Akvaryuma Şeffaf Oluşumlar
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2022 13:10
Merhaba, dün su değişimi yaparken de fark ettim. 8 litrelik Beta akvaryumumda şu şekilde yosunumsu şeffaf oluşumlar var kumda ve ısıtıcıda. Bunlar nedir? (Filtre yok) [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212566/050220221310121.jpg[/IMG]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2022 14:26
Mantar oluşmuş tank yeni olmalı, bakteri döngüsü oluşmamış daha mekanik olarak temizleyin yayilmasin, akvaryumdan geçmesi 2 haftayı bulabilir
Beğenenler: [T]212566,Atay KUMBAR[/T]
Teşekkür Edenler: [T]212566,Atay KUMBAR[/T]
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2022 15:57
[QUOTE=Atay KUMBAR]Merhaba, dün su değişimi yaparken de fark ettim. 8 litrelik Beta akvaryumumda şu şekilde yosunumsu şeffaf oluşumlar var kumda ve ısıtıcıda. Bunlar nedir? (Filtre yok) [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212566/050220221310121.jpg[/IMG][/QUOTE]
Benim ilk kurduğumda yati köklerinde olmuştu. İçinde canlı falan olmadığından çıkarıp kaynatıp geri koymuştum bir daha da görmedim. Akvaryumunuzu ne zaman kurdunuz filtreniz nedir bakteri kültürü kullandınız mı?
Benim ilk kurduğumda yati köklerinde olmuştu. İçinde canlı falan olmadığından çıkarıp kaynatıp geri koymuştum bir daha da görmedim. Akvaryumunuzu ne zaman kurdunuz filtreniz nedir bakteri kültürü kullandınız mı?
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2022 17:20
Filtre kullanmıyorum Beta besliyorum. Bakteri kültürü eklemedim ama Balıkla gelen suyu eklemiştim zaten.[QUOTE=Taha Şen]
Benim ilk kurduğumda yati köklerinde olmuştu. İçinde canlı falan olmadığından çıkarıp kaynatıp geri koymuştum bir daha da görmedim. Akvaryumunuzu ne zaman kurdunuz filtreniz nedir bakteri kültürü kullandınız mı?[/QUOTE]
Daha 9 gün oldu kuralı
Benim ilk kurduğumda yati köklerinde olmuştu. İçinde canlı falan olmadığından çıkarıp kaynatıp geri koymuştum bir daha da görmedim. Akvaryumunuzu ne zaman kurdunuz filtreniz nedir bakteri kültürü kullandınız mı?[/QUOTE]
Daha 9 gün oldu kuralı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2022 17:33
Ceviz salınım yapmış olabilir. Kökler de yapar böyle mantar. Temizlersen iyi olur.
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2022 09:39
[QUOTE=Atay KUMBAR]Filtre kullanmıyorum Beta besliyorum. Bakteri kültürü eklemedim ama Balıkla gelen suyu eklemiştim zaten.
Daha 9 gün oldu kuralı[/QUOTE][QUOTE=Atay KUMBAR]Filtre kullanmıyorum Beta besliyorum. Bakteri kültürü eklemedim ama Balıkla gelen suyu eklemiştim zaten.
Daha 9 gün oldu kuralı[/QUOTE]
Tamamdır o zaman tam düşündüğümüz şey yeni kurulumdan dolayı olmuş. Üzerinde oluşum gördüğünüz malzemeleri yıkayın ve %30 su değişimi yapın. Aynılarını uyguladım ve bir daha olmadı.
Daha 9 gün oldu kuralı[/QUOTE][QUOTE=Atay KUMBAR]Filtre kullanmıyorum Beta besliyorum. Bakteri kültürü eklemedim ama Balıkla gelen suyu eklemiştim zaten.
Daha 9 gün oldu kuralı[/QUOTE]
Tamamdır o zaman tam düşündüğümüz şey yeni kurulumdan dolayı olmuş. Üzerinde oluşum gördüğünüz malzemeleri yıkayın ve %30 su değişimi yapın. Aynılarını uyguladım ve bir daha olmadı.