Amfipod ve Deniz Atı Akvaryumu
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Reefkeepingde mandarini kuru yeme alıştırmak için 1-2 yöntem gördüm. Başarılı olanlar var. Ama yine de canlı yemi el altında bulundurmak lazım. Konunun dışına çıktıysam affola, ama amaç ortak sayılır :) Saygılar..
Fırat Bey, Kaan Beyden rica edersiniz size o "milyonlarca" dan 100 tane gönderir.
Yem çeşidini artırırsanız aslında mandarinler kolayca kuru yem alıyor. Ben toplamda 9 ayrı yem kullanıyorum. Akvaryumcunun yem yemiyor diye bedavaya verdiği mandarinide kuru yeme alıştırdım. Ama artık balık sevdam fazla kalmadı. Sadece polyp bulunduruyorum. Elimde 7 çeşit zoanthid var. Düz bir ölü mercan kayasına hepsinden fraglayıp güzel bir mix zoa yaptım. Tabi onlar çoğalınca çok daha şahane görüntüleri olacak. Çokta iyi şekilde üretiyorum zaten. mix yaptığım zoalar açınca fotosunu çekip yarışmaya katılacağım :D .
Bugün 15-20 adet gammarustoplayıp deniz atına yedirmeye çalıştım. Ufaklarından 2 adet yedi ama çok istekli gözükmüyor. Tekrar tekrar deneyeceğim. Yemlemeyi gammarusları ve deniz atını ufak bir camekana ayırıp yapıyorum. Ölen deniz atım iştahla yiyordu ama bu biraz problemli. Bakalım ne olacak. Ayrıca Fırat bey ihtiyacınız varsa sizin için bir miktar toplayıp gönderiyim, Volkan bey haklı istemeniz yeterli Ayrıca Volkan bey sünger konusunda çok haklısınız bunları tutmak toplamak çok dert, tanktan alırken sünger çok yardımcı olacaktır.
2 adet de olsa yemesi, yeme tepki vermesi bence güzel bir gelişme. Gammarusları yemeye devam ederse, ilerleyen zamanlarda ölü gammaruslara bir şekilde yemi ekleyin, birlikte vermeye çalışın. Onuda canlı yem olarak algılayacaktır (ayakları ve görünümünden dolayı) ve kuru yeme karşı tavrında değişiklik olucaktır. Bu yöntem işe yararsa kuru yemde alabilir.
Evet yeme tepki vermesi bile beni yeterince memnun etti aslında çünkü daha tankta yeni sayılır. Ayrıca gagasının en ucunda 1 mm kadar bir bölgede beyazlama var. Yarın resim ekleyebilirsem daha iyi anlarsınız, bu ne olabilir sizce?
Teşekkürler, bunların mevsimi varmı? İlk denize gittiğimde bakacağım yada liman a uğradığımda.
Benim gözlemlediğim ilkbahar ve sonbahar aylarında oranlarının artışı, ama sürekli bulabileceğiniz bir canlı.
İnşallah sorun olmaz bu ağız kısmı. Bu arada pod toplamak için en kötü zaman olduğuna karar verdim bugun hem sayıları az hem sular çok soğuk