Amerikan Zebra cichlidim dik yüzüyor...
Fotoğraf:-
Canlıdaki Belirtiler:Dik şekilde ileriye doğru yüzme.
Akvaryum Kapasitesi (litre):60lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Vatoz
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 26 derece.
Filitrasyon: İç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Flagy
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada %12 su değişimi.
Arkadaşlar son iki haftadır dişi amerikan Zebram kafası yukarı kuyruğu aşağı doğru yüzüyor. Başka hiçbir belirti göremedim. Sorunu nedir. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kadeş; balığı acil olarak başka bir akvaryuma al eğer koyacak akvaryum yoksa iri bir kovada olabilir. Sıcaklık önemli değil dayanıklı balıklardır.Kalorifer varsa, kaloriferden 5 cm uzağa koyman yeterlidir. Sonra canlı yem ver acil olarak ki güç kazanabilsin eğer elinin altında canlı yem yoksa belki sana epey zalimce gelebilir ama balığın güç kazanması için bu gerekli günde 20 adet civarı yavrularını yedir. Ben senle dalga geçmiyorum eğer yaşamasını istiyorsan yap ciddiyim. Kuru yemi sakın ihmalde etme. Sonra balığa birkaçgün boyunca bak. İyi olursa sakın eski yerine koyma, güç kazansın, en az iki hafta geçtikten sonra tekrar yerine koy eğer tekrar aynı şey oluyorsa erkek eşine epey kötü davranıyor demektir. Erkeği ayır dişi ile aynı boyutta yeni bir erkek alırsan sorun büyük bir ihtimmalle çözüllür. Bu arada yavruların anneyi ısırırmış gibi gözükmesinin sebebi yavruların annelerinin mukozasından beslenmesi olabilir. Eğer yaptıkların bir işe yaramazsa bana söyleyerek sana yeni tavsiyeler verebilirim.
saygılar...
İlginiz için teşekkürler okan bey benim yavrular yem yiyorlar yaklaşık 1 cm civarındalar ama yinede mukozaylamı besleniyorlar daha önce böyle birşeyle karşılaşmadım.. Anneyi ayırmasam olmaz mı çünki geri koyduğumda yavrularını yer?
Saygılar