Agızda oluşan pamukcuklar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Selam ?efket Bey;
potasyumpermanganatla kysa süreli banyo yaptyr ve hemen akvaryuma baly?yny tekrar salyver.3-4 günlük tedavi sonucunda pamuklanma geçecektir
Sevgiler.
selamlar muratbey
mantar tedavilerinde permasol u bende kullanyyorum.yanlyz bu agyz funguslary cok enteresan balyklaryn dudaklarynyn ?ekilleri bozuluyor hatta üst dudak eriyor.yem yiyemez hale geliyor.Belki hastalygyn ilk safhalarynda mudahale çok etkili olacaktyr. yanlyz bu safhayyda tespit etmek çok zor '' Dü?ününki küçüçük dudaklarda belli belirsiz çok dikkatli baktygynyzda o da balygyn hareket etmedigi zaman görebiliyorsunuz.'' Onlarca tedavide hiç ba?aryly olamadym.Baktapur erimenin sürecini uzatyyor ama kesin tedavide hiç sonuç alamadym.hatta Baktapur direct le beraber kullandym. gene ba?arysyz '' Bu tedaviler yanlyzca lepisteslerde yapyldy belirtmekte fayda var.'' saygylar
selamun aleykum
Sevket bey ph dusurucu kullanin ve bir sera baktopur direct olan var onu direk olarak hastalikli bolgeye uygulayin.En iyi cozum bu..
saygilar
Var...
?evket bey,
Baktopur ve Baktopur direct, mantarla mücadelede do?ru ilaç de?il, etkisi çok az olur... Manta ile mücadelede kullanylacak do?ru ilaç Sera Mycopur ve mantar (bakteriyel hastalyklaryn aksine) bula?ycy oldu?u için tedaviyi tankyn tamamyna uygulamanyz gerekiyor...
sa?lykly balyklar dile?iyle...
merhaba kerem bey Var.... olduguna te?ekkürler.Bu konu gerçekten çok hassas suyun ph degerini dü?ürdügüm halde mycopur veya mycopur ile ectopur veya sadece ectopur sadece ölümün sürecini geçiktirdi.hatta tetra nyn mantar ilaçy bile yazylanlara tam riayet etsemde ki?isel bilgilerimle tedavi etsemde mümkün olmady.Mantar ilaçlarynyn çogunda malahit ye?ili vardyr.suya ye?il fosfor renginide veren odur.saf çözeltide kullandym .bu arada tedavi sadece lepisteslerde uygulanmy?tyr belirtmekte fayda var . belki diger türlerde sonuç vermi?tir.Yerli yabancy ula?abildigim tüm kaynaklardan ara?tyrmaya çaly?yyorum.
saygylar
?evket bey,
Pardon, ilk sorunuz bu kadar detay içermedi?i için bilgi ve ilgi düzeyinizi kestiremeden biraz otomatik ve kestirmeden cevap vermi?im...
Mantar ile ilgili bu kadar tedaviye cevap vermedi?ine göre, Columnaris bakterisi olabilir mi diye dü?ünüyorum, çünkü o da a?yza yakyn yerle?ir ve mantarla çok kary?yr... baktopur tedavisi ne sonuç vermi?ti? daha iyi ise belki tekrarlamakta fayda var...
Acil ?ifalar diliyorum...