akvaryumcu, balığı öldür diyor.
akvaryumcunun dediğine bakarmısınız.lepistes balığın kuyruğunun ortasında çürüme var.akvaryumcuya sordum.bana diyorki balığı çöpe at.balık zaten 1 ytl diyor.
hiç adamda hayvan sevgisi kalmamış.çıktımgittim.size soruyorum ne yapmam lazım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
O adamın dükkanının önünden bile geçmemelisiniz.
Kuyruk erimesi için kullanılan ilaçlar var,onlar ıyı gelecektır hasta balıgınıza.....Akvaryumcuya gelırsek,o kişi işin ticari boyutuna bakıyor,istiyor kı sen o balıgı at ki ondan baska balık al...O da boylelıkle para kazansın.....Bence de oraya ugrama....Geçmiş olsun
ilginize teşekkür ederim.peki balığı ayırmam gerekiyormu.Benim için çok
önemli o balıklar. hepsi elimde büyüdü anneleri öldü.20tane kadar balığım var.diğerlerinede bulaşırmı.
Benzer bir olay bende yaşadım. Platide mantar vardı. İlaç sordum. 6 ytl dedi. Plati için sorduğumu öğrenince akvaryumcu 2 ytl lik balık için 6 ytl lik ilaç alınır mı dedi.
BEnimde sari prensesimin ust yuzgecinin dibinde(kuyruga yakin yerde)bi yara yada curukluk vardi.Akvaryumcuya sordum bana su dedi: İcinden kurt cikiyo olabilir at o prensesi digerlerine bulasmasin ,yoksa hepsine bulasabilir ve tehlikeli dedi.Bende atmadim tabi ayirdim baska akvaryuma.Su an iyi.
Ama merak ettigim balik icinden ne oldunu anlamadigim bu kurt cikabilirmi bole birsey duydunuz mu arkadaslar cok merakediyorum ?
Saygilar ..
ilacın maliyeti balıktan daha yüksek tamam ama sonuçta o bir canlı kesinlikle atma, gerekli ilacı al ancak yedek bir karantina akvaryumun varsa ona koy balığını yoksa diğer balıklarınada bulaştırabilir. İlacı alıp ana akvaryumunada kullan (diğer balıklarına geçmiş olması ihtimaline karşı)
ve o akvaryumcunu değiştir...saygılar
Merhaba,
Akvaryumcu zihniyeti işte aldığınız ilacın bir balık için olduğunu düşünmenizi sağlıyor. Halbuki bir sürü balığı hastalık belirtisi olduğu anda ilaçla müdahalenizle kurtarabilirsiniz.. Siz ne kadar balık öldürürseniz o akvaryumcu bir o kadar balık satacak tabiki...Halbuki ölen balıklar yüzünden kaç tane hobici küsüyor hesap etmiyorlar..
sağlıklı balıklar
Bana sorarsanız "Balıklar akvarislerin çocuğu gibidir."Bu felsefeden yola çıkarak adamın ne kadar cani ruhlu biri ve 1 ytl için can almayı gözden çıkaran bir zihniyete sahip olduğunu düşünüyorum.
saygılar...