acil yardım
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2007 16:39
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler:çok hızlı ve ani yüzüşler,kendini sağa sola vurma bir iki saat sonra dengesi koyboluyor dönerek yüzmeye başlıyor
Akvaryum Kapasitesi (litre):140lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:bir kaç tane malawi türü
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:iç filitre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:dezenfektan ve tuz
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :iki haftada suyun yarısı degişiyor
son on günde on tane balıgım öldü araştırmalarıma ragmen sorunun ne oldugunu bulamadım bilgisi olan arkadaşlardan detaylı bilgi veren olursa sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.öldükleri anda bile vücütlarında herhangi bir deformasyon renk kaybı olmuyor.
Canlıdaki Belirtiler:çok hızlı ve ani yüzüşler,kendini sağa sola vurma bir iki saat sonra dengesi koyboluyor dönerek yüzmeye başlıyor
Akvaryum Kapasitesi (litre):140lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:bir kaç tane malawi türü
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:iç filitre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:dezenfektan ve tuz
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :iki haftada suyun yarısı degişiyor
son on günde on tane balıgım öldü araştırmalarıma ragmen sorunun ne oldugunu bulamadım bilgisi olan arkadaşlardan detaylı bilgi veren olursa sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.öldükleri anda bile vücütlarında herhangi bir deformasyon renk kaybı olmuyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2007 16:41
su değişikliği yapın sanırım balıklarınız zehirlenmiş.
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2007 17:02
Bence parazit var.%30 bi su değişikliği ve kontra (20 litre 1 damla) öneririm.Ama hemen yok olmaz 3 günden sonra düzelme yaşanır ?
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2007 18:22
Emin değilim ama ben böyle davranışlar gösteren balığımı kurtarmıştım.Öncelikle balığı bol havalandırmalı ve tuzlu ve metilen mavili(dezenfektan iyi olur) bir kaba alın ve 10-15 dakka bekletin.Sonra akvaryuma salın ve tekrar (tuzsuz) metilen mavili bir kaba alın.Balığımı bu şekilde kurtardım
ayrıntılı bilgi
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=67211
ayrıntılı bilgi
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=67211
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2007 22:54
hareketler zehirlenme belirtisi gibi akvaryuma dekor amaçlı yeni birşey veya yeni bitki girdiyse ilk önce bunlara dikkat etmenizi öneririm değil ise su şartları bozulmuş olabilir + En son suyun değiştiği tarih ne zamandı?
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2007 09:16
Hareketler amonyak zehirlenmesine benziyor. Önemli miktarda su değişimi yapın. Filtrenizin düzgün çalıştığından emin olun. Asla akvaryuma dezenfektan atmayın. Biyolojik filtrasyonu yapan bakterileri de öldürürsünüz. Bu da içinde bulunduğunuz durumu iyice çıkmaza sokar.
Ayrıca bu tip canlılar için iç filtre yetersiz kalabilir.
İki haftada %50 su değişimi çok sağlıksız bir ortam oluşturur. En iyisi minimum haftada 2 sefer %25 su değişimi yapmanızdır.
encort 2007-2-19 9:17:23
Ayrıca bu tip canlılar için iç filtre yetersiz kalabilir.
İki haftada %50 su değişimi çok sağlıksız bir ortam oluşturur. En iyisi minimum haftada 2 sefer %25 su değişimi yapmanızdır.