaryumumda 7 japon bir copçü vede birde vatoz var ancak bu yaralanan japonda beyaz byrseyler cykty yara olan yerlerde ve kuyrugunda ?imdi baktymda di?er japonlaryn kuyruklarynda insanlardaki saç kepe?i gibi birseyler onlardada baslamys ne yapmalyyym yardym ederseniz sevinirim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Selam
Bahsetti?iniz ?eyler beyaz benek denen hastalyktyr sitede bu isimle arama yaptyryrsanyz oldukça fazla tedavi yöntemi bulabilirsiniz.
Benim kullandy?ym yöntem ysyyy biraz yükseltip tuz ilave etmek ve contra kullanmak özellkle japonlarda çok etkili oluyor.
Geçmi? olsun..
Fatih Bey'in bahsetti?i Contra-ichthyo adly ilaç, yani metilen mavisi. Beyaz Benek için kullanylyr. Yalnyz hyzly davranmanyzy tavsiye ederim.
Geçmi? olsun
Arkada?ym beyaz benek oldu?u kesin sana contra kullanmany tavsiye ediyorum öbür balyklara bulu?madan hemen karantina akvaryumun varsa ona al yoksa bula?yr.Isyny yükselt en geç 4 gün içinde geçer
SA?LIKLI BALIKLAR
Balyklarynyz sanyrym beyaz benek hastaly?yna yakalanmy? hemen ilaç damlatmazsanyz balyklarynyz çok hyzly bir ölüme do?ru ?u anda gidiyor.Tedbir almanyzy tavsiye edrim.
Sa?lykly balyklar büyütmek dile?iyle...
hemen ysyyy 5 dk de bir yükselt 30-32 derece arasy olsun 24 lt akvaryuma 1 yemek ka?y?y tuz koy.mikofish adynda bir mantar ve parazit ilacy al 3 gün kullan ilk aldy?yn gün sabah ak?am diyer günle sadece ak?am ver.sabyrly olmalysyn balyklara bitkisel yardymy asla yapma. sera veya deep in beyaz benek ilacyny kullana bilirsin e?er balyklaryn yem yemeyecek kadar halsizse 2 öyün halsiz olan balyklary barda?a al bardakta be?le bak bir?ey kalmaz.ama hemen uygula çok artarsa balyk ölür.benim 13 baly?ym yakalandy bunu 3 günde düzelttim.sary renkli bir ilaçtyr.japonlara bi?i olmaz motor hep açyk olsun bu beyaz benek çok iyi yüzücüdür sycak suda solunum yapamaz ve ölürler.unutmayyn ben 10 ya?ynda bir çocu?um ve küçüklükten beri balyklarla ilgilenirim.söylediklerimin hepsi do?ru bana güvenin
saygylarymla
Arkada?lar beyaz benek önlemini alyrsanyz, baly?ynyz ölmez.Biraz kaya tuzu ve contra adly ilaçtan kullanyn.Benim balyklar çok geçirdi.Belki ölme orany 100% 5 civarydyr.
Saygylarymla...