Akvaryum Kurulumu

mynetoÇevrim Dışı

İl: Istanbul
mynetoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2018 17:56
Arkadaşlar merhaba chicled akvaryumu kuruyorum bu 2. akvaryumum G:62 D:32 Y:43 cm yaklaşık 85 litre bir akvaryum aldım
iç filtrem var hava kabarcıkları yapanlardan
ısıtıcım var 100w

önceki akvaryumumda lepistes var ancak onları akvaryumcuya geri götürüp chicled türüne geçmek istiyorum çünkü lepistesler bitkili akvaryum seviyor ve doğuruyolar ben o kadar ayrıntılı ilgilenemeyeceğim için çok fazla doğum olmadan büyüyen balıkları istiyorum
Aşağıdaki konularda bilgili arkadaşlarıma sorularım olacak

1- Malawi chicled leri için akvaryum tabanı nasıl olmalı? kum çakıl vs beyaz istiyorum ben güzel görünüyor çok yoğun bir dekor düşünmüyorum kayalıklardan bir iki köprü gibi yapmayı birde testi gibi içine girebilecekleri alanlar yapacağım o kadar.
2- dış filtre gerekli mi ? durumum pek yok iç filtre ve hava motoru ile idare edebilir miyim?
3- iç filtrem var ama yeterli olur mu şelale filtre mi almalıyım?
4- hava motoru ve hava taşı alacağım hem görünüş olarak hoşuma gidiyor hemde balıkların oksijen ihtiyacını karşılayacağını düşünüyorum
Tavsiyelerinizi ve yapmam gerekenler hakkında bilgilendirmenizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Muhammed koseÇevrim Dışı

İl: Kayseri
Muhammed koseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2018 18:05
Bana verilen tavsiyeyi size de soyliyeyim.150 litre altinda ciklet olmaz.Benim 4 tane sari prensesim var 85 45 50 sekilinde yer kavgası bitmiyor.
Silis kum mercan kırığı yada kalsiyum karbonatlı kum oneriyorlar.Bol kayalik magralik gerekli.Benim bilgim bu kadar.İyi baliklar

Beğenenler: [T]60172,Mikail Erdoğan[/T]
+1: [T]60172,Mikail Erdoğan[/T]

mynetoÇevrim Dışı

İl: Istanbul
mynetoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2018 18:16
Ama ben çok yoğun çiklet kullanmicam 5-6 tane felan olacak

AmazonDreamÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Sivas
AmazonDreamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2018 18:20
Malawi olmaz o litrede. Tanganyika kabukçullarından besleyebilirsiniz 1 çift şeklinde.

+1: [T]60172,Mikail Erdoğan[/T]

Muhammed koseÇevrim Dışı

İl: Kayseri
Muhammed koseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2018 18:26
[QUOTE=myneto]Ama ben çok yoğun çiklet kullanmicam 5-6 tane felan olacak [/QUOTE] 1e 3/4 d icin onerlen 150 litre ona gore hesap.yapin